Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Plat.co Siparişim Geldi

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam imzanızda ''Yedek LRF kamışı için : SHIMANO Soare XTUNE Ajing S610L-S 0,6-12gr - Düşünülüyor :)'' yazmışsınız. Soare makine ile güzel bir set olur fakat soare kamışlar yumuşak regular aksiyonlu. Benim de ilgimi çekmişti. Araştırırken aynı tasarımda ve fast aksiyon sert kamış cardiff exlead ürettiklerini gördüm. Eğer sert kamış seviyorsanız ve makinenize uysun istiyorsanız kesinlikle tercih etmelisiniz.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam imzanızda ''Yedek LRF kamışı için : SHIMANO Soare XTUNE Ajing S610L-S 0,6-12gr - Düşünülüyor :)'' yazmışsınız. Soare makine ile güzel bir set olur fakat soare kamışlar yumuşak regular aksiyonlu. Benim de ilgimi çekmişti. Araştırırken aynı tasarımda ve fast aksiyon sert kamış cardiff exlead ürettiklerini gördüm. Eğer sert kamış seviyorsanız ve makinenize uysun istiyorsanız kesinlikle tercih etmelisiniz.

Lrf makinem için zaten kullanacağım asıl kamış "Yamaga Blanks BlueCurrent Stream-Special 77/TZ Nano" olacak. Shimano kamışı yedek olarak düşünüyordum ama daha sonra fikrim değişmişti imzam da öyle kalmış. Cardiff kamışların boyları çok kısa bir ara bakmıştım onlara da.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Melih kardeşim hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullan. Rızkıyla,bereketiyle gelsin. Güzel makina.
Yamaga Blanks Blue Current konusunda biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Melih kardeşim hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullan. Rızkıyla,bereketiyle gelsin. Güzel makina.
Yamaga Blanks Blue Current konusunda biraz daha araştırma yapmanı tavsiye ederim.
Çok tşk ederim Akif abi, Yamaga ile ilgili yeterince araştırma yaptım aslında, ulaşabildiğim yabancı forumları inceledim, videoları izledim olumsuz bir geri dönüşe denk gelmedim. Bu kamışı videoların bir çoğunda ki trofe balıkları yüksek bir yerden direk kamışla kıyıya alması sebebiyle tercih ettim aslında, tabi sizin bu kamışlar ile ilgili olumsuz bir bilginiz varsa paylaşmanızı rica ederim.

Örnek birkaç video:

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Çok tşk ederim Akif abi, Yamaga ile ilgili yeterince araştırma yaptım aslında, ulaşabildiğim yabancı forumları inceledim, videoları izledim olumsuz bir geri dönüşe denk gelmedim. Bu kamışı videoların bir çoğunda ki trofe balıkları yüksek bir yerden direk kamışla kıyıya alması sebebiyle tercih ettim aslında, tabi sizin bu kamışlar ile ilgili olumsuz bir bilginiz varsa paylaşmanızı rica ederim.

Örnek birkaç video:

Melih bahse konu trofelerin gramajları belli abicim . Onları çekemiyecek LRF bulmak Çekecek LRF bulmaktan 10 kat daha zor.
Bence kıstas buysa, Fladen bu trofelerin 6 katını güle oynaya çeker. Ama neredeyse hiç birimiz ,haklı sebeplerden dolayı almıyoruz. Çünkü sağlamlık dışında LRF adına ,hiç bir beklentimizi karşılamıyor. Benim yaptığım uyarı Yamaga ile ilgili bir olumsuzluğu belirtmek değil. Öyle olsaydı zaten direk "Kamış ta şu problemler var almanı tavsiye etmem" derdim. Benim uyarım " Beklentilerin neler ? - Bu kamış ne kadarını karşılıyor ?" Eğer bu soruya olumlu cevap verebiliyorsan aradığın kamışı bulmuşsun zaten...
Ama, ben kendime bu soruyu sorduğumda, bu kamış LRF adına benim beklentilerimi karşılıyamıyor. Bu kamış kötü olduğu için değil.
Benim avımın, avlağımın gereksinimlerine ve tarzıma uymadığı için. Sen bunları örtüştürdüysen, ne mutlu sana..

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
LRF bence keyif işi , gönlünüzde ne varsa onu alın zaten fiyat olarak bu segmente çıkınca hepimiz girdiğimiz riskin farkında oluyoruz.

keşke kamışlar elimizin altında olsa da inceleyerek alma imkanımız olsa ama malesef yok.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Melih bahse konu trofelerin gramajları belli abicim . Onları çekemiyecek LRF bulmak Çekecek LRF bulmaktan 10 kat daha zor.
Bence kıstas buysa, Fladen bu trofelerin 6 katını güle oynaya çeker. Ama neredeyse hiç birimiz ,haklı sebeplerden dolayı almıyoruz. Çünkü sağlamlık dışında LRF adına ,hiç bir beklentimizi karşılamıyor. Benim yaptığım uyarı Yamaga ile ilgili bir olumsuzluğu belirtmek değil. Öyle olsaydı zaten direk "Kamış ta şu problemler var almanı tavsiye etmem" derdim. Benim uyarım " Beklentilerin neler ? - Bu kamış ne kadarını karşılıyor ?" Eğer bu soruya olumlu cevap verebiliyorsan aradığın kamışı bulmuşsun zaten...
Ama, ben kendime bu soruyu sorduğumda, bu kamış LRF adına benim beklentilerimi karşılıyamıyor. Bu kamış kötü olduğu için değil.
Benim avımın, avlağımın gereksinimlerine ve tarzıma uymadığı için. Sen bunları örtüştürdüysen, ne mutlu sana..
Akif abi ben lrf disiplininde tecrübeli biri değilim, sadece araştırarak birşeyleri öğrenmeye çalıştım lrf ile ilgili. Fast aksiyon, Extra fast aksiyon, Regular fast aksiyon bana ne gibi avantaj ve dezavantaj sağlar bunu dahi denemedim ve bilemiyorum. Denize kıyı bir yerde de yaşamadığım için hedef avımın avlağımın gereksinimlerinden ziyade daha genel ölçekte kullanacağım bir kamış tercih etmeliyim diye düşündüm, yamaga bu düşüncem ile 1 e 1 örtüşen bir kamışmıdır onu da tam bilemiyorum tabi, sadece izlediğim videolarda sağlamlığı aksiyon alışı ve erim mesafeleri itibariyle tercih ettim. Gönlümden geçen diğer bir format ise silikon+jighead için 0,5-5 gibi atarlı bir kamış ve jig veya sahte için 1 2 min 12 13 max atarlı bir başka kamış daha kullanmak.

Graphiteleader kamışı incelemeniz vetavsiyeniz üzerine almıştım hatırlarsanız ve inanın çok çok memnunum deneyen arkadaşlarımında beğenisi kazandı hatta birkaçı almayı bile düşünüyor. Lrf içinde tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.

reelmaster

Daimi Üye
Adı
M.AKİF
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Akif abi ben lrf disiplininde tecrübeli biri değilim, sadece araştırarak birşeyleri öğrenmeye çalıştım lrf ile ilgili. Fast aksiyon, Extra fast aksiyon, Regular fast aksiyon bana ne gibi avantaj ve dezavantaj sağlar bunu dahi denemedim ve bilemiyorum. Denize kıyı bir yerde de yaşamadığım için hedef avımın avlağımın gereksinimlerinden ziyade daha genel ölçekte kullanacağım bir kamış tercih etmeliyim diye düşündüm, yamaga bu düşüncem ile 1 e 1 örtüşen bir kamışmıdır onu da tam bilemiyorum tabi, sadece izlediğim videolarda sağlamlığı aksiyon alışı ve erim mesafeleri itibariyle tercih ettim. Gönlümden geçen diğer bir format ise silikon+jighead için 0,5-5 gibi atarlı bir kamış ve jig veya sahte için 1 2 min 12 13 max atarlı bir başka kamış daha kullanmak.

Graphiteleader kamışı incelemeniz vetavsiyeniz üzerine almıştım hatırlarsanız ve inanın çok çok memnunum deneyen arkadaşlarımında beğenisi kazandı hatta birkaçı almayı bile düşünüyor. Lrf içinde tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız memnun olurum.
Melih bu konuya cevap vermek için oturup bir makale yazmam gerekir ki ,ne vaktim var ne de hevesim. Bazı yorumlar ve yaklaşımlar beni harbiden soğuttu. Ama, sadece senin Graphite Ledaer konusunda "inanın çok çok memnunum" demen var ya .İşte sırf bunun için paylaşımda bulunuyorum. İyi ki bu geri dönüşlerle beni ve paylaşımlarımı destekliyorsunuzda, foruma girecek isteği kendimde buluyorum. Lrf disiplinine şahsım adına gereken zamanı ve önemi veremesem de belirli bir birikime sahip olduğumu düşünüyorum.
Konuya gelirsek , kısaca bir kaç noktaya değinerek yardımcı olmaya çalışayım.
1: Bence LRF CW değeri kesinlikle 0.5 grama kadar inebilmeli. En kötü ihtimalle 1 gram dan başlamalı. Üst değer spin kamışımın alt değerini karşılıyorsa, arada piç bir 3. kamışa da gerek yok.
2: Toplam takım ağırlığında 5-10 gramın hesabının yapıldığı bir disiplinde Yavaş aksiyonlu bir kamış adamı kaliteli bir spinden daha çok yorar. Zira erim için her atış omuz üstü ve efor gerektirir. Sonuçta "bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu" ?
3: Kullanılan malzeme braidin şok emme özelliğinden yoksun oluşu ve özellikle yakın mesafeden alınan vuruşlarda, regüler kamışların yeterli esneme refleksini çabuk veremeyişi ya avın kurtulmasına yada tükürme refleksiyle sahteyi atma çabasına sebep olur.
4: Extra hızlı aksiyon belirli CW aralığında erim kaybı ve aksiyon verme sorunu doğurur
5: Aksiyonun çok yavaş veya çok hızlı kaldığı yerde tasma lama problemi doğar.
6: Kamış kırılmalarının Özellikle uç kırılmasının en sık yaşandığı disiplinde LRF kamışa ne kadar yatırım yapılmalıdır ???
Hızlıca aklıma gelenler bunlar.
SONUÇ (Benim tercihim):
1. CW aralığı 0.5 -8 olmazsa 1-10 yeterli
2. Mümkün olduğunca hafif .(Abartılmamalı)
3. Yeterince sağlam.(Abartılmamalı)
4. Fast Uç Regüler Fast aksiyonlu gövde veya Komple Fast - Reguler fast kamış.
5. Uygun fiyat aralığı.

Son düzenleme: