Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pole (göl kamışı) önerisi

Fenyx

Yeni Üye
Adı
Berkant
Kan Grubu
B Rh Negatif
Merhabalar bir adet deniz için makina kamış ve diğer ekipmanlarımı aldım. Bir adet de göl için set yapmak istiyorum göl kamışı için önerileriniz ne olur başlangıç seviyesi için? 1000 tl civarı için ve diğer gereken ekipmanları için neler önerirsiniz?

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Berkant ,göl kamışı derken şamandıralı sistem için mi göl kamışı istiyorsun yoksa , gölde kullanmak için makina ve kamış olan takım mı istiyorsun.

Fenyx

Yeni Üye
Adı
Berkant
Kan Grubu
B Rh Negatif
Merhaba Berkant ,göl kamışı derken şamandıralı sistem için mi göl kamışı istiyorsun yoksa , gölde kullanmak için makina ve kamış olan takım mı istiyorsun.
Şamandıralı makinesiz

Fenyx

Yeni Üye
Adı
Berkant
Kan Grubu
B Rh Negatif
Avlanacağın yerler ve hedef balığın belli mi , bir de kamışın kapalı uzunluğunun önemi var mı.
kapalı uzunluğu kısa olmasını tercih ederim araca rahat sığması için balık olarak bir hedef koymadım çünkü henüz tam ayrımlarını yapamıyorum şu an göl kenarından atmayı düşünüyorum ama başka kullanabileceğim yerler de varsa oralarda da kullanmak isterim

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
kapalı uzunluğu kısa olmasını tercih ederim araca rahat sığması için balık olarak bir hedef koymadım çünkü henüz tam ayrımlarını yapamıyorum şu an göl kenarından atmayı düşünüyorum ama başka kullanabileceğim yerler de varsa oralarda da kullanmak isterim
Normal uzunlukları 115-120 cm gibi oluyor daha kısa olanları da var , genel olarak her yerde kullanmak istersen 5 mt tavsiye ederim ama derelerde ve ağıçlık alanlarda biraz uzun kalıyor ben derelere 360 cm gibi kullanıyorum , bu işini görür Captain 1045 Stream Short Pole Karbon Kısa Göl Kamışı 540cm Tatlı Su Kamışları Captain , derelere de gidecem dersen 450 cm ni de alabilirsin.

Fenyx

Yeni Üye
Adı
Berkant
Kan Grubu
B Rh Negatif
Normal uzunlukları 115-120 cm gibi oluyor daha kısa olanları da var , genel olarak her yerde kullanmak istersen 5 mt tavsiye ederim ama derelerde ve ağıçlık alanlarda biraz uzun kalıyor ben derelere 360 cm gibi kullanıyorum , bu işini görür Captain 1045 Stream Short Pole Karbon Kısa Göl Kamışı 540cm Tatlı Su Kamışları Captain , derelere de gidecem dersen 450 cm ni de alabilirsin.
şamandıra iğne ve kurşun için ne önerirsiniz?

hari76

Daimi Üye
Adı
Hamdi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
şamandıra iğne ve kurşun için ne önerirsiniz?
Onlar balığa göre ayarlanıyor, büyük veya küçük şamandıra ,iğne, kurşun bunlar hep gideceğin yerin ve balığın büyüklüğüne göre ayarlanıyor , mesela sazan için 8-10 gr şamandıra 6-7 gr ağırlık 4 numara iğne 30-35 lik misina.

Fenyx

Yeni Üye
Adı
Berkant
Kan Grubu
B Rh Negatif
Onlar balığa göre ayarlanıyor, büyük veya küçük şamandıra ,iğne, kurşun bunlar hep gideceğin yerin ve balığın büyüklüğüne göre ayarlanıyor , mesela sazan için 8-10 gr şamandıra 6-7 gr ağırlık 4 numara iğne 30-35 lik misina.
ilk başta hedefim ufak balıklar daha çok