Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ramazan Bereketi

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Bugun ramazan 2 nci gunu. Hava geceden beri lodos 80-90 cm e kadar cikmis. Bende bugun icin bir plan yapmistim.
13 gibi meraya gectim. Kamisim kirildi icin yeni kamis almistim hem onu denemek hemde donus baligi yakalariz belki umudu ile basladim atislara. 40-45 dk atislar yaptim ama dalga yosunlari temizlemis. Her atista ya yosun yumagi cektim yada yosun sebebi ile aksiyonsuz su ustunden geldi sahtem.
Artik ne olur diye dusunurken kamisimdan ufak kivilcimlar yukselmeye basladi. Baktim yagmur ve deniz ustunde simsekler basladi. Hemen kamisi aldim siginicak bir yere girdim. Yagmur iyice bastirdi ve simsekler devam ederken, deniz yagmurla beraber bulanikligi yitirmeye basladi. Yosunlar bir yerde toplanmaya basladi. Artik umudum kalmamisti "aklimdan gecen arabaya gideyimya yagmurun dinmesini bekleyeyim yada giderim" tam ilerlerken bir bosluk yaklasik 4-5 mt yosun falan yok arabaya giderken bari arada atayim dedim. İyi de demisim. Hep umudu kesmisken balik gelir ya. Benimki de aynisi oldu.
Sahteyi attim boslugu aldim bir tur sardim kuttt. Bir duraksadim tepki yok. Baktim ipin ustunde futbol topu kadar bir yosun. Dedim yosundan oldu, icimden bunlari gecirirken iki tur sardim bir sallanti ile kalama sesi cirrrrrrrr diye balik 5-6 mt ileri gitti. İcimde bir kipirti basladim sarmaya sariyorum direniyor, balik 30-35 mt ilerde sariyorum, sariyorum balik ayna yapmadi. Korkum ipin ustune oturan yosunun agirligi ile baligin agirligina ipin direnemeyip kopmasi bu sebepten bir turlu baski yapamiyorum. Derken sonunda baligi gordum gormemle 5-6 mt tekrar ileri gitmesi ayni anda oldu. Kalamayi az daha kapayip sardim tekrar kiyiya kadar getirdim sonra tekrar ileri acildi. Tekrar kiyilattim bu sefer baktim kuyruk bana dondu surekli kuyruk vurup kacmaya calisiyor. Dedim inatci bu levrek degil keci bu :)
Ama bende laz inadi var damarima basti. Sonunda yavasca cekerken dalgayi hesaplayip kiyiya iyice geldi suya biraz girip aldim baligi.
Meshur bir balikci atasozunun dedigi gibi g.t islanmadan balik tutulmaz. Yagan yagmuru artik yagmurluk dayanamadi kafamdan asaya cizmelerin icine kadar her yerim islandi :)
Yagan yagmurdan dolayi merada video yada resim cekemedim kusura bakmayin. Ancak mutfak tezgahinda cekebildim.
Yeni kamisim ve sahtem testi gecmis oldu.
Pasamiz 72 cm 3200 gr agirliginda.

Kamis: shimano speedmaster cx 270 12-45
İp: kairiki 0.12
Leader yok
Sahte: daiwa ssr kibinago ob

69BCBA20-58B4-40A6-80EF-4A45E5439D18.jpeg
0FDFFAAC-73EC-43C7-B08E-E550C29FA023.jpeg
DD560CFF-15E5-4B7C-B297-C9B7395FC398.jpeg

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Okan bey güzel bir av olmuş elinize sağlık.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okan bugün hava çok elektrikliydi, iyi cesaret etmişsin. Tebrik ederim.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Okan bugün hava çok elektrikliydi, iyi cesaret etmişsin. Tebrik ederim.
Tesekkurler abi. Walla bi ara kamis bildin komple elektriklendi. Hava yukselene kadar kamisla kustuk kenarda durdu. Ama degdi abi. Sukur sorunsuz avi sonlandirdik

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler Okan. Ne yalan söyleyeyim bu yosunlardan illalah ettim. Bütün keyfimi kaçırıyor. Bir iki atıp vazgeçiyorum. Ama sen uğraşmış ve karşılığını çok güzel almışsın.