Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

rapala hakkında yardım lütfen

Beyefendi

Daimi Üye
Adı
ALİBABA TROFER
Arkadaşlar rapala almaya karar verdim fakat alacağım rapala istavrite en çok benzeyen olacak fakat kıyı için dalan tipmi yüzey mi ve boyu konusunda kararsız kaldım size ne düşünürsünüz ?

sizin önerebileceğiniz varmı

Hür MOL

Aktif Üye
Adı
Hür MOL
Arkadaşlar rapala almaya karar verdim fakat alacağım rapala istavrite en çok benzeyen olacak fakat kıyı için dalan tipmi yüzey mi ve boyu konusunda kararsız kaldım size ne düşünürsünüz ?

sizin önerebileceğiniz varmı
Hedef balığınızı söylerseniz , sanırım daha iyi yardımcı olabiliriz.

Beyefendi

Daimi Üye
Adı
ALİBABA TROFER
lüfer hür abi

haydibalıga

Aktif Üye
Adı
alpay
Çok kısa bir yanıt vereyim.
Ana beden gümüş, sırt mavi ve yeşil olanını yemlik balık azken kullan.

Yemlik balık bol olduğunda fantazi renkler kullan. Yemlik balıktan ayrıcalıklı olsun.:)

Rastgelsin.

Hür MOL

Aktif Üye
Adı
Hür MOL
Çok kısa bir yanıt vereyim.
Ana beden gümüş, sırt mavi ve yeşil olanını yemlik balık azken kullan.

Yemlik balık bol olduğunda fantazi renkler kullan. Yemlik balıktan ayrıcalıklı olsun.:)

Rastgelsin.
Arkadaşım gayet güzel izah etmiş :)

Beyefendi

Daimi Üye
Adı
ALİBABA TROFER
teşekkür ediyorum zaten bir kaç tane var tarife uyan ama ben ayrıca tekne arkasından toby kaşık kırmızı tüylü çekmeyide düşünüyorum umarım bu hafta sonu verimli bir av olur

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Balık yakalama yöntemleri konusunda çok dağılma.
Önce bir yöntemde biraz tecrübe edin, sonra diğer yönteme geç.
Kaşık için takım farklı, sahte balık (rapala) için takım düzenekleri farklı, canlı ya da ölü zargana için daha da farklı.
Avlanacağın bölgedeki tecrübeli avcılardan o bölgeye özgün düzenekleri öğrenmen gerek.
kaşık için kaç tane kaç gr kurşunu kaçar metre arayla nasıl bağlaman gerektiğini öğren. Tabii bunu sahte balık için de öğrenmelisin, zargana için de.
Hevesini kırmak istemem ama hazırlıksız çıkarsan ya avdan soğursun, ya da sürekli takım ve malzeme kaybeder iyice sinir yaparsın.
Bir de kötü haber şu ki haftasonu denize çıkamayabilirsin. Çünkü fırtına ya da fırtınamsı bir hava görünüyor. :(

Beyefendi

Daimi Üye
Adı
ALİBABA TROFER
Yo-zuri Crystal Minnow lar istavrit'e benzerler özellikle bu kodu: GHGT suda hareketleri süperdir. Tavsiye ederim..

sağol rapalacı harika bu lüfer için olur herhalde

ben istavrite en benzeyen rapalanın lüferde daha çok iş yapacağına inanıyorum,zannedersem bu dalan tip