Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Resimdeki balık hakkında :)

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıda Görünen balık hakkında Bilgi rica edeceğim,

Dün geceki avımızda oltamıza takılan,bu tür hakkında Tecrübelerinizi Rica edeceğim,ne tür yemlerle daha iyi avlanır nasıl yapılmalı nasıl edilmeli tutulmaya değer bir balıkmıdır neyin nesidir neyin fesidir,

Resimde Görünen balık stoperli şamandralı takım kaya kurdu ile yakalanmışdır,

Coşkun meray

Daimi Üye
Adı
Coşkun Meray
Eşşek İzmariti gibi duruyor:)
Sarpa olma ihtimali olabilirde.Keşke daha net bir fotoğrafını koysaydınız.

Mulgogi

Aktif Üye
Adı
Engin ÖZKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar Merhaba,

Aşağıda Görünen balık hakkında Bilgi rica edeceğim,

Dün geceki avımızda oltamıza takılan,bu tür hakkında Tecrübelerinizi Rica edeceğim,ne tür yemlerle daha iyi avlanır nasıl yapılmalı nasıl edilmeli tutulmaya değer bir balıkmıdır neyin nesidir neyin fesidir,

Resimde Görünen balık stoperli şamandralı takım kaya kurdu ile yakalanmışdır,

Kefalgillerden paçoz balığı sanırım.

https://www.google.com.tr/search?q=...iewtopic.php%3Ft%3D89778%26start%3D20;320;218

KalamA

Daimi Üye
Adı
Can
Ben de en çok gopeze benzettim. Sarpayı andırıyor ama kesinlikle değil. Ege'de her ikisine de fazlasıyla aşinayız. Bu irilikte gopezler tuttuğumuz oluyor özellikle açık denizde. Taze tüketilmesi halinde lezzetini sevdiğim balıklardandır ;)

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
yenmez o tutmayada değmez nerden çıktı ki o :D

Süleyman abi pek benzetemedim kupez gopez vs eğer öyle ise muhtemelen türkiye rekordur gördüğüm en büyük balık olur :) emin olmamakla beraber takipteyim
Sabri merhaba,

Marmara'da bu boyları çıkıyor, sürüsüne denk geldiğinde avcılığı çok keyifli oluyor ama çok uzun zaman oldu (sanırım 25 yıl) yakalamadım. Ayrıca Marmara'daki ismi Küpes ama Ege'de Kupa, Gopez gibi isimlerle anılıyor

sabriyazici

Daimi Üye
Adı
sabri yazici
Sabri merhaba,

Marmara'da bu boyları çıkıyor, sürüsüne denk geldiğinde avcılığı çok keyifli oluyor ama çok uzun zaman oldu (sanırım 25 yıl) yakalamadım. Ayrıca Marmara'daki ismi Küpes ama Ege'de Kupa, Gopez gibi isimlerle anılıyor

https://www.google.com.tr/search?q=...m.tr%2Fyedek%2Fmavitur%2Fmavitur2.asp;640;273

https://www.google.com.tr/search?q=...4%2Fsimdide-yemek-yogurtlu-kupes.html;400;139
Merhaba abi teşekkùr ederim bu bilgi için marmarada oldunu duymuştum ama görmedim hiç kaldıki bu kadar büyüğünü ege de de görmemiştim can ve senin bilgilendirmen sayesinde öğremiş oldum selamlar saygılar