Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Resimdeki Barajin Hangi Bölgesi Uygun ?

Ensar49

Üye
Adı
Ensar
Resimde Alparslan 1 barajına ait görsel var.Ve numaralar ile bazı bölgeleri işaretledim.
1 numara barajın gövdesin olduğu yer.2 numara baraj gölünü ikiye bölen bir boğaz.3 numara baraj gölünü oluşturan nehir.Diğer numaralar rastgele seçilmiş muhtelif bölgeler.

Barajda alabalık çiftlikleri var.Gövdeye yakın yerde 2 numara mepsle alabalık ve bıyıklı balık yakalamışlığım oldu ama her ikiside küçük olduğu için geri salmıştım.Ben daha çok enaz 3 kg olan balıkları avlamak istiyorum.Bu suda 2 metrelik balıkların olduğu söyleniyor.Genelde kasna dediğimiz balılığa çok benzeyen ama aşırı büyük balık cinsi var.4 numara ile işaretli alanda kiloluk sazanlar çıkıyor.

Sadece olta ile özellikle at-çek yöntemiyle avlanmak istiyorum.Bu bölgede denemediğim sahte kalmadı çekirgeden kurbağaya kadar bütün sahteleri denedim ama mepps dışında hiçbirine balık vurmadı.

Evet arkadaşlar numaralı bölgelerden hangisi yada bu konuda tecrübesi olanların önerebileceği bir bölge varmıdır ? Deneme yaptığım tek bölge 1 numaralı bölgenin yani baraj gövdesinin az üstünde bir yer.

zaad

Daimi Üye
Adı
ZAFER A.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Çiftliklere mümkün olduğunca yakın veya baraja suyun giriş-çıkış yaptığı noktalarda şansınızı deneyin. Baraj için 3-4 numara kaşıklar daha uygun olacaktır. Börtü böcek tarzı sahteler yerine Vibrasyon, mini jiq, ufak rapalalar hatta silikonlarla şansınızı deneyebilirsiniz. Rastgele...