Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Safter 5 metre yarim kamarali tekne

weasel

Aktif Üye
Adı
Mehmet Gürel
Sayin Weasel öncelikle yapmis oldugunuz bu tavsiyelerinizden dolayi size ictenlikle tesekkür ediyorum. Galeri de sergilenen bir teknede tarif ettiginiz bu test´i yapmak herhalde mümkün olamayacaktir zannedersem. Ama bu tavsiyenizi mutlaka dikkate alacagim. Demek ki 5 metrelik bir tekneye enaz 9.9 hp bir motor yeterli olabiliyor, sürat yönünden ise 9.9 hp´den daha güclü bir motor gerekiyor. Tekrardan tesekkür ederim. Selamlar
Birşey değil maceracı kardeşim,bilgi paylaşdıkça anlam taşıyor:rolleyes:

tolga1903

Üye
Adı
Tolga
Sayin Tolga Bey, ne demek istediginizi anlayamadim biraz ayrinti vermeniz mümkünmü acaba. selamlar
Bilgilerinizden okudugum kadari ile sizde Almanya da yasiyorsunuz,imkaniniz ve Almancaniz iyi ise Motorbootschein yapmanizi tavsiye ederim.
Türkiyede bu hususlarda azicik kanun yönünden karisiklik var bazisi 5 m üzeri teknelerede belge lazim diyor bazilari sadece motor 10 beygir gücünü gecerse.
Ama bildigim tek 5 metre üzeri vergisi var ve 9.9 üzeri olursada ehliyet lazim.

maceracı

Yeni Üye
Adı
gökhan delimanlar
Bilgilerinizden okudugum kadari ile sizde Almanya da yasiyorsunuz,imkaniniz ve Almancaniz iyi ise Motorbootschein yapmanizi tavsiye ederim.
Türkiyede bu hususlarda azicik kanun yönünden karisiklik var bazisi 5 m üzeri teknelerede belge lazim diyor bazilari sadece motor 10 beygir gücünü gecerse.
Cevabiniz icin tesekkür ederim. Almanyada Motorbootschein yapmak icin suan vakit yönünden maalesef imkanim yok, ama 3 yil icinde Türkiyeye temelli dönmeyi düsünüyorum ve mümkün olan en kisa zamanda da Türkiyede bu Ehliyeti almaya calisacagim. Yazinizi okuduktan sonra ADB hakkinda kisa bir arastirma yaptim. Bulundugum sehir de (Kirklareli) ADB kurslari falan verilmiyor. Zannedersem bu beni bir hayli ugrastiracak.

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu

Bu söylediğin kesinlikle doğru Tolga

TekAdam

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Süleyman Vedal Kahramanoğlu
Cevabiniz icin tesekkür ederim. Almanyada Motorbootschein yapmak icin suan vakit yönünden maalesef imkanim yok, ama 3 yil icinde Türkiyeye temelli dönmeyi düsünüyorum ve mümkün olan en kisa zamanda da Türkiyede bu Ehliyeti almaya calisacagim. Yazinizi okuduktan sonra ADB hakkinda kisa bir arastirma yaptim. Bulundugum sehir de (Kirklareli) ADB kurslari falan verilmiyor. Zannedersem bu beni bir hayli ugrastiracak.
Kenan merhaba,

ADB alma işini gözünde çok büyütme bence, bu ADB Nedir? Nasıl Alınır ? linke bir göz atıver, sanırım işini halletmenin kolay yolları var

tolga1903

Üye
Adı
Tolga
Bu söylediğin kesinlikle doğru Tolga
Dogru diye Bende biliyordum
Sagolsunlar göz yumuyorlar bizdede Çandarlida roto fischermann var 9.9 sahilgüvenlik eskiden kayitli diye simdiye birsey demediler Galiba
Kenan Bey benden size tavsiyem yinede Ehliyetinizi Almanyada yapmaniz uluslar arasi taniniyor ve eger pek denizede alisik degilseniz orda her ince noktasina kadar ögreniyorsunuz