Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sahteye martı dalarsa...

omnivolus

Yeni Üye
Adı
Ahmet
Bugün akşamüstü hoş olmayan bir olay yaşadım. Seabass Minnow 125F (no 24) atıp çekiyorum. Derken sahte daha havadayken martının biri daldı, hatta neredeyse sahteyle birlikte suya girdiler. Sahteyi kaçırmak için kamışı yatırıp hızla çektim ama olan oldu, martı yakalandı. Suyun yüzüne çıktı, öyle bir çırpınıyor ki yürekler acısı. Ne yapacağımı bilemedim. Çırpınması biraz durulunca yavaş yavaş kıyıya çekip martıyı kurtarmayı düşündüm ama baktım hayvan çok acı çekiyor, kasılıyor. Kıyıdan 40-45 metre kadar uzakta, ben çekene kadar kesin ölecek. İpi kestim. Başım önde malzemelerimi topladığım gibi evin yolunu tuttum. Hayvanı o hâlde görmemek için dönüp bakamadım bile.

Spine yeni başladığım için böyle bir olay olabileceğini tahmin bile edemezdim. Bu tür durumlarda ne yapılıyor? Kurtarabilir miydim o martıyı?

yawruaslan

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir defa yanimda atip ceken birisinin sahtesine dalmisti yakalandi cektiler kiyiya kadar kurtardilar olan olmus gecmis olsun size

omnivolus

Yeni Üye
Adı
Ahmet
Teşekkürler arkadaşlar. Umarım kimsenin başına gelmez. Kötü bir durum. Haklısınız. Kıyıya çekip kurtarmam gerekiyordu.

Erol 61

Daimi Üye
Adı
EROL
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benimde başıma gelmişti kıyıya çektim baktım çırpıniyo çektim vurdum

Erol 61

Daimi Üye
Adı
EROL
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şaka şaka keşke çekip kurtarsaydin şimdi uçamaz da o hayvan bidahakine karaya alıp cikarirsin birsey olmaz takma kafana

F

flos rua

Misafir
Benim sahteyide kedi kaptı bir defasında baktım ağzına ve kulağına geçmiş iğneler birşey yapamadım ipi kestim ve kedi kaçtı size de geçmiş olsun

Dargan

Aktif Üye
Adı
Hamdi
Geçmiş olsun. Böyle bir durum oluyor illa ki. Hemen ne olursa olsun hayvanı kıyıya çekip kurtarmak lazım. Olan olmuş artık yeniden geçmiş olsun.

omnivolus

Yeni Üye
Adı
Ahmet
Sağ olun arkadaşlar. Mesajı yazdıktan sonra içim içimi kemirdi. Arabaya atlayıp avlandığım yere gittim. Sahili epey bir dolaşıp görebildiğim her yere baktım, hayvan yok. İşi o zaman halletmem gerekiyordu. Arkamı dönüp gitmek yerine o anda bu olayı öyle ya da böyle çözmeliydim. Her nasılsa "Çekersem ölecek ya da çok acı çekecek. İpi kesersem belki kendi kendine kurtulur." gibi saçma bir fikre kapıldım. Sonuçta balığı yakalayıp tekrar suya bırakanlar var, o balıklar yaşıyor. Neyse, tekrar teşekkürler. Herkese iyi geceler.

Erol 61

Daimi Üye
Adı
EROL
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Takma kafana okadar ya martı bu ölür mu hiç kesin kurtulmustur iyi geceler