Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sahteye martı dalarsa...

blaze

Aktif Üye
Adı
Ümit
Geçmiş olsun, maalesef bu tip durumlar oluyor benim Pendik sahilde bolca olan kediler için geliştirdiğim yöntem ava giderken yanımda mama götürüp kedileri uzak bir noktada topluyorum

Timsah

Aktif Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
geçmiş olsun sahtelere dalan sadece martı degil karabatak ve yarasalarda var kediler i saymıyorum bile
her ne kadar canları yansada yüreğimiz sızlasada onları öyle görmek içimizi acıtsada soğukkanlı olup bedenlerine giren iğneleri çıkarmamız lazım.. sonuçta onların doğası yarasa hariç balıklara atlamak ne kadar sahte olsada onlara gerçek geliyor.

omnivolus

Yeni Üye
Adı
Ahmet
Geçmiş olsun, maalesef bu tip durumlar oluyor benim Pendik sahilde bolca olan kediler için geliştirdiğim yöntem ava giderken yanımda mama götürüp kedileri uzak bir noktada topluyorum
Teşekkürler Ümit. Kedilere mama verip av mahallinden uzak tutma fikrin spin için kendimce bazı kurallar belirlememi sağladı. Şimdilik şunlar (daha sonra eklemeler yapabilirim):

1. Kamış + sallama ip boyu mesafesinde çevrede insan varsa atış yapılmayacak.
2. Değiştirilen sahteler mutlaka kutusuna konacak. Açıkta sahte bırakılmayacak.
3. Dalma mesafesinde havada martı varsa atış yapılmayacak. Uzaklaşmaları beklenecek.
4. Çevrede kedi varsa zarar görmeyecekleri şekilde önlem alınacak.

omnivolus

Yeni Üye
Adı
Ahmet
geçmiş olsun sahtelere dalan sadece martı degil karabatak ve yarasalarda var kediler i saymıyorum bile
her ne kadar canları yansada yüreğimiz sızlasada onları öyle görmek içimizi acıtsada soğukkanlı olup bedenlerine giren iğneleri çıkarmamız lazım.. sonuçta onların doğası yarasa hariç balıklara atlamak ne kadar sahte olsada onlara gerçek geliyor.
Teşekkürler kardeşim.

5. Çevredeki karabataklara ve diğer dalıcı kuşlara dikkat edilecek.
6. Uzakta olsalar da bölgede zıpkınla dalanlar varsa ve bizi fark etmemişlerse seslenilerek at çek avı yapıldığı haber verilecek.

Adı
Raşo
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sahteye martı dalarsa sende martıya dal ben öyle yapıyorum sonuç kepeksiz yumuşacık saçlar:) şaka bi tarafa ben çekip ayıklıyorum sonra salıveriyorum ama bunda üzülecek bi şey yok senin isteğin dışında gerçekleşmiş bi kaza hem martı bu bi yolunu bulup kurtulur iyiki pençesiz yaratılmışlar emin ol şu anda bizleri yerlerdi

Son düzenleme:

dejavulife

Yeni Üye
aynı olay benim başımada geldi kaşığa atlamıştı havada yakalandı kıyıya yavaş yavaş çekip eldivenleri takıp kurtardım

gürbüz

Aktif Üye
Adı
İbrahim GÜRBÜZ
Malesef kurtulamıyorlar...Birdaha aynı şeyi yaşarsanız,kıyıya kadar çekip,sahteden/ipten kurtarın.
Bu seferlik olan olmuş,geçmiş olsun.

Levreko

Daimi Üye
Adı
FATİH
Kan Grubu
A Rh Pozitif
geçmiş olsun bazen oluyor böyle şeyler size deneyim olmuş daha dikkali olurusnuz artık bizim buradada pek martı yok ama kaplumbağlar var öyle bazen avlandığım yere karetta karetta kaplumbası geliyor bazen çok dikkat ediyorum onu görünce ama bir keresinde yanımdaki balıkçının sahte karidesini kapmıştı ve tabiki çekemedi koca hayvanı kıyıya bayağı uğraştı kıyıya çekip kurtarayım diye ama koparttı misinayı gitti

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Geçmiş olsun Martıya ve size,

olta'lara martı dolanırsa havada veya deniz üstünde!
oltanızı çok yavaş sarınız, heyecandan hızlı sararsanız "oltaya dolanan" martının başı su içine girer, nefes alamaz kıyıya gelene kadar boğulur ve ölür,

kıyıya aldığınız martının gözlerini kapatacak şekilde ellerinizi sildiğiniz bezi kapatın,

gagasını elinizle tutunki, gagaları çok keskindir,elinize zarar verebilir,

martının kalp atışları çok yükselmiştir bu arada,

takılan oltanızı sakince martıdan ayırınız,

misina'ye dolandıysa ,misina'nızı makasla keserek temizleyin,

iğne'ye takıldıysa iğneği kesip ters taraftan çıkartın,
bunları yapmaya bilemiyorsanız etrafınızdaki balık tutan'lardan da yardım isteyebilirsiniz!

martıda kanama varsa ,yanınızda tendürdiyot varsa sürün, mikroplardan arındırır,

(ben motorumda her zaman ilk yardım çantası taşırım)

kıyıya aldığınız martıyı bir süre gözlemleyin,

şoku'nu atlattıktan sonra uçma çalışma denemeleri yapacak,

bu arada kovanızdaki balıklar'lar bir tane verin,
balığı alıp yemeğe çalışırsa ne mutlu size ,kısa bir süre sonra havalanacak,

balığı almadı ağzına sersem -sersem dolanırsa
balık tutmayı bırakıp en yakın bir Veterinere götürmek ve tedavi ettirmek insanlık borcudur!

Sevgi ve Saygılarımla.

omnivolus

Yeni Üye
Adı
Ahmet
Üzüntümü paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Ercüment Ustam, böyle bir durumda kalındığında neler yapılması gerektiğiyle ilgili püf noktaları için ayrıca teşekkür ederim. Yemli avlandığım günlerden kalan alışkanlığımla trakonya, iskorpit vb. çizilme kazaları için ilk müdahale olarak çantamda her zaman amonyak bulunduruyorum, bir de tentürdiyot ekleyeceğim. Diğer söyledikleriniz de kulağıma küpe olacak.

Herkese rast gelsin.