Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Salamura Boru Kurdu Yapmak?

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konuyu okuduktan sonra tavuğa alternatif olarak devamlı konusu geçen salamura boru kurdu ( 10 paket ) ve tuzlanmış boru kurdu ( 10 paket ) aldım. Ayrıca canlı olarakta 10 paket canlı boru kurdu ve 10 pakette sülünez ayırttım yemcide. Canlı yemleri cuma namazından sonra alıp akşam kısmetse yola çıkacağım. Maksat canlı yemleri ilk 2 - 3 gün kullanıp daha sonrasında ise salamura ve tuzlanmış boru kurdu ile devam etmek. Tabii bunlarda yetmez ise midye - bulabildiğim kadarı ile madya ve stok tükendiğinde ise tavuk. Bayram tatili geceleri artık her akşam balıkta olurum kısmetse. Bu nedenle aldıklarım abartılı gibi gelsede anca yeter. Tüm malzemeler hazır. yapılan bunca hazırlığa -ve masrafa inşallah değer.
Herkesin beklentisi bayram tatili.
Cümleten rast gelsin.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Konuyu okuduktan sonra tavuğa alternatif olarak devamlı konusu geçen salamura boru kurdu ( 10 paket ) ve tuzlanmış boru kurdu ( 10 paket ) aldım. Ayrıca canlı olarakta 10 paket canlı boru kurdu ve 10 pakette sülünez ayırttım yemcide. Canlı yemleri cuma namazından sonra alıp akşam kısmetse yola çıkacağım. Maksat canlı yemleri ilk 2 - 3 gün kullanıp daha sonrasında ise salamura ve tuzlanmış boru kurdu ile devam etmek. Tabii bunlarda yetmez ise midye - bulabildiğim kadarı ile madya ve stok tükendiğinde ise tavuk. Bayram tatili geceleri artık her akşam balıkta olurum kısmetse. Bu nedenle aldıklarım abartılı gibi gelsede anca yeter. Tüm malzemeler hazır. yapılan bunca hazırlığa -ve masrafa inşallah değer.
Herkesin beklentisi bayram tatili.
Cümleten rast gelsin.
Sonuçlarını kıyaslarsanız seviniriz, rastgele !

umitdulger

Daimi Üye
Adı
Ümit DÜLGER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Aynen hocam. Özellikle salamura boru kurdunun performansını merak ediyorum. Ben de bayramda Çanakkale'de olacağım, yem olarak peynir suyunda bekletip sonrasında tuzlayacağım tavuk göğsünü kullanacağım. Bulabilirsem de teke toplayacağım.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Aynen hocam. Özellikle salamura boru kurdunun performansını merak ediyorum. Ben de bayramda Çanakkale'de olacağım, yem olarak peynir suyunda bekletip sonrasında tuzlayacağım tavuk göğsünü kullanacağım. Bulabilirsem de teke toplayacağım.
Ben de bugün gidip tuzlanmış boru kurdu alayım. Tatilde gittiğim yerlerde lazım olur. Ama tuzlanmış boru kurdundan pek verim alamamıştım bugüne kadar. Ancak taze yemin olmadığı yerde mecburen kullanırım.

TrAcHuRuS

Daimi Üye
Adı
Cumhur
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Deniz kenarinda kumluk kayalik kirmalik sahilde mutlaka ama mutlaka baliklarin beslendigi yerel bir yem ( sulunez, patlak, kobra, spagetti vb. ) vardir. Bunlari cikarmayi deneyin. Ben 1 senedir yeme para vermiyorum. Yosunlardan solucan topluyorum ve mirmirda cok guzel is yapiyor.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Deniz kenarinda kumluk kayalik kirmalik sahilde mutlaka ama mutlaka baliklarin beslendigi yerel bir yem ( sulunez, patlak, kobra, spagetti vb. ) vardir. Bunlari cikarmayi deneyin. Ben 1 senedir yeme para vermiyorum. Yosunlardan solucan topluyorum ve mirmirda cok guzel is yapiyor.
Hiç anlamıyorum bu işten hocam.

angvil

Daimi Üye
Adı
ibrahim üzül
Ben sizden beterdim simdi her yeri kaziyorum karistiriyorum. Uzun sureli bir hafta 10 gun bir yerde kalacaksaniz ne taze ne salamura yem yeymez biter.
Amaç balık olmayacak zaten. Günü birlik denize gittiğimde arada ya da sabah ve akşam olta sallamak için.

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Aynı fikirdeyim. Kişisel olarak bende yeme para vermiyorum. Kıyı bölgelerinde kumları kazıdığınızda patlak kurdu bulma şansınız var. Ayrıca deniz içindeki kayalık bölgelerde çupranın sevdiği yem olan madya, dere ağızlarının bataklık kısımlarından boru kurdu da çıkarabilirsiniz(bu biraz meşakkatli) .