Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan istavrit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Haftasonu raporunu sunarım :

Cumartesi geceyarısı Yayla limanına ulaştık.Yolda canlı yem siparişi verdiğimiz dükkan erken kapatınca ortada kaldığımızdan lrf denedik.
Liman çok güzel görünmesine rağmen berbat bir lağım kokusu heryeri kaplamıştı , normalde böyle şeylere midesi sağlam olan ben bile iğrendim.Yarım saat dayanabildik ve limandan ayrıldık.Çok iyi bir referansla gitmiştik , ancak lağım yeni salınmış olabilir diye düşünüyorum.Açıkçası böyle büyük bir limanda beni bu durum bir hayli şaşırttı ve üzdü.

ikinci durağımız ibrice limanı idi , dalış merkezi olduğundan ve yolumuz üzerinde olduğundan ziyaret etmek istedik.Limanda saat 2 olmasına rağmen birçok olta atan vardı ama balık alan pek yoktu.Biz de lrf 'ye devam ettik ama birkaç ispari yoklaması dışında beklediğimiz gibi olmadı ve sabah suyuna başka bir yere gitmek üzere yola çıktık.

Sabah suyunu körfezin gelibolu tarafında karşıladık.Tam lokasyon veremiyorum açıkçası ama çok güzel kayalık ve profesyonel dalış için de uygun bir alandı.Çok fazla deniz kestanesi olduğundan biz girmeye cesaret edemedik.Sabah suyu çok hareketli değildi , spin ve baby jig çalıştık ama vuruş almadık.Su üstüne de takip yoktu.

Ben böyle olunca etrafta kurumuş sülünez artıklarını baitcasting oltama takıp hard rock fishing yapmaya başladım.Çok uzağa da atmama gerek kalmadı.İsparilerden kurtarabildiğim birkaç seferde bir sargöz ve mavi lapin almayı başardım.Sevip suya iade ettik.

öğlene dopru su çarşaf gibi oldu ve dibimizde zarganalar dolaşmaya başladı.Bir tane zarganayı kaşık arkası ipek ile kandırmayı başardık.
Daha sonra istanbula dönüş yoluna koyulduk.

Tekirdağa gelmeden bir iskelede ne atıyorlar diye durakladık ve zargana avlandığını görünce biz de takımları arabadan çıkarttık.Zargana topu yanımızda olmadığında 75-100 gr kurşun arkası ipek ile avlanıp iyi boy iki tane zargana kandırmayı başardık.Ancak sonrasında rüzgar çıktı ve kimse balık alamaz oldu , biz de temelli dönüş yoluna koyulduk.

Bu güzel ve keyifli anlatım için teşekkürler, bir dahaki sefere bol bol Trofe li avlarınız olsun, rast gelsin

Haftasonu Gelibolu taraflarında kampa gitmişken oltada atim dedim. Önce bir merayı yokladım deniz gözlüğüyle . Denizde aklım çıktı dev melanurlar , sinarit palazları , çupralar dev sargozlar mırmırlar çupralar . Dipte dil balıkları barbunlar lapinler ve isparozlar. Olta attım tabi ama küçükler daha attığın anda yemleri uçuruyor 🙂 Bir dahaki gidişimde merada baby kalamar veya sübye deniyecem. Son dönemde gördüğüm en bereketli meraydı ama bu sene dikkatimi çekti sarozda nereye gidersem gidim bu sene inanılmaz fazla yavru balık var irilere fırsat vermiyorlar.
Maaşallah, maaşallah...

Hedef şuan lodosla birlikte tamamen levreğe döndü. Üç sabah suyu iki akşam suyu olmak üzere kovalayacagim bakalım kısmet gerisi.
Limanın ağzında kıbrısa şamandırasız kokmuş hamsi tak at banko alırsın herkes öyle alıyor. Spinle alan 1 kişi gördük sakin havada 40 derece öğlen güneşinde aldı yıllar önce. Mesela Enez de göl ve akarsuların döküldüğü yer kol gibi levrekler tutuluyor ve şu an çok sakindir oralar sabah 5 de çık git ama suya ayağını bile sokma öyle avlan baya kıyılıyor çünkü. Bir kaç nokta var özelden yaz söylerim.

Limanın ağzında kıbrısa şamandırasız kokmuş hamsi tak at banko alırsın herkes öyle alıyor. Spinle alan 1 kişi gördük sakin havada 40 derece öğlen güneşinde aldı yıllar önce. Mesela Enez de göl ve akarsuların döküldüğü yer kol gibi levrekler tutuluyor ve şu an çok sakindir oralar sabah 5 de çık git ama suya ayağını bile sokma öyle avlan baya kıyılıyor çünkü. Bir kaç nokta var özelden yaz söylerim.

Üstad hafta sonu ordaysan birlikte av yapalım 😉

Back