Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler.
Taşlık merada takılmayı azaltmak için gezer kurşun(+boncuk ve fırdöndü) dan sonra 20 cm. köstek+tek iğne olursa nispeten takılma az oluyor. Belki denemişsinizdir ama yine de hatırlatayım dedim.
Her şeyi denedim boncuk + fırdöndü dahil. yanlız gezer kurşunu denemedim. Isınamadım ve alışamadım bu gezer kurşun olayına. gökçetepe ve sazlıdere arası deniz alt yapısı çok farklı. Kıyıdan ilk 5 -10 metre taşlık. Sonrası kum ve yosun. Asıl 40 - 50 metre sonrası kayalık. Balıkta bu kayalık ve taşlık yerde.
Tekne ile kıyıyı gezenler bilirler. Öyle bir kaya yapısı varki şaşarsınız. Bir araba boyunda 3 adet kaya kıyıdan 50 60 metre uzakta kumun ortasında. Normal derinlik yedi sekiz metre o üç kayanın olduğu yerde kayaya çıkın su belinizde. Kayaya oturtursanız takımı bişi yok. Sağına soluna indirin balık var. Ama kayanın önüne indirin takım gitti.
Birde bayramda salı öğlen saat 3 - 4 arası kıyıdan 200 mt kadar uzakta 16 adet yunus saydım. Tepelerinde martılar. Suyun üstü kaynadı. Balığı çevirmişler toz duman oldu su. ( kale mevkii önü )
Perşembe günü aynı olay sabah tekrarladı. Yani yunuslar sarozu biliyor ve çalışıyorlar o bölgede.
Tabii kıyıdan benim gibi avlananlar için bu sorun.
Tekne ile çıktığımızda sorun yok. Belli meralar hala çalışıyor. Tekne de boş yok.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Değişik ve zor bir meraymış gibi duruyor:) Gezer kurşun oval şekli itibariyle ilişkenlere pek takılmıyor. Ardından gelen iğne de yeme gömülü olduğundan takılması güç. O nedenle tercih edilebiliyor. Ama öte yandan bana göre daha az avcı bir takım haline de geliyor. Bişey diyeyim mi.. Oralarda olup o ambiansı yaşamak bile 10 psikoloğa bedel. Hele bir balık olunca 50 ye bedel:)

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Değişik ve zor bir meraymış gibi duruyor:) Gezer kurşun oval şekli itibariyle ilişkenlere pek takılmıyor. Ardından gelen iğne de yeme gömülü olduğundan takılması güç. O nedenle tercih edilebiliyor. Ama öte yandan bana göre daha az avcı bir takım haline de geliyor. Bişey diyeyim mi.. Oralarda olup o ambiansı yaşamak bile 10 psikoloğa bedel. Hele bir balık olunca 50 ye bedel:)

Bayramın ya ikinci yada üçüncü gecesi. Saat gece yarısı 1,5 - 2 olmuş. Balıkçı barınağında sahilde yerimi almışım. Tripota iki oltamı yatırmışım. Yalan yok o saate kadar tuttuğum bir adet mırmır bir tanede mırı. Mırıyı geri attım suya. Bir elimde termos çayım bir elimde kurabiye bekliyorum olta başında.
Biraderim geldi araba ile. Kafa güzel bir dünya. Sıcaktan evde duramamış çoluk çocuk yatıncada kalkmış yanıma geldi. Tutturdu bir kamışta bana ver. Bende tutucam diye. Acemidir. İnanın yemi takamaz bırakın takım hazırlamayı.
Elimde tek boş kamış 25 senelik emektarım 4.20 cm alba star 100 - 300 atarlı eski kamısım. İyide hazırdada iki adet ikili dip oltam var. İşime gelmiyor onlarıda biradere vermek. Malum sabaha daha çok var.
Sana dedim öyle bir takım vericem kiloluk mercan senin. Kafası güzel demiyorki kıyıda mercanın işi ne. Elimde çantamda kalmış bir mantarlı hırsızlı çinekop takımını bağladım benim emektara. Hırsızını kestim. Tekli mantarlı iğneye taktım tavuk parçasını.
Abi dedi sen uzak atıyon ver ven atayım. Balık kıyıda. ( ulen dedim ukala şişede durduğu gibi durmaz. Eline olta almayan adam bana olta atmayı ögretiyor. ) Zar zor taşlıkta yürüye yürüye attı oltayı. Taş çatlasın 15 20 metre. Üstelik tripotada koymuyor kamışı elinde tutuyor. Kardeşim getir kamışı koy tripota diyorum. Daha sabaha çok var. Ucuna fosfor takayım. Vurunca fosfor sallanır tasmalarsın falan. Nuh dedi peygamber demedi. Elinde kamış sahilde ayakta sallanıyor.
20 dakika geçti geçmedi o mantarlı tek iğneli çinekop iğnesi hemde yem tavuk ilk mırmırı aldı. Boy post iyi mırmırın.
Yarım saat geçmedi üstünden birde mercan çekti.
Şimdi benim halimi siz bi gözünüze getirin.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bayramın ya ikinci yada üçüncü gecesi. Saat gece yarısı 1,5 - 2 olmuş. Balıkçı barınağında sahilde yerimi almışım. Tripota iki oltamı yatırmışım. Yalan yok o saate kadar tuttuğum bir adet mırmır bir tanede mırı. Mırıyı geri attım suya. Bir elimde termos çayım bir elimde kurabiye bekliyorum olta başında.
Biraderim geldi araba ile. Kafa güzel bir dünya. Sıcaktan evde duramamış çoluk çocuk yatıncada kalkmış yanıma geldi. Tutturdu bir kamışta bana ver. Bende tutucam diye. Acemidir. İnanın yemi takamaz bırakın takım hazırlamayı.
Elimde tek boş kamış 25 senelik emektarım 4.20 cm alba star 100 - 300 atarlı eski kamısım. İyide hazırdada iki adet ikili dip oltam var. İşime gelmiyor onlarıda biradere vermek. Malum sabaha daha çok var.
Sana dedim öyle bir takım vericem kiloluk mercan senin. Kafası güzel demiyorki kıyıda mercanın işi ne. Elimde çantamda kalmış bir mantarlı hırsızlı çinekop takımını bağladım benim emektara. Hırsızını kestim. Tekli mantarlı iğneye taktım tavuk parçasını.
Abi dedi sen uzak atıyon ver ven atayım. Balık kıyıda. ( ulen dedim ukala şişede durduğu gibi durmaz. Eline olta almayan adam bana olta atmayı ögretiyor. ) Zar zor taşlıkta yürüye yürüye attı oltayı. Taş çatlasın 15 20 metre. Üstelik tripotada koymuyor kamışı elinde tutuyor. Kardeşim getir kamışı koy tripota diyorum. Daha sabaha çok var. Ucuna fosfor takayım. Vurunca fosfor sallanır tasmalarsın falan. Nuh dedi peygamber demedi. Elinde kamış sahilde ayakta sallanıyor.
20 dakika geçti geçmedi o mantarlı tek iğneli çinekop iğnesi hemde yem tavuk ilk mırmırı aldı. Boy post iyi mırmırın.
Kardeşiniz balığın yanında çayla kurabiye gitmediğini çözmüş, meraya 1-0 önde gelmiş:) Ben de balık olsam hakkımı verecek adama yakalanırım:)

Mektupla

Daimi Üye
:) :harika:

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kardeşiniz balığın yanında çayla kurabiye gitmediğini çözmüş, meraya 1-0 önde gelmiş:) Ben de balık olsam hakkımı verecek adama yakalanırım:)
O geceden sonra bu tespitinize katılmamak elde değil. Haklısınız galiba

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
O gecelerden kalan
A5873AF1-23E2-44E2-A210-0AB543BA27F4.jpeg

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
O geceden sonra bu tespitinize katılmamak elde değil. Haklısınız galiba
Tabii benimki işin latifesi. Nasip...
Nasibin varsa gelir Hint'ten Yemen'den. Nasibin yoksa ne gelir elden demişler:)