SKARPİ66
Daimi Üye
- Adı
- ÖZCAN TÜREMEN
- Kan Grubu
- A Rh Pozitif
Her şeyi denedim boncuk + fırdöndü dahil. yanlız gezer kurşunu denemedim. Isınamadım ve alışamadım bu gezer kurşun olayına. gökçetepe ve sazlıdere arası deniz alt yapısı çok farklı. Kıyıdan ilk 5 -10 metre taşlık. Sonrası kum ve yosun. Asıl 40 - 50 metre sonrası kayalık. Balıkta bu kayalık ve taşlık yerde.Tebrikler.
Taşlık merada takılmayı azaltmak için gezer kurşun(+boncuk ve fırdöndü) dan sonra 20 cm. köstek+tek iğne olursa nispeten takılma az oluyor. Belki denemişsinizdir ama yine de hatırlatayım dedim.
Tekne ile kıyıyı gezenler bilirler. Öyle bir kaya yapısı varki şaşarsınız. Bir araba boyunda 3 adet kaya kıyıdan 50 60 metre uzakta kumun ortasında. Normal derinlik yedi sekiz metre o üç kayanın olduğu yerde kayaya çıkın su belinizde. Kayaya oturtursanız takımı bişi yok. Sağına soluna indirin balık var. Ama kayanın önüne indirin takım gitti.
Birde bayramda salı öğlen saat 3 - 4 arası kıyıdan 200 mt kadar uzakta 16 adet yunus saydım. Tepelerinde martılar. Suyun üstü kaynadı. Balığı çevirmişler toz duman oldu su. ( kale mevkii önü )
Perşembe günü aynı olay sabah tekrarladı. Yani yunuslar sarozu biliyor ve çalışıyorlar o bölgede.
Tabii kıyıdan benim gibi avlananlar için bu sorun.
Tekne ile çıktığımızda sorun yok. Belli meralar hala çalışıyor. Tekne de boş yok.