Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

Adı
Hasan
Geçen hafta Saros Mecidiye sahilinde kamp yaptık, ne heveslerle gitmiştim mercanlar, kalamarlar hepsi hayal oldu. Tekneyle açıldık, yem olarak tavuk göğsü ve karides kullandık. 3 gün boyunca ufak ve orta boy karagöz ve kupesleri yakalayıp salmakla uğraştık. Sarosu da bitirmişler ağlayasım var.

ibrahim1903

Aktif Üye
Adı
ibrahim
Kan Grubu
B Rh Negatif
Saroz gökçetepe kale mevkinde sabah tekne ile aldığımız yavru köpek balığı. Çekerken güzel heyecan yarattı. Tabii öldürmeden geri saldık. Peşinden 10 - 12 adet mercan. Sonrasında ise sahil güvenliğin uyarısı ile geri dönmek zorunda kaldık. Ekli dosyayı görüntüle 78195
abi merak ettim sahil güvenlik neden uyarıda bulundu?

trakya59

Üye
Adı
recep yenici
kilitbahirde yemlı takımla avlanan hobidaşlarım var mı en cok hangı merada mırmır cupra cıkıyorbayram tatılınde oralarda olmayı dusunuyorum tavsıylelerınızı not almak isterim?

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Geçen hafta Saros Mecidiye sahilinde kamp yaptık, ne heveslerle gitmiştim mercanlar, kalamarlar hepsi hayal oldu. Tekneyle açıldık, yem olarak tavuk göğsü ve karides kullandık. 3 gün boyunca ufak ve orta boy karagöz ve kupesleri yakalayıp salmakla uğraştık. Sarosu da bitirmişler ağlayasım var.
Hocam Sarozda mercan alamadıysanız misafir merasına götürmüşler sizi :) Bu dönem gittiğimiz avlarda hava izin verirse en az kişi başı 5 kilo ile dönüyoruz :) 25 cm altı mercanları salıyoruz :) Enez açıkları 40 metre derinlikte 65 70 metrelerde iyice irileşiyor arada fangrilerde uğruyor. Saroz körfez içindede derindeki kayaları denemek lazım . Eskiden saroz körfezinde bizi çok misafir merasında ufak kupes karagözler tutturdular mazot derdine meraya götürmüyorlar.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
abi merak ettim sahil güvenlik neden uyarıda bulundu?
Saroz gökçetepede yaklaşık 3 senedir kardeşimin yazlığındayız. Komşuların tekneleri ile defalarca balığa çıktık. Bir kere bile sahil güvenliğe denk gelmedik Bu yaz birader bir tekne aldı. Hadi abi balığa. İyide kardeş bu meret araba gibi ehliyet ruhsat ???. Üç senedir burada bir kere bile sahil güvenlik yok dedi. sabah 5 biz açıldık. Açıldık verdik kendimizi akıntıya - kendimize mera arıyoruz. Orda 3 mercan - burda 5 mercan derken üç adalara yaklatığımızda sahil güvenlik bindi tepemize. Yanımızda bırakın teknenin evraklarını kimlik bile yok. TC numaralarımızdan sorguladı. Tekne kamışlarla yemlerle dolu. Eğitim ve atış alanı içindesiniz - tatbikat var. Yoksa bağlardım sizi limana dedi. Kısa yollu gönderdi bizi...

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bayramda saroz gökçetepe de yemli ile avlandım çok kez. Tekne ile balık çekmek - heleki bizim gibi acemi olursanız- geze geze mera aramak beni pek sarmıyor. Yanlız son üç gün hava bozunca kıyıdan yemliye ( iki iğne dip oltası - yem midye - yem ipi ile bağlı ) yatırdım oltamı.
Hafif yağmur vardı. Baktım aniden tripot yıkıldı kamış denize sürükleniyor. Bende bir heyecan açtım vitesi biraz boşaldı makina. Sonra arka arkaya iki kere tasmaladım.
Kamış eğildi resmen çıtırdıyor. Biraderim yanımda. Abi geliyor bu diye bağırıyor telaşla. Balığın kafa atışlarını gördükçe yavaş yavaş sarmaya başladım. Gelen her ne ise son yirmi metrede olta boşaldı. Topladım takımları baktım alt iğne ve köstek yok.
Makinada direk şoksuz ip sarılı. Takım bedenim 0,35 misina - köstekler 0,28 misina. İğne 3 numara kısa pala çapraz iğne.
Heyecanımız yatıştı. Nedir bu vuran falan derken yeni takım bağlayıp attık suya. Yaklaşık 1 saat sonra aynı şekilde yine bir asılma - kamış eğildi. Tasmaladım. Vitesi hafiflettim. Kamışın ucu bir sağa bir sola yatıyor. On metre boşalıyor makina - beş metre ben sarıyorum derken balık resmen kayalara sürte sürte kopardı bedeni ve yine biz kıyıda 95 kalp ritmi ile kalakaldık öylece.
Ardarda yaklaşık bir saat ara ile yaşadığımız bu heyecan yüzünden şu anda resmen tekrar bayram tatilini bekler oldum.

Mektupla

Daimi Üye
Bayramda saroz gökçetepe de yemli ile avlandım çok kez. Tekne ile balık çekmek - heleki bizim gibi acemi olursanız- geze geze mera aramak beni pek sarmıyor. Yanlız son üç gün hava bozunca kıyıdan yemliye ( iki iğne dip oltası - yem midye - yem ipi ile bağlı ) yatırdım oltamı.
Hafif yağmur vardı. Baktım aniden tripot yıkıldı kamış denize sürükleniyor. Bende bir heyecan açtım vitesi biraz boşaldı makina. Sonra arka arkaya iki kere tasmaladım.
Kamış eğildi resmen çıtırdıyor. Biraderim yanımda. Abi geliyor bu diye bağırıyor telaşla. Balığın kafa atışlarını gördükçe yavaş yavaş sarmaya başladım. Gelen her ne ise son yirmi metrede olta boşaldı. Topladım takımları baktım alt iğne ve köstek yok.
Makinada direk şoksuz ip sarılı. Takım bedenim 0,35 misina - köstekler 0,28 misina. İğne 3 numara kısa pala çapraz iğne.
Heyecanımız yatıştı. Nedir bu vuran falan derken yeni takım bağlayıp attık suya. Yaklaşık 1 saat sonra aynı şekilde yine bir asılma - kamış eğildi. Tasmaladım. Vitesi hafiflettim. Kamışın ucu bir sağa bir sola yatıyor. On metre boşalıyor makina - beş metre ben sarıyorum derken balık resmen kayalara sürte sürte kopardı bedeni ve yine biz kıyıda 95 kalp ritmi ile kalakaldık öylece.
Ardarda yaklaşık bir saat ara ile yaşadığımız bu heyecan yüzünden şu anda resmen tekrar bayram tatilini bekler oldum.
Rastgele...

serhat39

Aktif Üye
Adı
Serhat
Kan Grubu
O Rh Pozitif

3 aile 6 günlüğüne geçen hafta enez'in köylerinden birine birine gittik

yanımda 2 surf bir lrf takımı götürdüm

Denizde ufak mırmırlar ve ispariler geziyordu ilk gün lrf kamışımla ufak bir deneme yaptım isome pembe L ı 3 dk içinde yanlardan parçaladı balıklar zaten hedefim o ufak balıklar değildi fakat lrf ile ile kısa mesafe atıp toplarken yakındaki minnaklara yakalanıyordum. Balıkları uzakta aramam gerekiği hissine kapıldım.

2. gün tripop ve iki surf tkaımı yakımda götürüp birine tek iğne gezer kurşun diğerine 3 lü dip oltası bağladım yem olarak kumdan patlak kurdu çıkardım fakat beni bir Sürpriz bekliyordu yüzerken fark etmediğim rahatsız etmeyen saç kılı gibi olan yosunlar her takımı topladığımda iğnelere ve yeme yapışıyor temizleyincede yem heder oluyordu. Vuruş alamyıp sahilde bir nebze kalabalıklaşınca takımları toplayı günün avını sonlandırdım.

Üç aile denize girdiğimiz için sürekli balık modunda olamıyordum arada onlar dinlenirken takılma şansım oluyordu ayrıca sahip oluyordum günlük maksimum 1 saat gibi

3 gün sabah sansımı denemek istedim tak başıma kahvaltıdan önce denize kaçtım gene surf takımlarla yemli takıldım fakat kum kurdu çıkarmaya çalışırken epey vakit geçti 15-20 dk yemlide takılmışken telefon çaldı kahvaltıya çağırıldım yem işi beni zorlayacak gibi geldiği için yazlık evdeki dolapta olan tavuk aklıma geldi buzluda olsa bir parça kopardım gene cümbür cemaat denize sabah geldiğimizde kabalık olmadan tavuk yemleriyle takımları denizle buluşturdum sonra yüzmeye gittim açıkcası artık hevesim biraz kırılmıştı, sahil kalabalıklaşmaya başlayınca insanlar tedirgin olmasın diye takımı toplamaya gittim güzel bir ispari gelmiş takıma en sonunda bir balık alabilmenin rahatlaması oldu diğer arakdaşlar balık avından anlamıyor meraklarıda yok o yüzden balık olmamasına rağmen bu mücadeleyi anlamlandırdıklarını sanmıyordum.

Gene de verimsiz geçmişti 3 gün sonra biraz arakdaşlara sordum soruşturdum bir arkadaş rapala denememi tavsiye etti.

4.gün lrf takımımına 7 cm japnanse minnow u taktım ve denizin sığ yerini takip ederek makinemi ılsatmadan gidebileceğim en uzak mesafeye gittim daha ikinci atışta bir tırtıklama gelince benim nabız yükseldi ilk seferinde almadı düşünvesine girdim ve ufak jerklerle tırtıkladığı nokda hareket ettirdim daha sağlam bir basma olunca çektim acaba ne diye merak ederken trofe deneliecek bir trakonya olduğunu görünce şaşırdım lrf takım çantamda trakonya gelir belki diye beklettiğim eldivenlerimi ve penseyi alıp iğneden kral taçı dikenlerine dikkat ederek kurtardım sonra bir problem daha oluştu şimdi trakonyayı salmalımıyım salmamalımıyım canlı olduğunu fark edince anlık kararla geri saldım, sonra aynı noktaya tekrar gittim 3-5 denemeden sonra suyun üstünde bir çapırtı oldu o noktaya doğru attım çok geçmeden vuruşlar geldi güzel bir zargana misafirimdi. Bu olaydan sonra yanımdaki arkadaşlardan biri merak sardı ona biraz atış yaptırdm vuruş olmayınca bıraktı biraz bende denedim fakat devamı gelmedi kıyıya çıkarken rapalayı sudan çıkarmadım tam sahile çıktığımda kıya bir balık gördüm rapalayı fark etti hemen hızlı şekilde arkasına geçip saldırdı boyuna rağmen gayet sert dalsı sahteye balığı tanıyamadım tatlı subalığına benziyordu kovaya koyup arkadaşlara resim attım bir arkadaşım benekli levrek olduğunu ve neslinin tehkilede olduğunu söyledi bunun üzerine balığı saldım böyle ender bir türle tanışmanının mutluluğunu yaşadım. Sahteyi değiştrip bir deneme daha yaptım çin malı sahte kullandım üstü pembe altı gri

bununla bir kalamalar aldım biraz sonra iğneden suya düştü tüketmediğim için çok bir heyecan yaşatmadı.

5. gün sabah kahvaltı önesi kaçtım su soğuktu sabah girip atış yapamayacağım için kurşun arkası rapala denedim kaliteli rapaları atışta ipi patlatıp kaybetme korkurusuyla gene aliexpress pembe sırtlı sahteyi denedim bir kaç atıştan sonra gene kalamar yakalandı bu sefer kıyada iğneden kurtuldu fotoğraf aldıktan sonra ayağımla nazikçe ittirdim mürekkep fışkırttı sonra denize döndü. Bu sahte hep kalamalar alıyor diye huylandım willy limon rapala taktım biraz çalıştım fakat vuruş alamadım devam edecekken uzaktan bir köpek sürüsü yaklaştığını gördüm etrafta da kimse olmayınca aceleyle arabaya döndüm avı sonlandırdım. Tedbir iyidir : )

6. gün son günümüzde midye buldum iğneye taktım ama benim sığ merada lrf ile vuruş alamadığım sonra snorkelle yüzerken balıkları gördüm çupra ispari mırmır yavrusu ve benekli levreğe rastladım aklıma fikir geldi midye takılı lrf takımını aldım elimi ve takımı suyun üstünde bıraktım misinayı yere yakın saldım ve snorkelle suyun içini gözlemlemeye başladım ufak bir çupra ilgi gösterdi etrafında gezdi ama yeme saldırdımadı taki ben elimle yukarı aşağı yeme aksiyon verene kadar (aksiyon vermek candır bunu anlıyoruz ) yeme atladı balığı biraz yukarıda çektim fakat kusup yemi kurtuldu 8 numara bkk uzun pala iğne vardı ufak oldukları için zorlamadım bıraktım gün sonu eve dönmeye yakın kıyıdan gene japanse sahtemle denedim bir zargana daha aldım o akşam pişirme şansımız olmadığı için geri saldım bir tatile bunlar sığdı..
Fotodaki çinekopu balıkçı dan aldık tutmayı çok isterdim başka bir oltacı tutmuş bize satın alıp yemesi düştü
tüm fotolar için instagram adresim: Lrf Balık Avı Günlüğü (@lrfveben) • Instagram photos and videos

Eren17

Üye
Adı
Eren ÖZDAL
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Gecen hafta saros mecidiye ve yayla arasında 1 haftalıgına 1.oncelıgımız balık tutmak amaclı tatıle gıttım. kıyıdan lrf takımım ıle Mırmır Levrek Eşkina Karagöz Kefal Zargana Yılan balıgı (eşşeknİstavriti )olmak uzere çeşit çeşit balık yakaladık