Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Saroz Körfezi Erikli, Yayla, Mecidiye, Sazlıdere, Güneyli, Kemikli Balık Son Durumlar

viravira45

Aktif Üye
Gecen hafta saros mecidiye ve yayla arasında 1 haftalıgına 1.oncelıgımız balık tutmak amaclı tatıle gıttım. kıyıdan lrf takımım ıle Mırmır Levrek Eşkina Karagöz Kefal Zargana Yılan balıgı (eşşeknİstavriti )olmak uzere çeşit çeşit balık yakaladık

Maşallah
Resim var mı acaba ?

pegasustoni

Aktif Üye
Adı
Faruk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gecen hafta saros mecidiye ve yayla arasında 1 haftalıgına 1.oncelıgımız balık tutmak amaclı tatıle gıttım. kıyıdan lrf takımım ıle Mırmır Levrek Eşkina Karagöz Kefal Zargana Yılan balıgı (eşşeknİstavriti )olmak uzere çeşit çeşit balık yakaladık
Bu mera neresiymiş merak ettim. Gokcetepede envayi cesit silikonla sadece kucuk balik vardi. :)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu mera neresiymiş merak ettim. Gokcetepede envayi cesit silikonla sadece kucuk balik vardi. :)
Zamanında Mecidiye' de epey iri mırmırlar ve dil balığı vurmuştum zıpkınla. Sabah suyundan sonra bıçak gibi kesildi. O bölge bu anlamda bereketliydi, demek halen varmış.

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş

3 aile 6 günlüğüne geçen hafta enez'in köylerinden birine birine gittik

yanımda 2 surf bir lrf takımı götürdüm

Denizde ufak mırmırlar ve ispariler geziyordu ilk gün lrf kamışımla ufak bir deneme yaptım isome pembe L ı 3 dk içinde yanlardan parçaladı balıklar zaten hedefim o ufak balıklar değildi fakat lrf ile ile kısa mesafe atıp toplarken yakındaki minnaklara yakalanıyordum. Balıkları uzakta aramam gerekiği hissine kapıldım.

2. gün tripop ve iki surf tkaımı yakımda götürüp birine tek iğne gezer kurşun diğerine 3 lü dip oltası bağladım yem olarak kumdan patlak kurdu çıkardım fakat beni bir Sürpriz bekliyordu yüzerken fark etmediğim rahatsız etmeyen saç kılı gibi olan yosunlar her takımı topladığımda iğnelere ve yeme yapışıyor temizleyincede yem heder oluyordu. Vuruş alamyıp sahilde bir nebze kalabalıklaşınca takımları toplayı günün avını sonlandırdım.

Üç aile denize girdiğimiz için sürekli balık modunda olamıyordum arada onlar dinlenirken takılma şansım oluyordu ayrıca sahip oluyordum günlük maksimum 1 saat gibi

3 gün sabah sansımı denemek istedim tak başıma kahvaltıdan önce denize kaçtım gene surf takımlarla yemli takıldım fakat kum kurdu çıkarmaya çalışırken epey vakit geçti 15-20 dk yemlide takılmışken telefon çaldı kahvaltıya çağırıldım yem işi beni zorlayacak gibi geldiği için yazlık evdeki dolapta olan tavuk aklıma geldi buzluda olsa bir parça kopardım gene cümbür cemaat denize sabah geldiğimizde kabalık olmadan tavuk yemleriyle takımları denizle buluşturdum sonra yüzmeye gittim açıkcası artık hevesim biraz kırılmıştı, sahil kalabalıklaşmaya başlayınca insanlar tedirgin olmasın diye takımı toplamaya gittim güzel bir ispari gelmiş takıma en sonunda bir balık alabilmenin rahatlaması oldu diğer arakdaşlar balık avından anlamıyor meraklarıda yok o yüzden balık olmamasına rağmen bu mücadeleyi anlamlandırdıklarını sanmıyordum.

Gene de verimsiz geçmişti 3 gün sonra biraz arakdaşlara sordum soruşturdum bir arkadaş rapala denememi tavsiye etti.

4.gün lrf takımımına 7 cm japnanse minnow u taktım ve denizin sığ yerini takip ederek makinemi ılsatmadan gidebileceğim en uzak mesafeye gittim daha ikinci atışta bir tırtıklama gelince benim nabız yükseldi ilk seferinde almadı düşünvesine girdim ve ufak jerklerle tırtıkladığı nokda hareket ettirdim daha sağlam bir basma olunca çektim acaba ne diye merak ederken trofe deneliecek bir trakonya olduğunu görünce şaşırdım lrf takım çantamda trakonya gelir belki diye beklettiğim eldivenlerimi ve penseyi alıp iğneden kral taçı dikenlerine dikkat ederek kurtardım sonra bir problem daha oluştu şimdi trakonyayı salmalımıyım salmamalımıyım canlı olduğunu fark edince anlık kararla geri saldım, sonra aynı noktaya tekrar gittim 3-5 denemeden sonra suyun üstünde bir çapırtı oldu o noktaya doğru attım çok geçmeden vuruşlar geldi güzel bir zargana misafirimdi. Bu olaydan sonra yanımdaki arkadaşlardan biri merak sardı ona biraz atış yaptırdm vuruş olmayınca bıraktı biraz bende denedim fakat devamı gelmedi kıyıya çıkarken rapalayı sudan çıkarmadım tam sahile çıktığımda kıya bir balık gördüm rapalayı fark etti hemen hızlı şekilde arkasına geçip saldırdı boyuna rağmen gayet sert dalsı sahteye balığı tanıyamadım tatlı subalığına benziyordu kovaya koyup arkadaşlara resim attım bir arkadaşım benekli levrek olduğunu ve neslinin tehkilede olduğunu söyledi bunun üzerine balığı saldım böyle ender bir türle tanışmanının mutluluğunu yaşadım. Sahteyi değiştrip bir deneme daha yaptım çin malı sahte kullandım üstü pembe altı gri

bununla bir kalamalar aldım biraz sonra iğneden suya düştü tüketmediğim için çok bir heyecan yaşatmadı.

5. gün sabah kahvaltı önesi kaçtım su soğuktu sabah girip atış yapamayacağım için kurşun arkası rapala denedim kaliteli rapaları atışta ipi patlatıp kaybetme korkurusuyla gene aliexpress pembe sırtlı sahteyi denedim bir kaç atıştan sonra gene kalamar yakalandı bu sefer kıyada iğneden kurtuldu fotoğraf aldıktan sonra ayağımla nazikçe ittirdim mürekkep fışkırttı sonra denize döndü. Bu sahte hep kalamalar alıyor diye huylandım willy limon rapala taktım biraz çalıştım fakat vuruş alamadım devam edecekken uzaktan bir köpek sürüsü yaklaştığını gördüm etrafta da kimse olmayınca aceleyle arabaya döndüm avı sonlandırdım. Tedbir iyidir : )

6. gün son günümüzde midye buldum iğneye taktım ama benim sığ merada lrf ile vuruş alamadığım sonra snorkelle yüzerken balıkları gördüm çupra ispari mırmır yavrusu ve benekli levreğe rastladım aklıma fikir geldi midye takılı lrf takımını aldım elimi ve takımı suyun üstünde bıraktım misinayı yere yakın saldım ve snorkelle suyun içini gözlemlemeye başladım ufak bir çupra ilgi gösterdi etrafında gezdi ama yeme saldırdımadı taki ben elimle yukarı aşağı yeme aksiyon verene kadar (aksiyon vermek candır bunu anlıyoruz ) yeme atladı balığı biraz yukarıda çektim fakat kusup yemi kurtuldu 8 numara bkk uzun pala iğne vardı ufak oldukları için zorlamadım bıraktım gün sonu eve dönmeye yakın kıyıdan gene japanse sahtemle denedim bir zargana daha aldım o akşam pişirme şansımız olmadığı için geri saldım bir tatile bunlar sığdı..
Fotodaki çinekopu balıkçı dan aldık tutmayı çok isterdim başka bir oltacı tutmuş bize satın alıp yemesi düştü
tüm fotolar için instagram adresim: Lrf Balık Avı Günlüğü (@lrfveben) • Instagram photos and videos
Hocam güncenizi beğenerek okudum :) Levrekler ufakken benekli olur . Ufak ispendek yakalandığında biz balığı bırakmaları için bak daha benekleri bile gitmemiş yavru o diye geri bıraktırırız :)

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
Geçen senelerde her gittiğimizde 4,5 kilo balık tuttuğumuz meralar bu sene çok kesat sarozda . Dalıp gözlükle incelerdik yüzlerce mercan , mırmır , lidakilerin gezdiği meralarda bir kaç nokta hariç balık yok . Bayramda 2 arkadaş balıkesirden edirneye kadar geçen sene sağlam balık çıkmış meraları gezdi bakir koylarda olta attılar . Boş dönülmedi ama balık çok az. Perşembe sabah ilk çanakkale tarafı bir mera denemesi yaptık 1Çupra 2 lidaki 1 sargoz aldık . Çok zorlu bir mera komple taşlık ve kayalık orada bile balık az geldi . Sonra kendi meramıza gittik . Gündüz hiç balık yapmadı . Akşamında 4 kişi olta attı bir tek bana denk geldi balık . 1 çupra 4 lidaki 2 iri melanur aldım . Ertesi gün dalıp ilk kumlukları inceledik . Kumluklarda hiç balık yok . Sonra kayalara gittik . Kayalarda melanur, karagöz , barbun tek tük mırmır gördük . Ama su geçen seneye göre çok daha soğuk Meriçin sürekli taşmasındanmıdır bilmiyorum ama sanırım balığı etkileyen denizin soğukluğu . Mırmırlar o kadar hantal ki balıkları elimle neredeyse tutacaktım hızlı yüzemiyorlar bile. Birde bizim mera temmuzdan sonra çupra lidaki yapmaz veya çok nadir yapardı . Şuan hala mayıs sonu av veren balıklar geliyor tek tük oltaya .

serhat39

Aktif Üye
Adı
Serhat
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hocam güncenizi beğenerek okudum :) Levrekler ufakken benekli olur . Ufak ispendek yakalandığında biz balığı bırakmaları için bak daha benekleri bile gitmemiş yavru o diye geri bıraktırırız :)
hocam ister levrek yavrusu olsun ister daha ufak nadir bir tür benim sirkülerime bu balığı yakalarsan fotoğrafla hemen sal şeklinde yazıldı

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bayram öncesi yaptığım hazırlıkla ( canlı boru kurdu canlı sülünez kurutulmuş boru kurdu midye karides ) büyük ümit ile gittim bayramda saroz gökçetepeye.
Millet gün içinde denize girerken ben akşama hazırlık yaparak takım bağlayarak geçirdim günü.
Akşam saat 8 oldumu tam takım arabada bazen plaja bazen balıkçı barınağı olarak bilinen sahile attım kendimi. Yemler takımlar atışlar derken sabah 8 e kadar inanın kayda değer bir balık alamadım. Sabah 8 de oranın yerlisi balıkçı bir arkadaştan yaklaşık iki senedir sarozun kısırlaştığını dinledim. Yunuslarında saroza dadanması sebebi ile balık artık bırada zor
dedi.
Buna rağmen şimdi nankörlük yapmış olmayayım yaklaşık 3 gece büyük iştahla sabahladığım gecelerde dişe dokunur 4-5 çupra 3-4 mırmır bir iki tanede mercan aldım. Mırı kırlangıç ve mercanlar limit altı olduğu için salındı.
Yanlız iki gece saat birden sonra ellerinde fener zıpkın dalgıçlar vardı suda. Yaklaşık iki üç saat tüm koyu taradılar. Benim kafa lambamdan dolayı yanıma gelemediler ama her akşam dalıyorlarmış bu şekilde.

Ekli dosyalar

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kıyıdan gece yapmış olduğum avlarda saat 9 ile 12 arası ve 1 ile 3 arası balık alabildim. Eğer oltayı kumluk yere değilde taşlık yere indirebilirseniz balığı alıyorsunuz. Burdada en büyük sorun oltanın takılması. Her gece en az 2-3 takım bıraktım suya. Bazı arkadaşların 6-7 numara iğne kullanmasına inat ben devamlı bir iki numara iğne ile çalıştım. Buna rağmen mırmırların hep midesinden aldım iğneleri.
Gece yakaladığım bir çuprada ise dikkat çeken nokta balığın daha önce zıpkınlanmış olduğuydu. Zıpkından kaçmış oltama yakalanmıştı.
8CDE41F4-CF85-4071-9E6C-9405DDC522F8.jpeg

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrikler.
Taşlık merada takılmayı azaltmak için gezer kurşun(+boncuk ve fırdöndü) dan sonra 20 cm. köstek+tek iğne olursa nispeten takılma az oluyor. Belki denemişsinizdir ama yine de hatırlatayım dedim.

senihcan

Daimi Üye
Adı
Senih Can Kardeş
@SKARPİ666 Geçen sene çok verimliydi saroz . 2senedir yunusların falan dadanması değil olay . Oradaki balıkçılar ağlarını patlattığı için sevmezler yunusları. Yunus çupraya mercana değil genelde yemlik , sardalya kolyoz barbuna saldırıyor . Bu sene benim tahminim suyun soğukluğundan ya da farklı bir sebepten kıyıya yanaşmadı balık . Normalde bu dönemde çok çupra olmazdı sarozda Haziran ortası göçerlerdi kıyılardan ama hala çupra devam ediyor . Kuzey egenin yunan kıyılarında ise balıkta bir değişiklik yok . Oradaki arkadaşlarla konuştuk yaz balığı aynı geçen seneki gibi diyorlar.