Muhayyer
Daimi Üye
120 gr atarlısını yemlide de kullanıyorum. Şu ana kadar 70 gr kurşunun üstüne çıkmadım. 125 gr kurşun atmak için 170 gr atarlısı ideal. Yemli klasik dip takımı atacaksan risk almamak için surf tarzı atman daha iyi olur.
Zaten sorum 170gr atarlisi icindi. Yani surf kamis gibi kursunu kamistan bir kamis boyu gibi uzatip yere degdirip o sekilde kamisi savurmak. Bu kamisi bogazda uzun atis icin (palamut, cinekop, lufer vs) dipden tarayarak kullanmak istiyorum. Bazen 150gr bile cok rahat surukleniyor bogazda120 gr atarlısını yemlide de kullanıyorum. Şu ana kadar 70 gr kurşunun üstüne çıkmadım. 125 gr kurşun atmak için 170 gr atarlısı ideal. Yemli klasik dip takımı atacaksan risk almamak için surf tarzı atman daha iyi olur.
Yemli, kursun arkasi kasik rapala vs. bogaz kullanimi icin soruyorum. Ayrica elimde 20-60 gr arasi jig icin de uygun diye anliyorum.120 Gr atarlısı var . 20Gr sahteleri iyi mesafelere atıyor . Ayrıca yemlide 100 Gr kurşunu da rahatlıkla atıyor . Hissiyatı çok iyi tam joker kamış .
Boğazda bazen 200 Gr akıyor , bu kamışlarla kurşun arkası olmaz diye düşünüyorum çünkü kurşun arkası hem ciddi gramda kurşun istiyor hem de rapala bedeni uzun kalır , zor olur . Ancak 70 - 100 Gr jig atarım dersen aradığın bu .Yemli, kursun arkasi kasik rapala vs. bogaz kullanimi icin soruyorum. Ayrica elimde 20-60 gr arasi jig icin de uygun diye anliyorum.
Boğazda kurşun arkası için sormuşsan tüm yazdıklarımı geri alıyorum. Bu tecrübemin olmadığı bir disiplin.Yemli, kursun arkasi kasik rapala vs. bogaz kullanimi icin soruyorum. Ayrica elimde 20-60 gr arasi jig icin de uygun diye anliyorum.
İstavrit için,Bilgiler icin tesekkurler. Bogazda kullanan bir arkasasdan yorum gelirse yemli disinda nasil kullandigina dair cok sevinirim.
Bende 14-40 atarli spin kamisim var. bogazda zargana disinda henuz birsey yakalayamadim. Istsiyorum ki istavrit, cinekop vs yakalayayim. Ama cevremde (vanikoy, arnavutkoy, emirgan da) gordugum bogazda 150-200gr kursunla (asil amac uzaga atmak ve dibe indirebilmek) kasik ile cinekop sarikanat cekenler oldu. Sanirim bu sene baliklar aciktan geciyor. O sebeple mevcut spin setime surf’un agirligindan cok daha aza shore joh seti eklesem mi diye dusunuyorum.
Merhabalar,15 olmaz da 20-25 gram sahteyi güzel atar bence (denemedim) genelde yemli avda kullanıyorum hissiyat mükemmel...
bende mpp 90 var ve acayip memnunum bu kamıştan