hari76
Daimi Üye
Teşekkürler İbrahim , benim de gönlüm birinci seride 🙂 , rast gele.Turkish mix diye geçen üçlü baya iş yapıyor. Zargana dahil çok farklı türde balıkları aldım. Diğer pembeli seriyi bilmiyorum
Teşekkürler İbrahim , benim de gönlüm birinci seride 🙂 , rast gele.Turkish mix diye geçen üçlü baya iş yapıyor. Zargana dahil çok farklı türde balıkları aldım. Diğer pembeli seriyi bilmiyorum
Maalesef 🙁 her şey uçuyor Kayhan, o yüzden artık stok yapmak lazım 🙂 .Vay be, %100e yakin artmis.. demek herkes o kadar zam aldi, baska aciklamasi olamaz 🙂 112233 dosyayı görüntüle112234 dosyayı görüntüle
Yakışır 🙂, öyle yapmak lazım da işte işi bilmediğimiz için birde çok pahalı malzeme de almadığımız için biz buradan devam alışverişe.Cogu malzemeyi yurt disindan aliyorum o yuzden.. yakinda yeni oyuncaklarim diye bi konu acarim 🙂 sahteler, kamislar, makinalar vs.. bende turkish mix’i oneririm bu arada..
Yakınımda yok ama aklımda bulunsun sağolasın .Bu arada decathlon parlak jig de baya iş yapıyor. Arkadaş onunla zargana da lüfer de aldı
Şu jig çok güzelmiş (link) tam zargana için 🙂.Bu arada decathlon parlak jig de baya iş yapıyor. Arkadaş onunla zargana da lüfer de aldı
bunun tek nedeninin reklam olduğunu düşünmüyorum. en büyük etkisi ekonomi. dışarıdan gelen ürünlerin durumu zaten belli, dolar bazlı geliyor ve ona göre fiyatlanıyor. dışarıdan gelen ürünlere ayrıca her gün yeni bir vergi zammı uygulanıyor. üzerine bayii karı falan koyulduğunda da ortaya böyle bir sonuç çıkıyor. türk firmalar için de durum varklı değil; ürünü yaptıkları tüm malzemeler yyet dışından geliyor. haliyle maliyet yüksek. zaten belirli bir fiyatın altına satamıyorlar. ehh sahte tutunca da fırsattan yararlanıp değerlendirmek istiyorlar.
mesela kendo var, türk firması ama senelerdir türkiye’nin en meşhur sahtelerinden olmasına rağmen fiyatı iyi seviyede tutuyor diğer sahtelere kıyasla. ama diğerleri? daha yeni yeni meşhur olmuş marka 80 lira bandında fiyat çekiyor sahteye. replika ürün. ne diyelim?
aslında ters şeyler söylememişiz gibi geldi bana; x marka ürünün fiyatına zam yapıyor, ama bu zamı ekonomik şartlar üzerinden yapıyor. az önce kayhan hocam paylaştı, neredeyse %100 zam gelmiş ürüne. ve bu ürünün gerçek değeri muhtemelen. çünkü aşağı yukarı enflasyon o seviyelerde. aynı şekilde üretimi burada yapılan ürünün de kar marjı bu biçimde artmalı çünkü kar dediğimiz şey giderden ayrı düşünülen bir şey değil. belki siz maaşlı çalışıyorsunuz ama ekmek üreten kişi bir ekmekten 5 kuruş kar ediyorsa artık 10 kuruş kar etmek zorunda ki aynı yaşam standartlarında yaşayabilsin. sizin alım gücünüz düşerken onun kendi alım gücü düşmesin diye yaptığı zam yanlış da değil etik de değil. eşine dostuna düşük fiyattan yahut üretim maliyetinden vermesi yanlış ama ülkenin iliklerine işlemiş olduğundan yanlış görülmüyor artık.. bunu ben haklı gerekçelerle eleştiremiyorum.Bu dusuncenıze katılmıyorum ayrıca x fırma pıyasada ısmını cokca duydugumuz fırmalardan bırıdır Belırlı bır fıyatın altına adamına gore ındırım yapıyor bunu gozumle bır cok kez sahıt olmusumdur benle bırlıkte bır cok arkadasda bu duruma bıre bır sahıt olmusdur tabı bu durum es dost ahbap tanıma vs ılıskılerınden kaynaklanıyor orasıda ayrı bır konu.
Bahsettınız x marka bu pıyasada balık sektorunde reklamlar sayesınde bellı bır noktaya geldı kısıler urunlerı tanıtarak reklam yaparak gerekse vıdeo cekerek markayı duyurdu halende bunu yapmaya devam edıyorlar.
ayrıca bahsettıgınız sahtelerden daha makul fıyatlı ve ondan daha ıyı ıs yapan x markalarda satılıyor bıraz takıp etmekle mereda denıyerek zaten bunu goruyorsunuz ılla bahsı gecen markadan almak zorunda degılsınız ben mesela bahsı gecen fırmadan sarf malzemeler harıcınde alıs verıs yapmıyorum oda yolumun ustunde acıl ıhtıyacım varsa dıye alıyorum yoksa onuda almam genelde yurt dısı pazarına yonelıyorum oradakı musterı memnunıyetı benı daha cok tatmınkar edıyor burada yerı gelıyor paranızla rezıl oluyorsunuz yerı gelıyor sıze yardımcı olmuyorlar ama yurt dısında musterı memnunıyetı en ust sevıyede bunu cok dıkkate alıyorlar haklı oldugunuzu ıspat ettıgınızde'de tum masraflarınızı karsılıyorlar oysakı burada sureklı gıdıp gelıyorsunuz ama ısınız bır turlu olmuyor ustune hem paranızdan hemde zamanınızdan hemde sınır harbıne gırıyorsunuz .
ıstanbul sartları ıcın konusuyorum mesela dıslı balıgı suda balık varsa ınan hayvan catal kasıgından yapılma kasık ıle bıle balık tutulur yeterkı suda balık olsun ben x markaya baglı kalmıyorum kendım denıyorum sonucu goruyorum gozlerımle ne sagdan duyma nede tavsıye uzerıne bır urun almam sahteyı elıme alırım bakarım boyasına gaga yapısına nerede denıyeceksem ona gore renk secımını yapar urunu satın alırım sonra o urunu mereda denerım baktımkı ıs yaptı devamını alırım baktımkı ıs yapmadı devam etmem o urune bır daha sans tanımam genelde mereda denıyerek kendı gozlerımle gorerek yada arkadasımda mereda gorerek ve test ederek ona gore malzeme alımı yaparım.