Türker drag konusunda yeni trend bu ve bu rüzgara savage de dahil olmuş durum da. Uzun kullanım sonrasını ise hep birlikte test edeceğiz. Ancak bu konuda tarafsız gözle bir kaç kelime yazmak istiyorum müsadenle. Son 1 ay da tamir için tarafıma gönderilen ve sadece 1 sezon kulanılmış makinaların içler acısı halini gördükten sonra savage sg serisini daha çok sevmeye başladım. Makina işinde yeni olması konusuna gelince de : Savage her ne kadar Trol ve Bait casting makinalarda rüştünü çoktan ispatladıysa da spin makina konusunda adını 5 yıl önce Stealth ve Black serileriyle duyurduğu için, SG serisi onların mirasını taşıyan ve zaten F/P olarak beklentileri karşılıyan bir ürün. Global pazara oynuyan markanın "Türkiye pazarında ne kadar tutulur, ne kadar satarım " diye bir kaygısı da yok zaten. 5 yıl önce Stealth ve Black le adım attığı , bugün SG ile devam ettiği yolculuğu 2025 te hangi noktaya taşıyacağı Savage den çok Okuma hariç diğer markaların gündemin de. Zaten Okuma ve Savage bu konuda yıllardır omuz omuza hareket eden firmalar. Ne kadar çok firma bu hobiye hizmet ederse ve F/P konusunda ne denli alternatif üretilirse biz kullanıcıların faydasına olacağı kesin. 20.000 liralık Exist in bail montajını 6 ayda yapamayan Daiwa veya 12.000 liralık Stellanın vırıltısını susturamayan Shimano düşünsün ! Ben 1400 liraya aldığım SG den. 900 liraya aldığım ve 4 sezondur tık dememiş Hypalitten veya Abu Garcia Superiordan gayet memnunum. Yarın çöpe atsam bile !