Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Savulun; azimli acemi geliyor

Süleyman14

Yeni Üye
Adı
Süleyman
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir haftadır kıyı balıkçılığı (özellikle karagöz avı)hakkında bilgi depoluyorum. Artık kabaca öğrendiklerimle ne yapabilirsem ... Bismillah diyerek bir köşede bakımsız kalan oltamı ağır bakıma alarak başladım. Sökme işlemi gayet başarılı geçti. Umarım parça artırmadan toplayabilirim :) Biraz kurşun, kanca, misina tedarikini gördüm. Hazırını bulamadığım için kanca köstek uğraşıp karagöz takımı yaptımmı işin çoğunu hallettim demektir. Bir de (Öğrendiklerimi pratiğe dökmek suretiyle boru kurdu,ve teke toplayarak ) yem sorununu da çözebilirsem Pazar günü Yalova- Armutlu'nun dumanını attıracağım . (Sanırım) ( ya da umuyorum ) inşallah! Bekle beni Marmara!

Ekli dosyalar

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Rastgele diyelim şimdiden umarım boş sönmezsiniz.

vLnc

Aktif Üye
Adı
Mustafa Y.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bir haftadır kıyı balıkçılığı (özellikle karagöz avı)hakkında bilgi depoluyorum. Artık kabaca öğrendiklerimle ne yapabilirsem ... Bismillah diyerek bir köşede bakımsız kalan oltamı ağır bakıma alarak başladım. Sökme işlemi gayet başarılı geçti. Umarım parça artırmadan toplayabilirim :) Biraz kurşun, kanca, misina tedarikini gördüm. Hazırını bulamadığım için kanca köstek uğraşıp karagöz takımı yaptımmı işin çoğunu hallettim demektir. Bir de (Öğrendiklerimi pratiğe dökmek suretiyle boru kurdu,ve teke toplayarak ) yem sorununu da çözebilirsem Pazar günü Yalova- Armutlu'nun dumanını attıracağım . (Sanırım) ( ya da umuyorum ) inşallah! Bekle beni Marmara!
abi azım ve heyecan süper, devam :) Raporlarını bekliyoruz.

Önder Kanığ

Moderatör
Yönetici
Adı
Önder
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Süleyman;
Her şeyin başı azim,insanoğlu azimli oldu mu başaramayacağı bir şey yok.
Umarım en kısa sürede bu azmin sonucu güzel balık avlarıyla taçlanır ve devamı gelir.
Her daim rast gelmesi dileğiyle.:)

Adı
arif mutlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O makinayı tekrar toplaya bildinizmi :) kolay gelsin rastgele emeğinizin karşılığını alırsınız inş.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ustanın iyisi dağıttığı makineden parça artırabilenmiş :) Ne kadar parça artırdıysanız bu işi o kadar iyi yapmışınız demektir :p

Mustafa 1'sen

Aktif Üye
Adı
Mustafa Raşit KÖTÜLÜKETMEZ
Kan Grubu
B Rh Pozitif
hem rastgele hem de kolay gele ha bakalım...

Süleyman14

Yeni Üye
Adı
Süleyman
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O makinayı tekrar toplaya bildinizmi :) kolay gelsin rastgele emeğinizin karşılığını alırsınız inş.
Makinayı kolayca topladım. Fakat zor olan yemsiz balık yakalamak :( yosunların arasından kolayca teke toplayan arkadaşın videosuna kanıp yemsiz yola çıktım. Yarım günüm yosun tutmakla geçti. Küçük bir yavru yengeç dışında bir allahın canlısına rastlayamadım :) . :( Ama müthiş bir avlak buldum. Nesi mi müthiş. Sanırım o küçük koya 100 yıldır pet şişelerden ve etrafa yuva yapan karabataklardan başka ilk ayak basan benim!!! Issız ada gibi bir yer. Kedinin bile zor geçebileceği sıklıkta makilik-dikenlik ve yaklaşık 65-70 derece eğimli geniş bir alanı aşarak ilk önce denize gideceği besbelli bir dere yatağına ve ardından adeta balta girmemiş ormanlarda yol açarcasına dere yatağını istila eden kuru çalıları kıra budaya iki tarafını kesen yüksek kayalıklar arasındaki saklı avlağıma sağ salim ama bir miktar yara bere içinde ulaştığımı sadece balıksevdam daki arkadaşlarla paylaşabilirim. Etrafımdakilere anlatsam herhalde "deli" derler :)) Maceranın -ne söyleyeyim- biraz da korktuğum dönüş kısmını bilahere anlatacağım. Şimdilik selamlar!