doğru diyorsun kardeşim .. fakat 40 cm lik sazan ne yakalayanı gördüm neden duydum .. dediğim gibi 35 cm ve aşağısı genelde çıkan bu .. baraj çok büyük ve her tarında avcılar mevcut ama bu kadar büyük sazan yakalayan olmadı .. bu konuda ne diyeceksin ..kardeşim
Bu konuda ne mi diyecegim?
Ben son 3 yildir Erzrum'da ikamet ediyorum. 2003'ten beri de bilirim Erzurum'u gelir giderdim.
Sirf oltaya alabalik takilsin onun olta ucundaki aksiyonundan keyif alayim diye 150-200km yol gidiyorum. Bir de bunun geri donusu var eder 400km
Ayrica gittigim yerler genelde 2400 rakimin uzerindeki yerler oldugu icin Agustos ayinda kar montu giyme durumu soz konusu olabiliyor.
Ayrica bazi yerlerin yollari yok. Otlarin uzerinden taslarin kenarindan korka korka gidiyoruz iste.
Bahsettiginiz yerde sazanlar 40cm den kucuk ve bir suru avlanan varsa sizin de bundan rahatsiz olmaniz lazim. Gurtultunun patirtinin oldugu ortamda av keyif vermez ki.
Baska meralar; akarsular, dereler, goller bulabilirsiniz. Hatta arac ile gidilemeyen yerlerde sizden baska avlanan da pek nadir olur. Bu da sizi ve avinizi ozel kilar.
Yani derdiniz dermansiz degil. Iyi bir arastirma ile cok bakir yerler bulabileceginize inaniyorum. Rast gele