Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sert - Yumuşak Misina

Dejavu

Aktif Üye
Adı
volkan kapar
Merhaba,

Bu misinaları almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? Yumuşak olması çapari atımında bir dezavantajı olur mu? Sert misinanın iğneye gelen balıkları hissetmek için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Önereceğiniz misina varsa, yazarsanız sevinirim.

Benim düşündüklerim bunlar..

STROFT GTM 0,25 MM MSNA 300 MT - Stroft misina (ALMAN) - Makara misinalar - Olta misinalar - AVmarketi.com

STROFT FLUOR 0,28 MM MSNA 300 MT - Stroft misina (ALMAN) - Makara misinalar - Olta misinalar - AVmarketi.com

Dejavu

Aktif Üye
Adı
volkan kapar
Valla Şubatta bir güzel bir makine alıyorum da ona yakışır bir misina sarayım diyorum :) ama Sufix'de güzel bir marka daha önce kullandım.
1500 metre güzelmiş... fiyatıda uygun bu olabilir.
Peki yumuşak ve sert misina olarak kıyaslarsak hangisi daha avantajlı yada ne gibi artıları var ?

İsak

Daimi Üye
Adı
İsak Rozanes
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Valla Şubatta bir güzel bir makine alıyorum da ona yakışır bir misina sarayım diyorum :) ama Sufix'de güzel bir marka daha önce kullandım.
Peki yumuşak ve sert misina olarak kıyaslarsak hangisi daha avantajlı yada ne gibi artıları var ?
Valla bilmiyorum farklarını, ben bir süredir kullanıyorum bu misinayı ve çok memnunum. Fiyatıda makul. Bence al , sar makinene , çokda takma kafana setmiş yumuşakmış diye.

Dejavu

Aktif Üye
Adı
volkan kapar
Fiyatı çok uygun, en iyisi dediğin gibi yapmak.
Eskidikce atar yenisini sararım. Teşekkürler abi.

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
İp misina dışında misinaya çok fazla paralar vermek gereksiz. İshak'ın tavsiyesi çok yerinde olmuş. Gayet kaliteli misinadır.

Yumuşak misinaya gelince darbeleri daha iyi emer ve daha iyi düğüm tutar ama daha çok esner bu da hissiyatı azaltır. Sert misina da tam tersi.

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
At-çek avlarında bir kafada ip bir kafada ise Stroft GTM kullanıyorum , Stroft marka misinalar gerçekten verdiğiniz paranın karşılığını veriyor ancak boğazda kullanacaksanız bencede bu kadar pahalı olmasına gerek yok. Vapur pervanesi , takılma gibi durumlarda verdiğiniz para heba olacaktır. İsak Bey'in önerdiği misinayı kullanmadım ama bende makinaya sarmak için uygun fiyatlı mono misinaları tercih ediyorum. Bu sene hiç boğaza gidemedim geçen sene Powerline Super Premium alıp kullanmıştım. Kalınlık 0,30 uzunluk 1000 mt , sert ama hemen gam yapmayan ve gayet güçlü bir misina , incelemenizi tavsiye ederim.

İsak

Daimi Üye
Adı
İsak Rozanes
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Volkan, bu arada Şubatta alacağın güzel makinenin kafalarından birinde yeni misina sarılı, toplasan 3-4 defa kullandım. Diğer kafayada bahsettiğim Sufixi sar ve keyfine bak. Hakkaten boğazda çok pahalı misina kullanmaya yazık, teknenin biri geçer keser üzülürsün, yanındaki hatta 20 metre sağındaki solundaki oltasının nerde olduğuna bakmaz seninkine takar ,koparır yine üzülürsün.