scorpion26
Daimi Üye
Geçen hafta çok isteyip ava çıkamamıştım. Bu hafta mutlaka çıkmalıydım. Aslında niyetim cumartesi akşam çıkmaktı fakat kitap fuarından dolayı akşam 5e kadar çalışmak zorunda kalınca balık işi yattı. Pazar günü hanım dedim biraz gezelim sonra ben balığa gidicem. Biraz ev işleri filan dedikten sonra önce yakındaki bir lunaparkta oğlumun gönlünü yaptık ardında bir AVM ye geçip yemek faslı. Bu arada takımlar yanımda. Hanıma dedim siz burda takılın ben gidiyorum. Onları bırakıp 16:00 gibi yollara düştüm. Yolum uzak 1,5 saat filan sürüyor toplu taşıma ile. Neyse vardım avlağa. Aman allahım o da ne hiç bu kadar spinciyi bir arada görmemiştim. 1 metre arayla spin yapılıyor. Başladım izlemeye durumu. Daha 1-2 dakika olmamıştıki bir tane aldılar önümde. Ben de hemen yer bakmaya başladım. şansa şöyle bir 6-7 metrelik boş bir yer buldum. Takımları kurup başladım atışlara. Sanırım 10 atış olmadan bir vuruş aldım fakat balık kurtuldu. Dedim olucak bu iş. Çok geçmedi ilk spin balığım oltamdaydı. Aman allah o nasıl bir keyif. Ağzım kulaklarımda. Hemen çektim fotofraflarını ve genelde beraber avlandığımız 2 arkadaşım attım. Ardından spine devam ve 10 dakka geçmeden ikinci balığımızda oltanın ucundaydı. Yaklaşık bir yarım saatte 2 balık almıştım. Keyfim yerimdeydi. Arkadaşlar aradı onlarlada sevincimi paylaştım. Sonra uzunca bir süre balık alamadım. Bu arada sağımda solumda ara ara alanlar oluyordu. Çok miktarda da sudan çıkartırlarken düşün balık gördüm. Bir ara yoruldum ve silikon karidesimi taktım. Daha 3 dakika dolmadan bir iskorpit oltamdaydı. Ama çinekop sarıkanat varken iskorpit neymiş. Gönderdim geri. Daha sonra 3. ve 4. balıklarıda çektim. Yaklaşık 18:00 gibi başladığım ava 22,30 civarı sonlandırdım. Bu arada heyacanımı paylaşmak için geçen beraber av yapma fırsatı yakaladığım Ali Samiyi aradım. Sağolsun o da heyecanıma ortak oldu ve en az benim kadar sevindi. Ardından Bülent Abiyi (Horozbina) aradım. Onun tepkisi çok iyiydi. Açar açmaz "ne tuttun" dedi. O da sağolusun benim heyecanıma ortak oldu. Benim için yorucu ama bir o kadar güzel bir av oldu. Şimdiden sıkılmadan okuyan ve heyecanımı paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
Karşınızda ilk spin balıklarım
Kamış Fladen extra flex 2,40m 10-40
Makina Shimano Catana 3000
İp misina 0,12 Sufixti sanırım. 70 cm asso 0,25 florocarbon leader
Sahte Ima sasuke 105 (2 silstar ve bir çin mali sahtede denedim ama iş yapmadılar)
Karşınızda ilk spin balıklarım
Kamış Fladen extra flex 2,40m 10-40
Makina Shimano Catana 3000
İp misina 0,12 Sufixti sanırım. 70 cm asso 0,25 florocarbon leader
Sahte Ima sasuke 105 (2 silstar ve bir çin mali sahtede denedim ama iş yapmadılar)