Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Alivio mu Okuma Carbonite mi ?

fabioluciano

Yeni Üye
Adı
Kamil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar. Kıyıdan 35 gram ağırlıkla istavrit için bazen de 50 gram topla zargana, kıbrıs takımıyla kefal, arada dip takımı ve 50 gram ağırlıkla kullanmak için hangi kamış daha uygundur ?

Shimano Alivio Slim Tele 3,60m 30-60g Olta Kamışı, Fiyatı 170,43 TL Özellikleri ve Yorumları

Okuma Carbonite Tele Surf 12' 360 cm 50-100 Surf Kamışı, Fiyatı 237,00 TL Özellikleri ve Yorumları

Şuan ki kamışım Lineaeffe Carbon Thunder ama son halkadan önceki halkanın gezer olması çok rahatsızlık verici. Kapatırken çok sıkıntı çıkarıyor. Atarken de sorunlar çıkarıyor.

Yukardaki iki kamışdan hangisini tavsiye edersiniz ?

Bu kamışlara 40 lık okumanın makinelerinden düşünüyorum sizce uygun mudur ?

Okuma Revenger Pro RVP-40 Makine, Fiyatı 65,08 TL Özellikleri ve Yorumları
Okuma Revenger RV-40 FD 1BB Olta Makinesi, Fiyatı 36,05 TL Özellikleri ve Yorumları

Şimdiden teşekkürler.

metinmermer

Aktif Üye
Adı
metinmermer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tam benim aradığım konu üstatlar ne yazacak merakla bekliyorum

metinmermer

Aktif Üye
Adı
metinmermer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Geçen akşam sahilde görmüştüm bir amcada lineaeffe profile diye bir kamış 3605 yazıyordu up to 70 sağlam bir kamışa benziyordu.

metinmermer

Aktif Üye
Adı
metinmermer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar. Kıyıdan 35 gram ağırlıkla istavrit için bazen de 50 gram topla zargana, kıbrıs takımıyla kefal, arada dip takımı ve 50 gram ağırlıkla kullanmak için hangi kamış daha uygundur ?

Shimano Alivio Slim Tele 3,60m 30-60g Olta Kamışı, Fiyatı 170,43 TL Özellikleri ve Yorumları

Okuma Carbonite Tele Surf 12' 360 cm 50-100 Surf Kamışı, Fiyatı 237,00 TL Özellikleri ve Yorumları

Şuan ki kamışım Lineaeffe Carbon Thunder ama son halkadan önceki halkanın gezer olması çok rahatsızlık verici. Kapatırken çok sıkıntı çıkarıyor. Atarken de sorunlar çıkarıyor.

Yukardaki iki kamışdan hangisini tavsiye edersiniz ?

Bu kamışlara 40 lık okumanın makinelerinden düşünüyorum sizce uygun mudur ?

Okuma Revenger Pro RVP-40 Makine, Fiyatı 65,08 TL Özellikleri ve Yorumları
Okuma Revenger RV-40 FD 1BB Olta Makinesi, Fiyatı 36,05 TL Özellikleri ve Yorumları

Şimdiden teşekkürler.
Decarhlonda northsea 390 60 120 atarlı bir kamış var fiyatıda 110 tl ama güvenip alamıyorum teknik servis vb. Bir sorun çıkarsa ilgilenirler mi. Bu kamışı kullanan var mı acaba

fabioluciano

Yeni Üye
Adı
Kamil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Decarhlonda northsea 390 60 120 atarlı bir kamış var fiyatıda 110 tl ama güvenip alamıyorum teknik servis vb. Bir sorun çıkarsa ilgilenirler mi. Bu kamışı kullanan var mı acaba
valla bende bir çok kamış denedim artık iyi marka bişey almak istiyorum o yüzden bu başlığı açtım.

mefepe

Üye
Adı
M. Fatih PARMAKSIZ
Carbonite 50-100 ile balık tutmak ayrı bir keyif bence. Artı ve eksiler:
* Karbon kalitesi güzel
* İp misina ile kullandığınızda balığın her kafa atışını kolunuzda hissedebilirsiniz
* 0,22~0,24 ip misina ve 75gr kurşun ile 100mt uzağa rahatça atabilirsiniz.
* Sapı ince olması ayrıca hoşuma gidiyor.
* Kıçındaki vidalı tıpa düşer durur ; ilk aldığınızda sabitlemeniz tavsiye olunur.
* Özellikle uç kısma gözünüz gibi bakın, darbe alırsa kırılabilir.(karbonda genel sıkıntı)
* Okuma ceymar 55 ile kombine ederseniz hafif ve kullanışlı orta sıklet bir takımınız olur.

fabioluciano

Yeni Üye
Adı
Kamil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Carbonite 50-100 ile balık tutmak ayrı bir keyif bence. Artı ve eksiler:
* Karbon kalitesi güzel
* İp misina ile kullandığınızda balığın her kafa atışını kolunuzda hissedebilirsiniz
* 0,22~0,24 ip misina ve 75gr kurşun ile 100mt uzağa rahatça atabilirsiniz.
* Sapı ince olması ayrıca hoşuma gidiyor.
* Kıçındaki vidalı tıpa düşer durur ; ilk aldığınızda sabitlemeniz tavsiye olunur.
* Özellikle uç kısma gözünüz gibi bakın, darbe alırsa kırılabilir.(karbonda genel sıkıntı)
* Okuma ceymar 55 ile kombine ederseniz hafif ve kullanışlı orta sıklet bir takımınız olur.
cevabınız için çok teşekkürler.

Okuma carbonite nin gezer halkası yok değil mi ? Sondan önce gezer oluyor bazı kamışlarda çok sıkıntı çıkarıyor.
35 gr en fazla 50 gr ile atıyorum. Sıkıntı yaratır mı ?
Şuanki kamışım linea effe carbon thunder. açıkcası fena değil ama çok kaliteli de değil, ayrıca gezer halkası çok sıkıntılı.
Ceymar 55 bütçemi aşıyor Okuma Revenger Pro RVP-40 Makine, Fiyatı 65,08 TL Özellikleri ve Yorumları
okuma revenger pro 40lık la kullansak randıman alırmıyız.
İp misina tavsiyenizide dinlenyip ip misina sardırıcam 0 24 lük.

mefepe

Üye
Adı
M. Fatih PARMAKSIZ
cevabınız için çok teşekkürler.

Okuma carbonite nin gezer halkası yok değil mi ? Sondan önce gezer oluyor bazı kamışlarda çok sıkıntı çıkarıyor.
35 gr en fazla 50 gr ile atıyorum. Sıkıntı yaratır mı ?
Şuanki kamışım linea effe carbon thunder. açıkcası fena değil ama çok kaliteli de değil, ayrıca gezer halkası çok sıkıntılı.
Ceymar 55 bütçemi aşıyor Okuma Revenger Pro RVP-40 Makine, Fiyatı 65,08 TL Özellikleri ve Yorumları
okuma revenger pro 40lık la kullansak randıman alırmıyız.
İp misina tavsiyenizide dinlenyip ip misina sardırıcam 0 24 lük.
Kamışın ucu gezer halkadan nefret ediyorum, carbonite de öyle gereksiz bir detay yok.
50gr sıkıntsız atarsınız, 35 gr da atar ama çok uzağa erişmeyebilir.
Okuma ucuz makinalar ip misinada iyi randıman vermiyor ; pişman olabilirsiniz. Ama Ceymar 55 i 0,22 ip misina ile sorunsuz kullanıyorum.

fabioluciano

Yeni Üye
Adı
Kamil
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Kamışın ucu gezer halkadan nefret ediyorum, carbonite de öyle gereksiz bir detay yok.
50gr sıkıntsız atarsınız, 35 gr da atar ama çok uzağa erişmeyebilir.
Okuma ucuz makinalar ip misinada iyi randıman vermiyor ; pişman olabilirsiniz. Ama Ceymar 55 i 0,22 ip misina ile sorunsuz kullanıyorum.
teşekkür ederim. peki shimano alivio kamış hakkında bilginiz var mı ?