Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Bullseye 9080 !

Surf takımda kullandığım Shimano Bullseye 9080 makinanın misana sarım yüzüğü, rulmanı v.s.. adını tam bilemediğim bu parçasını avdan sonra yağlamak için söktüm, yağladım sıra toplamaya geldiğinde beceremedim, bu yedi sekiz parçanın sırasını yönünü karıştırdım...Daha önce bir arkadaşım yardım etmişti. Forum üyesi arkdaşlarımdan aynı makinayı kullanan varsa ve zahmet olmazsa bu parçayı bakım yapmak için söktüğünde yönüne ve sırasına göre beyaz bir kağıt üzerine sıralayıp fotoğrafını çekip foruma yüklerse benim için muhteşem olur. Makinanın kutusundan çıkan parçaları gösteren resim işe yaramıyor parçalar çok küçük ayrıntı görünmüyor.

ottoman

Aktif Üye
Adı
ibrahim
aynı makineden bendede var ama 5-6 defa avlandığım halde sizin bahsettiğiniz şekilde henüz söküp yağlama gereği duymadım bence siz erken gereksinim duymuşssunuz...

aynı makineden bendede var ama 5-6 defa avlandığım halde sizin bahsettiğiniz şekilde henüz söküp yağlama gereği duymadım bence siz erken gereksinim duymuşssunuz...
Daha önce kullandığım makinaların yüzüklerini her avdan sonra sonra yıkayıp yağlamazsam bir haftaya kalmaz paslanırdı, rulmanı değiştirmek zorunda kalırdım.

Can_Ordu

Daimi Üye
Adı
Can ÖNEL
zehir gibisin maşşallah
Teşekkür ederim. Teveccüğünüz. :) Son zamanlarda shimano modellerinin şemasını indirip bakıyorum özellikle spin makinelerin farkına. Hemen aklıma geldi google translate ile bulmam zor olmadı.

Can Arkadaşım, eline sağlık aradığım buydu, verdiğin link işimi görür.
Çok teşekkür ederim.
İşinizi görmesine sevindim. Rica ederim.

furunotr

Daimi Üye
Adı
Haluk Pirinç
Teşekkür ederim. Teveccüğünüz. :) Son zamanlarda shimano modellerinin şemasını indirip bakıyorum özellikle spin makinelerin farkına. Hemen aklıma geldi google translate ile bulmam zor olmadı.

İşinizi görmesine sevindim. Rica ederim.
Japonca'nız çok iyi herhalde...:D

Şakayı bir yana bırakacak olursak aradığınız makina tip ve modelini ne şekilde bulabiliyorsunuz???

İsak

Daimi Üye
Adı
İsak Rozanes
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Japonca'nız çok iyi herhalde...:D

Şakayı bir yana bırakacak olursak aradığınız makina tip ve modelini ne şekilde bulabiliyorsunuz???
google chrome kullanıyorum, shimanonun japonya sitesine girdiğimde bana ingilizceye çevireyimmi diye soruyor. evet diyince bir çok kelime ingilizceye dönüyor. ordan makine şemalarına ulaşabilirsiniz

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Daha önce kullandığım makinaların yüzüklerini her avdan sonra sonra yıkayıp yağlamazsam bir haftaya kalmaz paslanırdı, rulmanı değiştirmek zorunda kalırdım.
Fethi kardeşim, bu klasmanda ki bir makinayı, daha önce kullandığın makinalarla :confused::confused::confused: aynı kefeye koyman bence hata. :p At denizin dibine, 1 sene sonra çıkar ve kullan. :confused: :p O kadar güvenebilirsin.

Temizlik elbette şart. Sadece oynak ve hareketli aksamlarını ılık suyla durulayıp yıkaman ve ardından kaliteli bir yağla yağlaman, fazlasıyla yetecektir. 4-5 yıl sonra da, gönder servisine ve bakımını yaptır.