Shimano Dialuna 2023 Kullanıcı Tecrübeleriniz Hk;

SIC (Silicon Carbide) halkanın da üst segmenti alt segmenti var Torzite halkanın da üst segmenti alt segmenti var. Yani Torzite en iyisi ya da Sic en iyisi diye bir şey yok, kullanım amacına göre değişir. Aralarında ki fark.

Ağırlık ve Pürüzsüzlük: Torzite halkalar, daha hafif ve daha pürüzsüzdür, bu da daha uzun ve hassas atışlar sağlar
Dayanıklılık ve Sertlik: SIC halkalar, sertlik ve ısı direnci açısından üstündür, ancak Torzite halkalar daha esnek ve darbe dayanıklıdır
O zaman şöyle düşünelim. Light spin zenaq kamışınız var. Halkaları SIC'in en üst segmenti mi olsun istersiniz yoksa Torzite'nin en üst segmenti mi olsun?

O zaman şöyle düşünelim. Light spin zenaq kamışınız var. Halkaları SIC'in en üst segmenti mi olsun istersiniz yoksa Torzite'nin en üst segmenti mi olsun?
Halkaların malzeme yapısının ve kalitesinin nasıl olacağını kamışın kullanım amacı, segmenti, satışa etkisi ve firmanın edeceği kara bağlı olarak üretici firma tercihine bağlı değişiklik gösterir. Biz satın almadan önce ihtiyaçlarımızı iyi belirleyip bilinçli olarak satın alacaz. Zaten bu fiyatlardaki ekipmanlar körü körüne kimse satın almaz. İnceleyip dokunup araştırmak gerek. Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Bu sene spin balık yapar da inşallah karşılaşırız hocam hem tanışmak hem de Zenaq kamışı av esnasında görmeyi çok isterim. Bir kaç cümle ile gömdükten sonra yeniden tek kamış alma şansım olsa yine PA 90 alırdım demeniz çok etkili bir done aslında.

Fakat tüm bu konulardan bağımsız olarak ( yine kişisel fikrimi söylüyorum kesinlikle ben bilirim iddiam yoktur) Kamış biraz bilardo ıstakası gibi bir şey. Yani ben yıllarca bilardo oynadığım için bundan örnek veriyorum senelerce kullandığınız 10 dolarlık ıstaka kaybolunca yerine 10.000 dolarlık ıstaka da koysanız iyi oynayamayabiliyorsunuz. Belli bir seviye üzeri kamışların zaten hepsi iyi ama benim sevdiğimi siz sevmezsiniz, sizin elinize oturan benim elime oturmaz vb. gibi durumlara çok inanıyorum. Mesela ben lateoyu gerçekten çok sevdim bir şekilde bütünleştim onunla ama yukarıda Kayhan Bey tavsiye etmemiş. Bu gayet doğal ve anlaşılabilir bir durum. Keza denemedim ama labrax, lesath,zenaq,yamaga ya da apia spin kamışlarını denesem hepsini lateodan çok severim diyemem ama sevedebilirim 🤣. Buralarda zevkler ve renkler olayları devreye giriyor diye düşünüyorum. Bundan sebep makinelerde değil ama kamışta tavsiye verirken de alırken de çok tedirgin oluyorum ki denemediğim kamışlar hakkında da tavsiyede bulunmuşluğum ya yoktur ya da çok nadirdir.

İnşallah denk gelirsek denersinizde, yeter ki balık olsun..

Şu yüzden yinede pa 90 alırım dedim; daiwa nın giriş ve orta segment kamışlarının neredeyse tamamını kullandım (galiba) 🙂
Shimanonun da lunamis serisinin tamamını kullandım. Yamaga ballistick 96 mmh denedim- 86 m kullanıyorum.
Zenaq snipe denedim (su içi kofana ya da kara kıyıdan lüfer kovalayabilseydim kesin alırdım! )
Yamaga ballistick 96 MMH ve zenaq pa 90 av tarzıma göre muazzam kamışlar ama tercihim boyu sebebi ile pa 90 oldu. Şimdilik uyumlu gidiyoruz bakalım 🙂
Saydıklarımızın hepsi çok iyi kamışlar içlerinden kendimize bütçemize göre en konforlu geleni seçip kullanmaya çalışıyoruz işte Allah gönlümze göre versin..

Şu yüzden yinede pa 90 alırım dedim; daiwa nın giriş ve orta segment kamışlarının neredeyse tamamını kullandım (galiba) 🙂
Shimanonun da lunamis serisinin tamamını kullandım. Yamaga ballistick 96 mmh denedim- 86 m kullanıyorum.
Zenaq snipe denedim (su içi kofana ya da kara kıyıdan lüfer kovalayabilseydim kesin alırdım! )
Yamaga ballistick 96 MMH ve zenaq pa 90 av tarzıma göre muazzam kamışlar ama tercihim boyu sebebi ile pa 90 oldu. Şimdilik uyumlu gidiyoruz bakalım 🙂
Saydıklarımızın hepsi çok iyi kamışlar içlerinden kendimize bütçemize göre en konforlu geleni seçip kullanmaya çalışıyoruz işte Allah gönlümze göre versin..
Amin kesinlikle katılıyorum. Lateo yerine yamaga spin kamışı aslında çok istemiştim üstelik deneme şansına nail olmadan körleme bir alım olacaktı fakat o günün şartlarında stok eksikliği ve olan stokların ise çok uçuk fiyatlı olması nedeniyle kısmet olmadı.

Yorumların tamamını okudum, yazdığınız tüm kamışlar içerisinde merakımı en çok cezbeden kamış ''Ballistick 86 M TZ''. 2.60 kamış sadece 122gr. Bu sebeple arkadaşlarla aynı düşünmeyerek tercihim dialuna, deneyip görücez artık. Hem yatay hem de çapraz sargı ile güçlendirilmiş, sert, fast aksiyonlu aynı zamanda bunların yanında sadece 125gr. Ben yumuşak kamışların lüfer avında çok büyük negatif olduğunu, yumuşak kamışın kafa atma darbelerinde boşluk yaratarak iğneyi ağzından daha rahat çıkardığına inanan birisiyim aynı zamanda jerk'in büyük kısmını kamış emeceği için tercih etmem. Su üstü çalıştıramayacaksam levrektede tercih etmem. Sanırım şurada ayrılıyoruz, çok balığa çıkma fırsatım olmadığı için balıktan zevk alma kafası bende çok yok hep biraz şu balıkla azcık oynıyım kalama veriyim diye meraya iniyorum balık yapışırsa çatır çatur çekip karaya alıyorum zaten 40 yılda bir ava çıkıyorum onda da evdekilerin boş mu döndün muhabbetini çekmem 😀 O yüzden Zenaq benim için hiç uygun değil. Belki tek artısı levrek avları için hissiyat yüksekse sahtenin kaçtan geldiğini anlamamıza yardımcı olabilir. 'Ballistick 86 M TZ'' kamışınız ile tecrübeleriniz nasıl ?

Yorumların tamamını okudum, yazdığınız tüm kamışlar içerisinde merakımı en çok cezbeden kamış ''Ballistick 86 M TZ''. 2.60 kamış sadece 122gr. Bu sebeple arkadaşlarla aynı düşünmeyerek tercihim dialuna, deneyip görücez artık. Hem yatay hem de çapraz sargı ile güçlendirilmiş, sert, fast aksiyonlu aynı zamanda bunların yanında sadece 125gr. Ben yumuşak kamışların lüfer avında çok büyük negatif olduğunu, yumuşak kamışın kafa atma darbelerinde boşluk yaratarak iğneyi ağzından daha rahat çıkardığına inanan birisiyim aynı zamanda jerk'in büyük kısmını kamış emeceği için tercih etmem. Su üstü çalıştıramayacaksam levrektede tercih etmem. Sanırım şurada ayrılıyoruz, çok balığa çıkma fırsatım olmadığı için balıktan zevk alma kafası bende çok yok hep biraz şu balıkla azcık oynıyım kalama veriyim diye meraya iniyorum balık yapışırsa çatır çatur çekip karaya alıyorum zaten 40 yılda bir ava çıkıyorum onda da evdekilerin boş mu döndün muhabbetini çekmem 😀 O yüzden Zenaq benim için hiç uygun değil. Belki tek artısı levrek avları için hissiyat yüksekse sahtenin kaçtan geldiğini anlamamıza yardımcı olabilir. 'Ballistick 86 M TZ'' kamışınız ile tecrübeleriniz nasıl ?
Bütçeniz var ise boğazda yüksekten kullanmayacaksanız istanbul ve marmarada levrek tabiki öneririm,
sarıkanatta da gayet iş görür... bu kamışla iri lüfer deneyimim olmadı henüz o yüzden bir şey diyemiyorum ama paylaştığım alıntıda hem erim hem sahtenin hissiyatı hem de balığa hakimiyet vuruş tasmalama kusursuzdu bununla uykunuz gelene kadar yorulmadan at çek yaparsınız 🙂

Kismette bu başlık altında bu balığı paylaşmak da varmış...
Sezon başladi yerimizde duramiyoruz, neredeyse 1 aydir ara ara bogazi lufer için yokluyoruz, karadeniz hayali kurup uyuyakaliyoruz...Ama henüz sonuç alamadik...
Can sıkıntısından biraz malzeme deneyeyim diye evden çıktım, beklenti sıfır...
Denemeler zaten basladigi gibi sona ermekteyken, yavas yavas akillar yolda corbaciya ugrayayim bari derken.. Lapss diye gelen o vurus, iki saglam kafa darbesi.. Bir tasma atisim var ki evlere şenlik ve sonrasi malum kalama sesleri, cok gevsekmis, balik baya bir aciga sonra da kayaliklara dogru yol aldi, zaten milyonda 1 denk gelecek, hazirliksizliktan elden gidiyordu..sağlam bir mücadele sonrasi taşa yatirmayi basardim.. Ama nasil bir el ayak titremesi anlatamam..Demek ki ara ara levreği de denemek gerekiyormuş,daha iyileri sizlere nasip olsun.. Forum kültürü daim olsun 😉
Balik yaklasik 3.5 kilo ve 70 cm geldi...
122597 dosyayı görüntüle

Back