Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano İthalatı ve Yedek Parça İle İlgili Bilgilendirme

ismail18

Aktif Üye
Adı
ismail
slm aleyküm hg herkese hamdi bey yazınızı okudum shimano ilgili bende beamaster 420 200 gr ataralı sörf kamıs var ve twinpower 6000 fc makine kullanıyorum.bunları ergin balıkcılıktan aldım oda okyonus marineden aldı kamısları. makineleri ise avrupadan aldım.isorun su benim kamısım bir sebeble bir parcası kırıldı elde tamır edil di ama bunun makinesi varmıs okyonus marine bir türlü getirtemedii.ikinci konu shımano trıbal misina almak istiyorum koskoca dispiretörde olmaz mı ? ikinci konu tribal kamıs almak istiyorum yokkk eger bir firma türkiyede dispiritör olmus sa eger bu saydıklarım yoksa ben bir sey demek istemiyorum ama.bunları ancak sipariş ismail

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Japonlar ve Amerikalılar gerçekten bu yedek parça olayında sorunsuz hizmet veriyorlar. Yedek parçası konusunda hiç bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Zaten ben şahsen UK tipi kamışlar hariç kesinlikle Avrupa pazarından ürün almayı düşünmüyorum. Sanırım bu parça sıkıntısı fiyat yüksekliği gibi konular sadece bizim ülkemize özgü bişey. Dünyanın en pahalı shimano kullanıcılarıyız diye düşünüyorum.. İthalatçının açısından baktığımda o da haklı biyerde. Giderleri var, reklamı var çalışanları var ayrıca benim anladığım kadarıyla eli kolu da bağlanmış Avrupa Shimano'dan ürün almaya mecbur bırakılmış.. vs. Ama bizim balıkçılarımızın sadece Avrupa pazarıyla yetineceği düşünülemez hele bu kadar çok levrek peşinde koşan varken.. Türkiye'de ki fiyatlara ,Japon malı shimano ürünleri kargoları dahil bir şekilde daha ucuza alınabiliyorsa bir yerlerde elbette sorun vardır.. Keşke hakkı neyse onu ödesek hepimiz kullansak şu shimanoyu umarım ilerde olur , yurtdışı fiyatları gördükçe burada harcanan paralara vallahi de billahi de acıyorum...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Hamdi,
Öncelikle yapmış olduğunuz bilgilendirme için teşekkürler.

Açıklamadan da anlayacağımız üzere; kısaca benden almadığın mallarda, ben yokum kardeş anlayışı. Hatta Türkiye’den almış olduğumuz Shimano ürünlerde de yoklar bence. Ürünlerinde benim gibi Shimano’yu tercih eden arkadaşlar için gerçekten çok üzücü. Geçenlerde almış olduğum “Shimano Super 3000 SGT RC makine”nin av sırasında düşmem sebebiyle, kolu kırıldı. Almış olduğum av bayii hala getirecek ;) 3 ay oldu…Tabi ki Türkiye’de yaşamanın koşulu “gemisini kurtaran kaptan-bireysel çözüm” mantığıyla kendim hallettim.

Bu sebeple Shimano bayisi arkadaş sağolsun açıklama gereği duyarak vasıtanızla bilgilendirme yapmış. Ama bizler Shimano’yu zaten onlara güvenerek almıyoruz.

Yurt dışından, özellikle Amerika ve Japonya ürün modellerini parça numaralarıyla bildirip istediğimizde;
“Kardeş bizden mi aldın sen ürünü?”
“Altı ayda bir ithalat yapıyoruz, bekleyeceksin!”
Gibi söylemler yerine, uçak kargo ile 3-4 gün içerinde gönderiyor. Hizmet budur. Yoksa benim ürünlerimi almazsanız arkasında Shimano yoktur demek “hizmet” olmaz. Olsa olsa ………. .
Üçüncü dünya ülkesinde yaşamanın cilveleri….

Sevgi ve selamlarımla…

ismail18

Aktif Üye
Adı
ismail
hamdi bey bu shımano dispiriterü okyonus marine artık parekende satıs yapar gibi sipariş alıyorr su varmı diyorum yok sipariş verirsekte zaten 4 aydan önce gelmiyor ben böyle bir mantıgı hiç bir yerde görmedim.koskaca dispiretörde shımano tribal misine yokkk.birde diyorlar ki ordan bize sufix ondan daha iyimiş falan :)))) ya kardeşim ben misine iyi yada kötü tartısması yapmıyorum sadece istedigim ürünü almaya calısıyorum ama malesef alamıyorum yokk.

okyanus

Yeni Üye
Adı
Mehmet Ali ÖZKAN
Benim merak ettiğim bir husus var bu konuda.
Yurtdışından alınmış Avrupa model Shimano kamış-makinelere ücreti karşılığında da mı yedek parça temini yapılmayacak ?
Yapılmayacak ise Japonya pazarındaki ürünlere yönelenlerde artık olacaktır. Zira Japon pazarından alınan Shimano makinelerin yedek parçaları sorunsuz 5 günde elde oluyor.
Merhaba,
Sormuş olduğunuz sorulara cevap vermek istedim,
Avrupada satılan ürünlere yedek parça temini olacak tabiki yanlız bu durum ithalatçı firmanın stoklarında var ise size aynı gün cevap verilecektir.
Ama ithalatçı firmanın elinde sormuş olduğunuz yedek parça stoklarında mevcut değil ise Shimano ile görüşüp en yakın hangi tarihte temin ediliyor ise size o tarih bildirilecektir. Bilgi olması amacıyla söylüyorum İthalatçı firma her ay Shimanodan mal çekmektedir. yedek parça sıkıntısı çekmeyeceğinizi düşünüyorum.
Yazıda belirtilmiş olduğu üzere Shimano Amerika , Avrupa ve japonya pazarında farklılık gösteren birçok ürün pazarlamaktadır. Bu durumdan dolayı bu pazarlarda satılan ürünlerin yedek parçaları sadece o bölgedeki Shimano'dan temin edilmektedir. Kısacası Türkiye'de satılan Shimano ürünlerinin yedek parça sorunu yukarda'da anlattığım koşullar doğrultusunda bulunmamaktadır.
Saygılarımla.
Mehmet Ali ÖZKAN

ismail18

Aktif Üye
Adı
ismail
sayın mehmet ali bey ben beamaster 420,200 gram atarlı sörf kamıs aldım alalı bir sene olmadı kamısımın 2 parcası kırıldı.ama bunu ben elde yaptırmak zorunda kaldım.bunun makinesi varmıs bir seneye yakın bu makinenin gelmesini bekledim ama bir türlü okyonusa gelmedi sebebi nedir merak ediyorum.bu sörf kamısı ergin balıkcılıktan cevat abiden aldım oda sizden aldı gelen kargoda zaten sizin adınız bulunuyorr.peki siz kamıs kırıldıgı zaman tamirini nereye yaptırtıyorsunuz ? bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim

okyanus

Yeni Üye
Adı
Mehmet Ali ÖZKAN
Sevgili Hamdi,
Öncelikle yapmış olduğunuz bilgilendirme için teşekkürler.

Açıklamadan da anlayacağımız üzere; kısaca benden almadığın mallarda, ben yokum kardeş anlayışı. Hatta Türkiye’den almış olduğumuz Shimano ürünlerde de yoklar bence. Ürünlerinde benim gibi Shimano’yu tercih eden arkadaşlar için gerçekten çok üzücü. Geçenlerde almış olduğum “Shimano Super 3000 SGT RC makine”nin av sırasında düşmem sebebiyle, kolu kırıldı. Almış olduğum av bayii hala getirecek ;) 3 ay oldu…Tabi ki Türkiye’de yaşamanın koşulu “gemisini kurtaran kaptan-bireysel çözüm” mantığıyla kendim hallettim.

Bu sebeple Shimano bayisi arkadaş sağolsun açıklama gereği duyarak vasıtanızla bilgilendirme yapmış. Ama bizler Shimano’yu zaten onlara güvenerek almıyoruz.

Yurt dışından, özellikle Amerika ve Japonya ürün modellerini parça numaralarıyla bildirip istediğimizde;
“Kardeş bizden mi aldın sen ürünü?”
“Altı ayda bir ithalat yapıyoruz, bekleyeceksin!”
Gibi söylemler yerine, uçak kargo ile 3-4 gün içerinde gönderiyor. Hizmet budur. Yoksa benim ürünlerimi almazsanız arkasında Shimano yoktur demek “hizmet” olmaz. Olsa olsa ………. .
Üçüncü dünya ülkesinde yaşamanın cilveleri….

Sevgi ve selamlarımla…
Sayın bahadır bey,
Başınızdan geçen olaydan dolayı üzgünüm, ikamet ettiğiniz il izmir sanırım sizden ricam ürünü aldığınız bayinin adını bana bildirirseniz sevinirim. Bu konuyla alakadar olmak isterim. SHIMANO Türkiye temsilcisi sattığı her ürünün sonuna kadar arkasında durmaktadır.
Bildiğiniz üzere Japonya'da ve amerika'da satılan ürünlerin bir çoğu avrupa pazarında bulunmamaktadır. Bu ürünler Shimano Europe Fishing Holding'in avrupa'da pazarladığı ürün gamının içinde oladığı için otomatikmen yedek parça teminide zorlaşmaktadır. Bu durum ithalatçı firmanın imkanları dışında gerçekleşmektedir. Sizin bahsettiğiniz gibi 6 ayda bir değil her ay SHIMANO'DAN ürün gelmektedir. Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda olmayan ürün bir sonraki ay gelecek ürün listesine eklenerek SHIMANO'NUN verdiği stok bilgisi doğrultusunda ithal edilmektedir.
Daha ayrıntılı bilgi almak isterseni size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.
Saygılarımla.
Mehmet Ali ÖZKAN.

okyanus

Yeni Üye
Adı
Mehmet Ali ÖZKAN
sayın mehmet ali bey ben beamaster 420,200 gram atarlı sörf kamıs aldım alalı bir sene olmadı kamısımın 2 parcası kırıldı.ama bunu ben elde yaptırmak zorunda kaldım.bunun makinesi varmıs bir seneye yakın bu makinenin gelmesini bekledim ama bir türlü okyonusa gelmedi sebebi nedir merak ediyorum.bu sörf kamısı ergin balıkcılıktan cevat abiden aldım oda sizden aldı gelen kargoda zaten sizin adınız bulunuyorr.peki siz kamıs kırıldıgı zaman tamirini nereye yaptırtıyorsunuz ? bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim
Merhaba,
Makinenin gelmemesi bizden kaynaklanan konu sebebi ise 1 ay önce gerçekleştirdiğimiz iş seyehati.
İsteğimiz doğru ve düzgün çalıştırabileceğimiz makineyi görerek almaktı.
Tamir konusuna gelince servisi tamamiyle biz yapıyoruz. Tamamen orjinali gibi olmasada şu an için %60 - 70 orjinale yakın tamir yapabiliyoruz. İleride makine elimize gelince %90 oranında sonuç almayı düşünüyoruz.
Farklı sorularınız olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Saygılarımla .

Adı
Ahmet ESGİ
Bu sinir bozucu konuda bende,birşeyler yazma ihtiyacı hissettim.

Shimano ,adıyla güven veren,bu konuda öncülük yapmış bir firma.Malesef Türkiye'de yoklar.Aynı kalitedeki ürünü,yok Amerika versiyonu,yok japon versiyonu,yok avrupa versiyonu adı altında ,farklı kodlarla piyasaya sürüp,biz Türklerin amerikalıya göre 3 kat,avrupalıya göre %25 veya daha fazla ödeyerek sahip olması,kabul edilecek bir mevzu değildir.shimano ürettiği ürünün arkasında duramıyorsa,buda kabul edilecek bir durum değildir.Bizlere fiyat konusunda Dünya ile paralel bir hizmet veremiyolarsa,distrübütör açısında da kabul edilir bir tarafı yoktur.
Enayi yerine konulmayı protesto ediyorum.

vessa

Aktif Üye
Adı
GÜREL TOKÖZLÜ
Merhaba,
Makinenin gelmemesi bizden kaynaklanan konu sebebi ise 1 ay önce gerçekleştirdiğimiz iş seyehati.
İsteğimiz doğru ve düzgün çalıştırabileceğimiz makineyi görerek almaktı.
Tamir konusuna gelince servisi tamamiyle biz yapıyoruz. Tamamen orjinali gibi olmasada şu an için %60 - 70 orjinale yakın tamir yapabiliyoruz. İleride makine elimize gelince %90 oranında sonuç almayı düşünüyoruz.
Farklı sorularınız olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Saygılarımla .
ne demek orjınale yakın tamır yetkıli teknık servıs te bunu SHIMANO bunu duysa o kadar para ver orjınale yakın servıs daha ne dıyeyım azız nesın haklıymıs