Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano kamış mı, daiwa kamış mı

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar arkadaşlar, light spin disiplininde 4-18 gr arası çalışıyorum, sağlamlık, erim ve hissiyat olarak daiwa mı shimano kamış mı tercih etmeliyim, bu aradığım özelliklerde başka marka kamış önerilerine de açığım, sadece bazı shimano kamışların kırıldığını okuyorum yorumlardan

berkembdk

Üye
Adı
Berkem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar, ben güncel olarak Fujin Salty Rugger Kurodai 2-15gr modeli kullanıyorum ama ilerleyen zamanlarda Fuji halkalı orta üst seviye bir kamışa geçmeyi düşünüyorum. Major Craft (Solpara veya Crostage) ve Favorite marka kamışlar ilgimi çekti hafiflik ve atar aralığı nedeniyle. Shimano'nun da Basterra modelini kullanan bi çok kişiden atar aralığına uymasına rağmen uç kısımda kırılma yaşadığını duydum ama aydınlatabilirseniz ben de yararlanmak isterim bilgilerinizden 😅 Daiwa'nın da aradığım atar aralığında (3-15gr) ve aynı zamanda aradığım ağırlıklarda (mümkünse 100 gramın altında) kamışlarını bulamadım bu yüzden pek bakmadım.

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Markalarin farkli kalitede performansta kamislari var. Sadece marka tercih sebeb degil acikcasi. Butceniz nedir?
5000 liraya kadar bütçemi zorlamak istiyorum, hatta aklımda Shimano basterra XT plus 4-19 kamış var ama youtube 'daki videoyu izledikten sonra aklımda soru işareti oluştu, daiwa veya başka marka kamışlara mı yönelsem diye düşünmedim değil, arkadaşlar da yorumlarını yazarsa güzel bilgi paylaşımı olur

Son düzenleme:
Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar, ben güncel olarak Fujin Salty Rugger Kurodai 2-15gr modeli kullanıyorum ama ilerleyen zamanlarda Fuji halkalı orta üst seviye bir kamışa geçmeyi düşünüyorum. Major Craft (Solpara veya Crostage) ve Favorite marka kamışlar ilgimi çekti hafiflik ve atar aralığı nedeniyle. Shimano'nun da Basterra modelini kullanan bi çok kişiden atar aralığına uymasına rağmen uç kısımda kırılma yaşadığını duydum ama aydınlatabilirseniz ben de yararlanmak isterim bilgilerinizden 😅 Daiwa'nın da aradığım atar aralığında (3-15gr) ve aynı zamanda aradığım ağırlıklarda (mümkünse 100 gramın altında) kamışlarını bulamadım bu yüzden pek bakmadım.

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
YouTube da "Shimano basterra kamışı kırdık' yazarsanız paylaşmış bir kişi, ayrıca bikac yorumda da okumuştum

Son düzenleme:

mxmms

Yeni Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
5000 liraya kadar bütçemi zorlamak istiyorum, hatta aklımda Shimano basterra XT plus 4-19 kamış var ama youtube 'daki videoyu izledikten sonra aklımda soru işareti oluştu, daiwa veya başka marka kamışlara mı yönelsem diye düşünmedim değil, arkadaşlar da yorumlarını yazarsa güzel bilgi paylaşımı olur
Crazee Aori Stick Light 83L yin inceleyin derim. Kullaniyorum. Cok.memnunum.

Bir de piyasa yok ama geldiyse Okuma Helios Air LRF versiyonu.

secolanga

Aktif Üye
Adı
Sercan
Major Craft New Crostage CRX-762ML/S Hard Rock 232cm 3-20gr kamışı öneririm. Kamış 5-18 gram aralığında çalışıyor. Özellikle su üstü performansı çok iyi. Ekipçe kullanıyoruz tavsiye ederim.

Adı
İSMAİL KOÇ
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Major Craft New Crostage CRX-762ML/S Hard Rock 232cm 3-20gr kamışı öneririm. Kamış 5-18 gram aralığında çalışıyor. Özellikle su üstü performansı çok iyi. Ekipçe kullanıyoruz tavsiye ederim.
Major craft 275 cm 1.2-20 Gr kamışını inceliyorum şu an, siz kamışı denediniz mi, bu arada major craft kamışların karbon kalitesi hakkında hiçbir bilgi yok internette

bayborean

Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
kamış başına iş gelebilen bir şey (sarf malzemesi gibi düşün) . çok özenmene gerek yok. makinanı alabildiğin kadar güzel almaya çalış.