Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Makina ve Kamış Tavsiyesi

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Teşekkür ederim hocam beni aydınlattığın için araştırmalarım devam ediyor hangi makinayı alırsam alayım tecrübelerimi buradan aktaracağım. Sizce kamis boyu 4.20 mı yoksa 4.50 mı olmalı? İp kalınlığını da 0.13 almak istiyorum sizce doğru bir tercih mi olur?
4.20 ideal daha uzunu rüzgarlı havada kontolü zor oluyo. Ben 0,13 ip kullanıyorum. Bu ipe 5-6 kulaç 0,20mm ip ekleyip şok yapıyorum. Şok ipi kullanmazsam ağır gramajlarda ip kopuyo.

Beyto06

Yeni Üye
Adı
Beytullah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
4.20 ideal daha uzunu rüzgarlı havada kontolü zor oluyo. Ben 0,13 ip kullanıyorum. Bu ipe 5-6 kulaç 0,20mm ip ekleyip şok yapıyorum. Şok ipi kullanmazsam ağır gramajlarda ip kopuyo.
Anladım hocam teşekkür ederim 😊

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
İstavrit için önereceğim makineler: Kalamasız Fliegen , Kalamasız Surf leader 30 veya Bulls eye 5080 (Fliegen hariç diğerleri minisurf olarak geçer. Hafiftirler ve İstavritte oldukça keyifli olur)
Kurşun arkası için ise twinpower veya stella 8000pg

Beyto06

Yeni Üye
Adı
Beytullah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İstavrit için önereceğim makineler: Kalamasız Fliegen , Kalamasız Surf leader 30 veya Bulls eye 5080 (Fliegen hariç diğerleri minisurf olarak geçer. Hafiftirler ve İstavritte oldukça keyifli olur)
Kurşun arkası için ise twinpower veya stella 8000pg
Hocam ayrı ayrı makine yerine tek bir makineyle bunları halledemez miyiz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hocam ayrı ayrı makine yerine tek bir makineyle bunları halledemez miyiz

İstavritte twinpower konforsuz olur. Kalamasız Fliegen ile hepsi olmaz mı, olur tabi.

Beyto06

Yeni Üye
Adı
Beytullah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
İstavritte twinpower konforsuz olur. Kalamasız Fliegen ile hepsi olmaz mı, olur tabi.
Hocam fliegenin çok hissiz olduğunu söylüyorlar Bende bundan ötürü power aero yu araştırıyorum acaba nasıldır diye ama pek fazla kullanandan yok maalesef. Bu tarz makinalarla kiyidan yemli veya bogazdan levrek palamut gibi balık avları yapılmaz mı?

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hocam fliegenin çok hissiz olduğunu söylüyorlar Bende bundan ötürü power aero yu araştırıyorum acaba nasıldır diye ama pek fazla kullanandan yok maalesef. Bu tarz makinalarla kiyidan yemli veya bogazdan levrek palamut gibi balık avları yapılmaz mı?

Power aero kolu 9 cm. O daha torklu ve daha hissiz olacaktır. Power aero eski fliegenin güncellenmiş hali. Aşırı bir fark yok.
Yapılır tabii. Yıllarca yaptık hala da yapıyoruz. Jig makinesini sadece yemlide ve palamut avında severim.

Beyto06

Yeni Üye
Adı
Beytullah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Power aero kolu 9 cm. O daha torklu ve daha hissiz olacaktır. Power aero eski fliegenin güncellenmiş hali. Aşırı bir fark yok.
Yapılır tabii. Yıllarca yaptık hala da yapıyoruz. Jig makinesini sadece yemlide ve palamut avında severim.
Hocam edindiğim bilgiler ışığında jig makinayı her avcılık için kullanırsınız ama surf makinada bu olmaz diye bir kanı oluştu bende sizce bu kanı ne kadar doğru? 40k civarı Stella alsak istavritte kiyidan yemlide bogazda luferde ve bu tarz avlanmalarda her işimizi daha mı iyi görecek? Tam olarak bunu kafamda oturtmuş değilim

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hocam edindiğim bilgiler ışığında jig makinayı her avcılık için kullanırsınız ama surf makinada bu olmaz diye bir kanı oluştu bende sizce bu kanı ne kadar doğru? 40k civarı Stella alsak istavritte kiyidan yemlide bogazda luferde ve bu tarz avlanmalarda her işimizi daha mı iyi görecek? Tam olarak bunu kafamda oturtmuş değilim

Surf makineyi de her işte kullanırsınız. Lakin boğazda birkaç tane ilişkenli mera vardır. Oralarda rapala yaparken sıkıntı çıkarır.
Stella ile istavrit avı keyifli olmaz. Gülle gibi alet.

Beyto06

Yeni Üye
Adı
Beytullah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Surf makineyi de her işte kullanırsınız. Lakin boğazda birkaç tane ilişkenli mera vardır. Oralarda rapala yaparken sıkıntı çıkarır.
Stella ile istavrit avı keyifli olmaz. Gülle gibi alet.
Hocam sıkıntıdan kasıt nedir mesela makina mı bozulur yada kırılır?