Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Makinelerdeki Kısaltmalar.

Merhaba hobidaşlar !
Daha önce benzer sorular olmuş fakat açıklamalar yetersiz kalmış.
Shimano makinelerde xtb, xsb, xsd gibi kısaltmalar ne anlama geliyor ?
Aynı modelde hem xtb hem xsd gibi kısaltmalar var hangini almalıyım ?

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Xt lerde son harf b olanlar sazan,diğerleri salt water tip..shimano sitesinde ürünlerin özelliklerini karşılaştırabilirsin..

Xt lerde son harf b olanlar sazan,diğerleri salt water tip..shimano sitesinde ürünlerin özelliklerini karşılaştırabilirsin..
Öncelikle teşekkür ederim !
Shimano sitesinin linkini atar mısınız ?
Ben deniz kıyısı beklemeli alacağım hangini xtb olmamalı demek ki doğru mu ?

harunonay

Aktif Üye
Adı
Harun Onay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Evet gördüm.Kısaca şöyle söyleyeyim.Tuzlu su yada tatlı su olarak aratıp çıkan ürünlerde makinanın adının yanında tek kod varsa o makina seçtığın su türü ne ise o..
Birkaç üründe iki kod çıkar..İki kod çıkan makinada örnek ..power aero14000xtb/xsb gibi.
Xtb kod tatlı sudur..Bunun tatlı su olduğunu makinanın gövde ve makarasının siyah renklerinden ayırt edebilirsin..Bu iki kodun tatlı ve tuzlu suda çıkması dediğim gibi bir kaç üründe geçerli..
Xtb..xta..xtc..bu kodlar tatlı su..

Evet gördüm.Kısaca şöyle söyleyeyim.Tuzlu su yada tatlı su olarak aratıp çıkan ürünlerde makinanın adının yanında tek kod varsa o makina seçtığın su türü ne ise o..
Birkaç üründe iki kod çıkar..İki kod çıkan makinada örnek ..power aero14000xtb/xsb gibi.
Xtb kod tatlı sudur..Bunun tatlı su olduğunu makinanın gövde ve makarasının siyah renklerinden ayırt edebilirsin..Bu iki kodun tatlı ve tuzlu suda çıkması dediğim gibi bir kaç üründe geçerli..
Xtb..xta..xtc..bu kodlar tatlı su..
Harun bey !
Çok teşekkür ederim, nedeyse xtb kod alıyordum.
Var olun.

Bu arada, bir marketten şöylede bir açıklama geldi : 2018
Cevap Açıklaması : XT ve XS makinenin rengini belli eder XT'ler mat siyah iken XS'ler dahaçok Gri ağırlıklıdır. en sondaki b, c ve d harfleri makinenin üretimmodelinin yeni olduğunu gösterir. Şu anki durumda Ultegra'nın düz serisiiçin sonu B olanlar eskilerdir. C ve D'ler ürünün yeni kasalarıdır.Ultegra'nın CI4+ serisinde daha D kasası üretilmemiştir son üretimi şuanlık C serileridir.