Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Modelleri

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Selamlar,

Shimano'nun modellerinin birbirleriyle kıyaslaması / farklarının olduğu bir site ya da tablo var mıdır ? Çekeri, ağırlığı, rulmanı olarak sormuyorum yalnız. Teknolojik farkları nelerdir ya da birbirleriyle olan kıyasının yapıldığı bir yer var mı ?

Mesela soarenin stradicten üstünlüğü nedir? Fiyatı daha yüksek ama bana kağıt üstünde stradic daha üstün gibi geldi.

Keza stella ve vanquish arasındaki farklar nelerdir ?

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
her ıkı makınanın kıyaslamasını yapan bır sıte yok dıye bılıyorum enazından ben denk gelmedım bu nu anlamak ıcın sıtesınden bakmanız gerekıyor. soare stratıcten kagıt ustunde ozellık acısından daha ustun makına mısal soare C2000SS PG modelı devırı daha dusuk rulman sayısı daha fazla. stratıc C2000S dede devir yüksek devır metal govde kol vıdalı olusu ve mıkromodule dişli olusu on plana cıkartıyor amaca gore makına tercıgı yapmak en mantıklısı. toparlarsak makınanın devırı makınada kullanılan metaryeller (dişliler ,metal govde hafıflık vs ) makınanın degerını on plana cıkartıyor

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
her ıkı makınanın kıyaslamasını yapan bır sıte yok dıye bılıyorum enazından ben denk gelmedım bu nu anlamak ıcın sıtesınden bakmanız gerekıyor. soare stratıcten kagıt ustunde ozellık acısından daha ustun makına mısal soare C2000SS PG modelı devırı daha dusuk rulman sayısı daha fazla. stratıc C2000S dede devir yüksek devır metal govde kol vıdalı olusu ve mıkromodule dişli olusu on plana cıkartıyor amaca gore makına tercıgı yapmak en mantıklısı. toparlarsak makınanın devırı makınada kullanılan metaryeller (dişliler ,metal govde hafıflık vs ) makınanın degerını on plana cıkartıyor

Soare, stradic Ci4 ten daha ağır ve rulman sayısı 1 eksik olarak görüyorum.

Şurada bir şeyler buldum ama tatmin etmiyor :

https://fish.shimano-eu.com/content/fish/eu/tr/tr/homepage/Product-detail.P-STRADIC_CI4PLUS_FB.html

Soare BB

Son düzenleme:

Oltanın

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Son düzenleme:

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Valla bende bu soruyu sorucaktım iyiki konu açmışsınız
Yazı içeriğine neden konu ile alakası olmayan bir linki ekledin?.

LİNKİ TIKLAMAYIN ARKADAŞLAR, İÇERİĞİNİ BİLMİYORUM AMA KİMLİK AVCISI OLABİLİR.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yazı içeriğine neden konu ile alakası olmayan bir linki ekledin?.

LİNKİ TIKLAMAYIN ARKADAŞLAR, İÇERİĞİNİ BİLMİYORUM AMA KİMLİK AVCISI OLABİLİR.

Üstad, hem soare hem de stradic kullanıcısı olarak konuya yorumun benim için çok önemli. Kullanımda ne gibi farkları var, anlatabilirsen öğrenmiş oluruz.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Üstad, hem soare hem de stradic kullanıcısı olarak konuya yorumun benim için çok önemli. Kullanımda ne gibi farkları var, anlatabilirsen öğrenmiş oluruz.
Murat bey kullanımda öyle aman aman bir fark yok, sahip oldukları teknik farklılıkları gösteren tabloyu aşağıda görebilirsiniz. Bu tabloda Soare de olup Stradic te olmayan sadece "Rigid support drag" isminde bir sistem var, bu sistem anladığım kadarıyla karşı gücün arttığı (biraz daha iri bir balık diyelim) durumlarda Soare Stradic e göre sadece bir tık daha rahat sarım yapıyor olabilir tabi ben henüz böyle bir testi yapacak ve kıyaslayacak kadar iri bir balık yakalamadım ikisi ile de.

Soare.png Stradic.png

Bilye sayısı: Soare 9+1, Stradic 6+1
Draglar ikiside 3kg
Devir: Soare 4.3:1 (57cm), Stradic 5.0:1 (66cm)

Eğer LRF için makine almayı düşünüyorsanız imzam da yazılı olan "Shimano Complex '17 Ci4+ C2500S F4" modelini de incelemenizi tavsiye ederim. PLAT/2017 complex ci4 c2500s f4 free shipping-Fishing Tackle Store-en

Complex.jpeg

simetri

Aktif Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Murat bey kullanımda öyle aman aman bir fark yok, sahip oldukları teknik farklılıkları gösteren tabloyu aşağıda görebilirsiniz. Bu tabloda Soare de olup Stradic te olmayan sadece "Rigid support drag" isminde bir sistem var, bu sistem anladığım kadarıyla karşı gücün arttığı (biraz daha iri bir balık diyelim) durumlarda Soare Stradic e göre sadece bir tık daha rahat sarım yapıyor olabilir tabi ben henüz böyle bir testi yapacak ve kıyaslayacak kadar iri bir balık yakalamadım ikisi ile de.

Ekli dosyayı görüntüle 100915 Ekli dosyayı görüntüle 100916

Bilye sayısı: Soare 9+1, Stradic 6+1
Draglar ikiside 3kg
Devir: Soare 4.3:1 (57cm), Stradic 5.0:1 (66cm)

Eğer LRF için makine almayı düşünüyorsanız imzam da yazılı olan "Shimano Complex '17 Ci4+ C2500S F4" modelini de incelemenizi tavsiye ederim. PLAT/2017 complex ci4 c2500s f4 free shipping-Fishing Tackle Store-en

Ekli dosyayı görüntüle 100914
Cevap için teşekkür ederim.

Dikkatimi çeken şey Shimano bu makinelerde; Complex ve Soareyi Quick Response Series, Stradicte ise Coresolid Series olarak tanımlamış.

Meraklısına ŞURADA 2019 kataloğunu buldum