Shimano mu? Yoksa Daiwa mı? Yorumlarınızı Alalım :)

Shimano mu? Daiwa mı?

• Shimano

• Daiwa

Sonuçlar ancak oy kullandıktan sonra görülebilir.
LT serisi çıkana kadar Shimanocuydum. LT serisi çıktıktan sonra Daiwacıyım. Bence balıkçılıkta, LT öncesi ve LT sonrası diye bu sınıflamayı yapmak gerekir. 😉 Önemli olan hafif ve sağlam ekipman olması..

Son düzenleme:
Ya da
Daiwa Saltiga 5000
4.4 devir
Kolun bir turunda 95 cm misina sarımı
625 gr.
(link)
(link)

Bugün cengiz balıkçılığa gittim siz 1000 TL civarında twin power demişsiniz keşke öyle olsa, yüzüne bile bakmadigimiz 500 TL bile etmez deyip almadigimiz kamışlar 1300-1600 arası herşeyin fiyatı aşırı uçuk 3 kuruşluk çin malini insanlara iyi iteliyorlar Türkiye den mecbur kalmadıkça hiç bir balıkçı mağazasından birşey almama kararı aldım

Bugün cengiz balıkçılığa gittim siz 1000 TL civarında twin power demişsiniz keşke öyle olsa, yüzüne bile bakmadigimiz 500 TL bile etmez deyip almadigimiz kamışlar 1300-1600 arası herşeyin fiyatı aşırı uçuk 3 kuruşluk çin malini insanlara iyi iteliyorlar Türkiye den mecbur kalmadıkça hiç bir balıkçı mağazasından birşey almama kararı aldım
Üçe katladı fiyatlar bende kolay kolay almıyorum artık çok saçma fiyatlar 1 olan 3 olmuş

Üçe katladı fiyatlar bende kolay kolay almıyorum artık çok saçma fiyatlar 1 olan 3 olmuş

öyle işte ama gel gelelimki dükkanları full dolu alım olmazsa mecbur fiyat kıracaklar,eskiden bir dünya malzeme alırdım taş çatlasın 50 TL tutardı şimdi 2 ürün alyorsun en az 50 TL ,artık aliexpres idirimlerini kovalayıp ucuzken bol bol ürün almak lazım ki uzun yıllar götürsün

Herkese merhaba. Benim gibi yeni başlayanlar için yol gösterici olmakta. Bende balık merakı 2 yıllık.Hatta deniz için 6 ay. Makina almadan önce bu konuları incelemiştim ve bir shimano birde daiwa makina aldım.Bende yorum yapmak istedim ama tecrübe sahibi olmadığımı göz önünde bulundurmanızı rica edicem. Shimano sienna 2500 ve Daiwa Regal 18 lt 2500 aldım. Şhimano 3+1 bilya, 4 kg kalama ve 250 gr olup 210 TL civarı. Daiwa Regal 10+1 bilya,10 kg kalama ve 210 gr olup 500 TL civarı. Daiwa daha sağlam görünüyor ve gramaj ve kalama ile tam spin makinası. Shimano biraz ağır olup,kalama 4 kg.Gerçi 3000 olanı 8,5 kg kalama ve aynı gramajda. Şhimanonun akışı çok daha iyi.Uzun süreli kullanımda farklar daha iyi beli olacak elbette.Ayrıca fiyat politakasına bakarsak , aliexpress incelendiğinde Shimano makinalar genelde Türkiye ile aynı fiyatlara sahip ( alt-orta grub) Ama Daiwa makinalar Türkiye fiyatlarından 1/3 gibi daha ucuz.Mesela Aliexpressde Shimano sienna 2500 - 220 TL iken, Daiwa Regal 18 lt 2500 - 330 TL. Bu durumda Daiwanın fiyat politakası Türkiyede daha pahalı görünüyor. Benim görüşüm Daiwa fiyat/performansda daha iyi.(Aynı özellikteki Shimano ürünler çok pahalı) . Ama akışkanlık ve kol çevrimindeki rahatlık ise Shimano derim(her ne kadar Daiwanın 10 bilya olması çok önemli olmasada 3 bilyalı şhimanonun akışkanlığı daha iyi) Şu an için yeni ürün alıcak olsam büyük ihtimalle Shimanoyu seçerim. Bir tanede Ceymar 10 makinam var. Onun hakkında yorum yapmıyacağım ama memnun olduğumu belirtmeliyim. Daiwa ve Shimano uzun süreli kullanımdan sonra tekrar yazıcam. Yazdıklarımı okuyan arkadaşlara balıkçılık üzerine tecrübe sahibi olmadığımı tekrar hatırlatarak, iyi avlar dilerim.

Son düzenleme:

Ben de cengiz balıkçılığa gidip set bakacaktım 🙂 Marka modele karar verip internetten almak lazım o zaman.

Bu mesaj geçen yıl yazılmış,şimdi o fiyatlar bile 3-5 e katladı 🙂 Geçen hafta İstoç a gittim.Gezmekle yetindim.
Aliexpress ile fiyat olarak çok fark göremedim ben, garanti konusunda da dezavantajı var ayrıca.
Benim spin için olta ve makineye karar vermem gerekiyor. Çok fazla parametre var çok kararsızım 😀

Garanti konusunda burada da bazı markalar ile uğraşırsınız.Teknik destek veya parça temini konularını da gözardı etmeyin.Forumda ziyadesi ile bilgi mevcut,bolca okuyarak,videolar izleyerek genel bilgileri edinebilirsiniz.Daha sonrası ise tecrübe oluyor,onda da sınır yok.

Back