Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Nasci 3000 Fb Vs Daiwa Lt Ninja 3000

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
12 Ekim ‘ de yolcuyum inşallah . Fuego yu bir denesin ozaman fiyatları aynı galiba aşa yukarı.
Hayırlı yolculuklar dilerim şimdiden. Bir mağazaya gitme imkanı varsa hem nasciye hem de fuegoya baksın. Hatta kullandığı kamışı da yanında götürsün. Makinaları kamışa takıp bizzat ağırlık ve denge kontrolü yapsın.

sencan

Yeni Üye
Adı
sencan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Shimano Sahara + 4 conta + bir miktar para = Shimano Nasci
(parça kodlarına kadar aynılar, sadece makarası farklı renkli, kolunda minik bir çentik farkı var ve nascinin fazladan 4 contası var ama %100 su geçirmez değil!! )
Beline kadar suya girmiyorsa, oltası elinden suya sık sık düşmüyorsa, Shimano Sahara tavsiye ederim, kalan parayla da diğer malzemelerini tamamlayabilir :)

evrenersin

Aktif Üye
Adı
evren
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Shimano Sahara + 4 conta + bir miktar para = Shimano Nasci
(parça kodlarına kadar aynılar, sadece makarası farklı renkli, kolunda minik bir çentik farkı var ve nascinin fazladan 4 contası var ama %100 su geçirmez değil!! )
Beline kadar suya girmiyorsa, oltası elinden suya sık sık düşmüyorsa, Shimano Sahara tavsiye ederim, kalan parayla da diğer malzemelerini tamamlayabilir :)
Yorum için çok teşekkür ediyorum. Su geçirmezlik önemliydi bizim için ama dediğiniz gibi o sistem gerçekten işlemeyen bir sistemse okadar para vermeye gerek yok

sencan

Yeni Üye
Adı
sencan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Rice ederim, ben de Nasci-Sahara ikileminde kalmış biraz araştırma yapmıştım, oradan kalan bilgileri belki başkasının da işine yarar diye paylaşıyorum.

NASCI is an exciting, new powerful spinning reel with unparalleled gear durability at its price point. Incorporating upgraded drag, X-Ship and HGN Gearing, and available in sizes from 1000 through 5000, it is a great choice for everything from light freshwater to medium saltwater applications.

The new Sahara is a powerful spinning reel with unparalleled durability at its price point. Incorporating X-Ship and HGN Gearing in its G-Free Body, and available in sizes from 2000 through 5000, it offers performance and value that will appeal to novice and experienced anglers alike.

Shimano North America sitesinde iki makine de tatlı su makinesi olarak listelenmiş.
it is a great choice for everything from light freshwater to medium saltwater applications. Hafif tatlı su,orta tuzlu su uygulamaları için iyi tercih.

Kumsala oltayı yatırmayan, suya girerek avlanmayan, her avda oltayı suya düşürmeyenler için Sahara tercih edilebilir. Ben de bu sebeplerle Sahara tercih ettim.

Nasci-Sahara.jpg

Son düzenleme:

Xe_oN

Yeni Üye
Adı
Volkan D.
OKUMA GFORCE 15-40 gr ile makina olarak yaklaşık 1 yıldır Okuma fina pro xp fd40 kullanıyorum. Traktör gibi valla. Gayet hafif ve sağlam takım. Kilo üstü levrek ve baracuda lar aldım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Hatta makinaya bakım yapmam gerekiyor belki 1 yıl oldu ama daha elimi süremedim. Yağ gibi çalışıyo, en son geçen hafta kullandım tık ses yok. ( her avdan sonra makinanın ip sarılı olan kısmını aşağı doğru verip hortumla kısık akacak şekilde su tutup yıkıyorum. Makina nın içine su kaçmayacak şekilde) Oldukça da makul fiyatı olması lazım. Hatta kutu içerisinde yedek kafa falan çıkıyor. Bilginize..