Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Nexave C3000hg Vs Shimano Nexave C5000hg - Spin Tavsiye

-DS-

Yeni Üye
Adı
Doğukan
Kan Grubu
A Rh Negatif
@KaNKuRT @enginson 60 gr ağırlık bu kadar önemli mi spinde ? Mesajda belirttiğim üzere bir kaç özellik dışında herşey hemen hemen aynı 3000lük ile. Ben 5000 lik makineyi belki ilerde jig içinde kullanırım diye düşünmüştüm açıkçası..

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
@KaNKuRT @enginson 60 gr ağırlık bu kadar önemli mi spinde ? Mesajda belirttiğim üzere bir kaç özellik dışında herşey hemen hemen aynı 3000lük ile. Ben 5000 lik makineyi belki ilerde jig içinde kullanırım diye düşünmüştüm açıkçası..
ben hafiflikten yanayım :) 60 gr fark eder.

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
3000 olanı idealdir.. Nexave shimanonun alt-orta segment makinalarından! eski seri nexavenin 6000lik olanını kıyıda beklemeli avda kullanıyorum! sağlam ve dayanıklı lakin yeni nexave serisi muadili 3000lik makinalara göre biraz ağır geldi bana! siz 3000lik olanını alın! 5000lik makina spin için yorar sizi!
hayırlı olsun rastgelsin!

batuhan111

Daimi Üye
Adı
metin
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Evet ağırlık çok önemli.Adı üstünde at çek -at çek - at çek ...Yani bu sistemde avlanan biri avlandığı süre boyunca defalarca bu işlemi yapacak olduğundan kolunuzun, ayaklarınızın,belinizin hatta parmaklarınızın üzerine binecek yorgunluğun farkına vardığınızda anlayabileceğiniz bir konu.Ağır bir sistem,yorgunluktan dolayı avınızı çok çabuk sonlandırmaya sebep olacağı gibi koca hafta düşünüp binbir hazırlıka gittiğiniz avı işkenceye çevirebilir.Tavsiyem markalardan çok , kuracağınız takımınızın ağırlığının imkanlarınız dahilinde max 350gr ile 400gr geçmemesi yönündedir.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu segmentte alınabilecek iyi makinalardandır. ( Keşke, bir üst segmentte Exage serisine yönelmiş olsaydın.:):))

Teknik olarak baktığımızda, 4000 ve 5000 olanlar aynı makina olup, sadece makaralarında ki bobin kalınlığıyla farklılık gösterir. 5000 olanın bobini, 4000 lik olana göre daha fazla misina sarımı alsın diye, daha incedir. Bu da 5-10 gr. daha hafiflik sağlar.

Alternatif kullanım amacınız var ise, zaman zaman hem spin, zaman zaman da hafif beklemeli avlar için uygun olur. Tabii hafif beklemeli avlar için 3.00 boylarında, 80-150 gr atar aralığında 2. bir kamış edinmeniz gerekir.

Jig derseniz, o olmaz işte.

Nedenine gelince; jig için makinaların 4 lü devirlerde olması gerekir. 5.8 - 6 lik devirli bir makina, jig için pek uygun gibi durmaz. Hem sizi yorar, hem de kendisi yorgunluktan bitap düşer.:)

-DS-

Yeni Üye
Adı
Doğukan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu segmentte alınabilecek iyi makinalardandır. ( Keşke, bir üst segmentte Exage serisine yönelmiş olsaydın.:):))

Teknik olarak baktığımızda, 4000 ve 5000 olanlar aynı makina olup, sadece makaralarında ki bobin kalınlığıyla farklılık gösterir. 5000 olanın bobini, 4000 lik olana göre daha fazla misina sarımı alsın diye, daha incedir. Bu da 5-10 gr. daha hafiflik sağlar.

Alternatif kullanım amacınız var ise, zaman zaman hem spin, zaman zaman da hafif beklemeli avlar için uygun olur. Tabii hafif beklemeli avlar için 3.00 boylarında, 80-150 gr atar aralığında 2. bir kamış edinmeniz gerekir.

Jig derseniz, o olmaz işte.

Nedenine gelince; jig için makinaların 4 lü devirlerde olması gerekir. 5.8 - 6 lik devirli bir makina, jig için pek uygun gibi durmaz. Hem sizi yorar, hem de kendisi yorgunluktan bitap düşer.:)
İlginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Benim 5000 lik makineye jig deme sebebim makinenin kategori olarak hem spin hemde jig adı altında geçmeseydi. Tavsiyenize göre Bu durumda sanırım sizde 3000 lik makineyi öneriyorsunuz ?

-DS-

Yeni Üye
Adı
Doğukan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Evet ağırlık çok önemli.Adı üstünde at çek -at çek - at çek ...Yani bu sistemde avlanan biri avlandığı süre boyunca defalarca bu işlemi yapacak olduğundan kolunuzun, ayaklarınızın,belinizin hatta parmaklarınızın üzerine binecek yorgunluğun farkına vardığınızda anlayabileceğiniz bir konu.Ağır bir sistem,yorgunluktan dolayı avınızı çok çabuk sonlandırmaya sebep olacağı gibi koca hafta düşünüp binbir hazırlıka gittiğiniz avı işkenceye çevirebilir.Tavsiyem markalardan çok , kuracağınız takımınızın ağırlığının imkanlarınız dahilinde max 350gr ile 400gr geçmemesi yönündedir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Diğer arkadaşların ve sizinde dediğiniz gibi 60 gr çok önemliymiş demekki. Sanırım makineyi değiştireceğim pazartesi..

-DS-

Yeni Üye
Adı
Doğukan
Kan Grubu
A Rh Negatif
3000 olanı idealdir.. Nexave shimanonun alt-orta segment makinalarından! eski seri nexavenin 6000lik olanını kıyıda beklemeli avda kullanıyorum! sağlam ve dayanıklı lakin yeni nexave serisi muadili 3000lik makinalara göre biraz ağır geldi bana! siz 3000lik olanını alın! 5000lik makina spin için yorar sizi!
hayırlı olsun rastgelsin!
Tavsiyeniz ve ilginiz için teşekkür ederim.. Dikkate alacağım hocam

İsottevfik

Daimi Üye
Adı
İsot Tevfik SARI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
( Alternatif kullanım amacınız var ise , zaman zaman hem spin, zaman zaman da hafif beklemeli avlar için uygun olur. Tabii hafif beklemeli avlar için 3.00 boylarında, 80-150 gr atar aralığında 2. bir kamış edinmeniz gerekir.) demişim.

Yani benim önerim 5000 lik olurdu; Tabii alternatif av hedefiniz var ise. ( Hem spin, Hem hafif beklemeli avlar için.)

Sırf spin disiplini derseniz, benim önerim 2500 lük olanı olur du. 2500 lük olan makina, 3000 liğe kıyasla 30 metre seviyelerinde daha fazla misina alır.:)

Shimano Nexave 2500 Fe Hg Olta Makinesi - n11.com