Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Sahara 4000 Xg Fi Spin Için Uygun Mu?

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhabalar,

Mevcutta 10-30 atarı olan 240 cm bir kamış kullanıyorum. Kamış çok güzel kullanışlı hafif ama makineden çok memnun değilim. Yeni ip misina aldım henüz sarmadım sezon kapalı olduğu için çok acele de etmek istemiyorum. Araştırmalarım sonucu alabileceğim bütçeme en uygun bu makineyi buldum.

Hedef balığım turna, sudak ve amerikan levreği olacak. Olacak çünkü henüz başladığımdan buyana balık tutamadım. :)

Makine özellikleri aşağıdaki gibi.

- Ağırlık: 295 g.
- Rulmanlar: 4 + 1
- 1 tur = 99 cm
- Oran: 6,2 / 1
- Kapasite: 25 mm-260 m / 30 mm-180 m / 35 mm-130 m
- Kalama: 11 kg

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
bu sette kritik soru 99 cm tur sarımı.

su üstü sahte atacaksanız bu kadar hızlı sarım malesef olmaz size zorluk çıkartır.

hedef balıklarınız da aslında meraklı balıklar , pusu kuran avcılar.Bu tarz balıklara ben olsam yavaş sarım ve su üstüne (WTD) yönelik 70-80cm arası bir makine tercih ederdim.

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@Melih Peker Hızlı sarımı ben elimle ayarlaya bileceğimi düşünüyorum. Ayrıca su üstü hiç sahtem yok açıkçası almayı da düşünmüyorum. Gittiğim yerlerde hiç kullanan görmedim.

Ancak bu dediklerim dediklerinizi çöpe atacağım anlamına gelmiyor. Sadece makineyi çok sevdim ve fiyat olarak alabileceğim 2 makine var biri sahara diğeri nexave. Alacağım yerde piyasaya göre bu iki makine çok uygun.

Sahara daha üst segment olduğu için onu düşünüyorum.

Bu arada nexave de hagen serisi.
Onun özellikleri de şöyle:
- 1 tur = 91 cm
- Ağırlık: 325 g.
- Kapasite: 180 misina için 290 m.
- Fren: 8.5 kg
- Oran: 5,8:1

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
@Melih Peker Hızlı sarımı ben elimle ayarlaya bileceğimi düşünüyorum. Ayrıca su üstü hiç sahtem yok açıkçası almayı da düşünmüyorum. Gittiğim yerlerde hiç kullanan görmedim.

Ancak bu dediklerim dediklerinizi çöpe atacağım anlamına gelmiyor. Sadece makineyi çok sevdim ve fiyat olarak alabileceğim 2 makine var biri sahara diğeri nexave. Alacağım yerde piyasaya göre bu iki makine çok uygun.

Sahara daha üst segment olduğu için onu düşünüyorum.

Bu arada nexave de hagen serisi.
Onun özellikleri de şöyle:
- 1 tur = 91 cm
- Ağırlık: 325 g.
- Kapasite: 180 misina için 290 m.
- Fren: 8.5 kg
- Oran: 5,8:1
benim dediklerim sadece WTD için.

normal rapaları sararken hızını bir nebze ayarlayabilirsiniz ama WTD yaparken 99cm çok zorluyor , hemen yorulursunuz , bileğinize de gereksiz yük biner.Bisiklete binmek gibi kolay bir aksiyonu manual yapmaya çalıştığınızı her pedal çevirişinizi ayarlamaya çalıştığınızı hayal edin.

WTD yapmayacaksanız çok da önemli değil.

fiyatlar benzer ise hafif olanı alın derim.

Herr-Zander

Daimi Üye
Adı
Kuzey
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar,

Mevcutta 10-30 atarı olan 240 cm bir kamış kullanıyorum. Kamış çok güzel kullanışlı hafif ama makineden çok memnun değilim. Yeni ip misina aldım henüz sarmadım sezon kapalı olduğu için çok acele de etmek istemiyorum. Araştırmalarım sonucu alabileceğim bütçeme en uygun bu makineyi buldum.

Hedef balığım turna, sudak ve amerikan levreği olacak. Olacak çünkü henüz başladığımdan buyana balık tutamadım. :)

Makine özellikleri aşağıdaki gibi.

- Ağırlık: 295 g.
- Rulmanlar: 4 + 1
- 1 tur = 99 cm
- Oran: 6,2 / 1
- Kapasite: 25 mm-260 m / 30 mm-180 m / 35 mm-130 m
- Kalama: 11 kg
Amerikan levregi turkiyede var mı ?

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@Melih Peker WTD konusunda bilgim yok. Yani amacı nedir nasıl yapılır bilmiyorum. Ama bana yeni bir araştırma konusu çıkardınız teşekkürler. :)

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
@Herr-Zander Bu arada imzanızda Daiwa Crossfire 5000 olduğunu gördüm makineden memnun musunuz daha ekonomik bir makine aslında.