Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shimano Sonora AX Tele Surf Teleskopik Surf kamış arıyorum.

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
Selam arkadaşlar,
shimano sonora aix tele surf modelini inceledim dün, dengeli ve hafif geldi ancak almakta kararsız kaldım, surf için genelde 3parçalı kamışlar öneriliyor ancak
avlanma yerine gittiğimizde işçilik fazla olduğundan (kurması toplaması) ben teleskopik ürünleri daha cok tercih ediyorum.

bu ürün hakkında bilgi sahibi olan varmı kullanan deneyimleyen

birde marka bağımlısı gibi birşey olduk gençler gibi illa shimano olsun gibi mutlaka daha iyi marka ve modeller vardır hatta bu başlangıç seviyesi
muhtemelen bunun yerine yine shimano ne önerebilirsiniz teleskopik.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Surf için 3 parçalı kamış önerilmesinin sebebi giriş ve orta segment f/p ürünlerinde atış eriminin daha iyi olması ve mukavemetin iyi olması sebebiyle o fiyat bandındaki teleskopik kamışlardan daha verimli olması. Eğer ekipmanda süper lige çıktığınızda üst seviye teleskopik kamışlar mevcut. Orada zaten 3 parça ile teleskopik arasında ütopik farklar olmuyor. Gelelim sorunuza Shimano Sonora aix çaparili avlarda ve yemli avlarda Giriş seviye nin bi tık üstü ve orta segmente giriş f/p olarak değerlendiriyorum. Amacınız kurşun arkası disiplini ile lüfer palamut avları yapmaksa bu kamışı önermem. Balıkçılık ürünleri konusunda Daiwa, Shimano, Yuki gerek ar-ge gerek mühendislik olarak bu sektörün en iyisi oluklarından sizin başınızı ağrıtmayacak markalar olduğu için genelde bu markalar tavsiye edilir. Marka bağımlılığından değil. Eğer kurşun arkası niyetinizde varsa YUKI FAN SURF T8 4,20 100-250 gr tavsiye ederim orta segment bir üründür. Orta sert bir kamıştır günü kurtarır başınızı ağrıtmaz.

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
tavsiye için teşekkür ederim @Erdem82 bey,
ben genelde gidebilirsem çanakkale veya ayvalıkta avlanmaya çalışıyorum bursalıyım ancak bursada bişi tutamıyorum ya balık yok ya ben beceriksizim.
amacım atabildiğim kadar ileri atmak oradaki balık neyse tutabilmek, yani herhangi bir hedef balığım yok
elimde okuma salina 3 parca var ancak dediğim gibi kurması toplaması sıkıntı olabiliyor. o yüzden onu çok vaktim darsa balığa bile götürmüyorum :) o yüzden 3parça kamış almak istemiyorum.

bide yıllardır her işe koştuğum albastarım var 2060, 390cm bir kamış neredeyse 20yıldır benimle, porselenleri düştükçe tamir ettiriyorum.
onunla spide yaptım surfte.

420standart gibi olmuş durumda 450kamışlarla daha ileri atmak daha kolay sanırım bu yönde tavsiyeniz ne olur.
birde daiwanın daiwa powermesh 4.20 nin internette videoları var bu üst segment mi oluyor 3parcalı kamış performansı veriyor diye söylenmiş.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
4.50 kamış size rüzgarlı havalarda zorluk çıkarır. Her 4.50m kamış uzağa atacak diye bir kural yok. Makine kamış uyumu, ip kalitesi gibi bir çok etken var. Ayrıca 4.50 bir kamış rüzgarlı havalarda avantaj değil dezavantaj sağlar. Hakimiyeti zorlaştırır. Daiwa powermesh orta segment bir kamış. Siz çanakkale ve ayvalıkta av yapacağınız için solid uçlu veya hybrid uçlu hassas kamış kullanmanız gerekir. Yemli avlar yapıyorsunuz vuruşu hissetmeniz açısından bu önemli. Eğer atacağınız ağırlık 150gram üzeri değilse Daiwa Shorecast 4.20m 150gr yada Daiwa Crosscast 4.20m 150gr öneririm.

tamam

Aktif Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Negatif
Elimde shımano nexave dx 200 gr atarlı teleskopik olta mevcut. Oltaya istoça gidip olta koruma kaplaması da yaptırdım.Olta sıfır ayarında olup taşıma çantasıda mevcut.Youtubda tanıtım videosu var.

tamam

Aktif Üye
Adı
murat
Kan Grubu
A Rh Negatif