Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

shock leader

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Surf makinalarda kullanılan Shock leader misina ile ilgili bir hususu merak ettim. Ben surf makinalarımda hiç sok misina kullanmadım. Şok misinayı ana misinaya sok düğümüyle bağlıyoruz. Düğüm nekadar güzel bir teknikle bağlanırsa bağlansın neticade misina üzerinde sert bir kabarıklık meydana getiriyor. Bu kabarıklık atış esnasında kılavuz halkalarının porselen iç yüzeylerine çarptığında veya sürttüğünde fincanda (ki ne kadar kaliteli olursa olsun) tahribat yapmıyormu. Kamışın en uç noktasındaki halkada diğer halkalardan küçük olduğu için düğüm yerinin porselene çarpmaması imkansız gibi Özelliklede rapala ile at çek yaptığımızda sadece bir avda 100 ün üstünde atış yapılıyor. Her seferinde olmasa bile düğüm yerinin porselenlere çarpması zarar vermiyormu?

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
ben denemiştim daha ilk atışta düğüm yüzünden takım patladı sonra çokta gerekli olmadığını düşünmeye başladım kullanmadım.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Hiçbir sorun olmuyor Cüneyt Bey. Şok uygulaması özellikle uzak atış ağır kurşun rapalacılıkta önemli. Gerçi uzak atış çaparidede önemli. Makineye 0,23-0,25 misina sarınca doğal olarak 140-200 arası ağırlıklara dayanması imkansız.

Cüneyt Hoca

Daimi Üye
Adı
Cüneyt YILMAZ
Hiçbir sorun olmuyor Cüneyt Bey. Şok uygulaması özellikle uzak atış ağır kurşun rapalacılıkta önemli. Gerçi uzak atış çaparidede önemli. Makineye 0,23-0,25 misina sarınca doğal olarak 140-200 arası ağırlıklara dayanması imkansız.
Birol ben makineye 30 luk sufix surf misina sardım. Surf misina olmasına rağmen misinana uzak atış için kalın olduğunu hisettiriyor. İnce misina kullanmak istiyorum. Ancak düğüm kafama takıldı. Çinekop zamanı sadece sabah suyunda yaptığımız avda 100 civarı atış yapıyoruz. Hafta sonu iki günde toplam atış sayısı 500 leri çok geçiyor. Düğümün zarar verebileceğini düşündüğüm için sok misina kullanmadım. İşin doğrusunu ve denenmişini öğrenince deneyeceğim.

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Birol ben makineye 30 luk sufix surf misina sardım. Surf misina olmasına rağmen misinana uzak atış için kalın olduğunu hisettiriyor. İnce misina kullanmak istiyorum. Ancak düğüm kafama takıldı. Çinekop zamanı sadece sabah suyunda yaptığımız avda 100 civarı atış yapıyoruz. Hafta sonu iki günde toplam atış sayısı 500 leri çok geçiyor. Düğümün zarar verebileceğini düşündüğüm için sok misina kullanmadım. İşin doğrusunu ve denenmişini öğrenince deneyeceğim.
İstavrit çaparisinde 0,35 den, rapalada 0,38 den yaparsanız düğüm pek şişman olmuyor. Biz 0,45 e kadar çıkıyoruz :p

muratmurat

Aktif Üye
Adı
MURAT TOMRUK
genellikle makinaya 028 030 misina sarıp 037 ile şok yapıyorum ve herhangi bir sorun olmuyor dikkat edilmesi gereken muhakkak her iki misina düğüme dayanıklı ve aynı marka olması iyice ıslatıp düğüm atılması ve makinada bir iki sarım kalması atış anında yük tamamıyla şok misinada kalacağı için kopma olmuyor yalnız şunu da göz önüne almak gerekir belli atışlardan sonra düğüm kesilerek yeniden düğüm atılması garanti olur

yucelusta

Yeni Üye
Adı
Yücel USTA
Atış tekniğinin önemini de unutmayalım. Boğaz usulü tepenizden aşağı savurarak atarsanız, çıkış yapan misinayla kamışınız arasında 90 dereceye yakın bir açı oluşur ki bu durumda düğümün halkaya vurarak çıkması on derece normal. Yandan atış yaparak, yada tepeden atış yaparken kamışı misinayı bıraktığınız açıdan çok fazla aşağı indirmeyerek, düğüm çarpmasının %90 oranında önüne geçersiniz. Yani kamışınızla çıkış yapan misinayı takip edin ki hem misina hem de düğüm minimum sürtünmeyle çıkabilsin. Bu arada şok düğümü olarak Şemsipaşa düğümünü öneririm, çapı oldukça küçük ve makul seviyede dayanıklı.

red baron

Aktif Üye
Adı
murat ocakçı
Merakım mazur görün şemsipaşa düğümü derken nasıl bir düğümü kasdediyorsunuz,şekili veya görsel bir anlatımı varmıdır.