Shore Jig Kamışında Modifikasyon

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murattp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selamlar. benımde elımde markasını bılmedıgım ama uzerınde 20-60 gr yazan 2.70 boyunda 2 parçalı kamıs var.markası sanırım carmoran spınıngı oyle bısey yazıyor fakat spın avcılıgını bılmıyorum. bırkac sahteyle denedım ama sahteler cok hafıftı sanırım uzaga gıtmedıler hıc. yanımdakıler sendekı kamıs shore jıg kamısı at cek olmaz onla falan dedıler. ne maksatla kullanılabılır bu kamıs. jig at 40 gr falan dedıler ama burda olmaz burası cok sığ su dedıler takılır dedıler. yanı bu kamısla sılıkon atamazmıyız levrek ıcın.agırlık falan taksak jighead falan olurmu 40 gr jıghead olurmu mesela. kısaca bu kamısı hangı av turunde kullanmak lazım acaba yardımcı olurmusunuz

Makina var mı markası sardığın ip ve kalınlığı özellikleri filan yazarsan konuşuruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Makina var mı markası sardığın ip ve kalınlığı özellikleri filan yazarsan konuşuruz

abi üzerinde makınada var evet okuma marka 55 kafa sanırım. 5.0.1 yazıyo uuzerındede 0,40 mm mono mısına sarılı. ama okumanın hangı modelı bılmıyorum acıkcası.

Sen millete modifikasyon yaptıracaksın, bu anlaşıldı.
Yaptığın teste göre işlem başarılı. Bu durumda hemen yedek parça siparişine başlamak gerek.. 🙂

ya Kamış fıs çıktı önce elden çıkarmayı düşündüm, sonra aklıma yüzükleri artırmak geldi kısa bir araştırmadan sonra birşey kaybetmeyeceğim diyerek yaptım tuttu

abi üzerinde makınada var evet okuma marka 55 kafa sanırım. 5.0.1 yazıyo uuzerındede 0,40 mm mono mısına sarılı. ama okumanın hangı modelı bılmıyorum acıkcası.

Takım çalışır misina çok kalın 0,16 ip önüne fg düğümlü lider 0,40 mono olur
20-50 arası kaşık, jigle iş görür
Decathlon da jigler ucuz 40 gr mavi ve yeşilden edin
Sonrası ya nasip

Takım çalışır misina çok kalın 0,16 ip önüne fg düğümlü lider 0,40 mono olur
20-50 arası kaşık, jigle iş görür
Decathlon da jigler ucuz 40 gr mavi ve yeşilden edin
Sonrası ya nasip

levrek avciliginda sıg suda bu agirliktaki jigleri kullanabilirmiyim abi. yoksa su ustu yemmi kullanmam lazim. su ustu yemler 20 50 gr civarinda oluyormu acaba millet hep 2 gr 5 gr 10 gr falan kullaniyo

FIG-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

levrek avciliginda sıg suda bu agirliktaki jigleri kullanabilirmiyim abi. yoksa su ustu yemmi kullanmam lazim. su ustu yemler 20 50 gr civarinda oluyormu acaba millet hep 2 gr 5 gr 10 gr falan kullaniyo

Takımı kullanmaya alışıksan jig ile sığ suda levrek tutarsın
Ama 20 gr jig kullanmalısın
Jiginarkasındaki üçlü kancayı çıkarıp tekli ve kuvvetli bir delikli kanca tak kancanın üstünü çapari iğnesi gibi ama iğneye üygun bolmartı tüyü ve simle donat attığınız yerde levrek var ise kırarsın takılma olabilir bu işin fıtratında var
Orta hızda düz sarım yapmalısın
Dişli ve palamutta tutarsın bu takımla 40-50 gr jig kullanmalısın arka kısmına aynı yukarıda tarif ettiğim gibi tüy takıp atarsın
Sarım düz ve hızlı olacak

Bu takımla 15-20 gr sahte atabilirsin ama seni kısa sürede yoracaktır.
Makine bu işler için büyük, kamış idare eder gibi olsa da hantal.
Sığ sularda jig ve kaşık gibi sahteler kullanamazsın, ağır silikon vs de kullanamazsın.

Hafif silikon kullanmak için silikondan 1 -1,5m geriye zargana topu bağlayarak atış erimini artırabilirsin. Aynı yöntemle hafif sahteleri de kullanabilirsin. Hiç yoktan iyidir.

Bu takımla 15-20 gr sahte atabilirsin ama seni kısa sürede yoracaktır.
Makine bu işler için büyük, kamış idare eder gibi olsa da hantal.
Sığ sularda jig ve kaşık gibi sahteler kullanamazsın, ağır silikon vs de kullanamazsın.

Hafif silikon kullanmak için silikondan 1 -1,5m geriye zargana topu bağlayarak atış erimini artırabilirsin. Aynı yöntemle hafif sahteleri de kullanabilirsin. Hiç yoktan iyidir.

Spin için çok haklısın Şeref ben shore jig disiplinini dikkate alarak yazdım

Takımı kullanmaya alışıksan jig ile sığ suda levrek tutarsın
Ama 20 gr jig kullanmalısın
Jiginarkasındaki üçlü kancayı çıkarıp tekli ve kuvvetli bir delikli kanca tak kancanın üstünü çapari iğnesi gibi ama iğneye üygun bolmartı tüyü ve simle donat attığınız yerde levrek var ise kırarsın takılma olabilir bu işin fıtratında var
Orta hızda düz sarım yapmalısın
Dişli ve palamutta tutarsın bu takımla 40-50 gr jig kullanmalısın arka kısmına aynı yukarıda tarif ettiğim gibi tüy takıp atarsın
Sarım düz ve hızlı olacak

20 gr lık savage gear zebra glow sanırım ısmı oyleydı sanırım jig ten aldım. 40 gr lık sardıne modelı vardı fakat takılır alma dedı satıcı. henuz denemedım. ince bir ip ve şok lıder yapıp denıyecegım en kısa zamanda. avlandıgım yer aliaga burda derınlıkler 2-3 mt.re levrek tutan cok kısı var ama hep sılıkonla tutuyolar. ekım ayı gıbı lufer gecısı baslarsa c.kale assos bolgesınde bu jıgi denıyecegım insallah beceririz.

Back