Shore Jig Kamışında Modifikasyon

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan murattp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Alıngan günümde miyim ne
Açık aralıklı halkalarda ipin veya misinanın yapısından ve hafızasından kaynaklı bir önceki halkadan çıktıktan sonra tekrar spiral yapıya dönmeye meyilli olduğu için sonraki halkaya geldiğinde öncekinden küçük bile olsa yine spiral yapıya dönüyor ve halkaya çarpıp tekrar düzeliyor bu rutin son iki halkaya kadar sürüyor
Erimi düşüren esas bu spiral yapının halkalara çarpmasıdır. Halka araları kısa olduğunda ipin veya misinanın yeniden spiral yapıya dönme mesafesi kalmıyor ve düz bir hat şeklinde çıkıyor. Herkesin söylediği gibi sürtünmeden ziyade ip veya misinanın halkalara minik çarpmaları söz konusudur bu da tabiiki erimi düşüren faktörlerden en önde gelenidir
Bu yüzden gosen ip kullanıyorum hafızası olmayan Ender iplerden birisidir. Birde lider düğümü 3. Halkanın hemen gerisinde kullanırım. Böylece asla halkalara çarpmaz
Sahte veya jigi de son halkaya kadar ve hatta biraz geçer mesafede sarkıtıp atışımı yaparım. Bu detaylar maxw erimi sağlıyor.
Tabiiki kamışın karbon oranı arttıkça erimde artıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İp misinadaki makine üzerinde gamlanma ( makinenin şeklini alması ) atış esnasında özellikle Lrf de çok büyük sıkıntı,
bu yüzden kaliteli diye aldığım ipi değiştirmek zorunda kaldım.
@reelmaster Akif abi de görmüştü, sinirimden avı bırakmıştım.
Aynen makine üzerindeyken oluşan ipteki spiralin atış esnasında halkalara vuruşu sebebi ile erimdeki düşüş beni delirtmişti.
@murattp Sizin yazıyı okuyunca aklıma geldi ve mantıklı geldi.

👍👍👍👍👍👍👍

Son düzenleme:
Yüksek olasılıkla
Daha önce mamoi jigline 2,5 PE ip kullanıyordum
Gosen 1,5 PE sardım
Onunda etkisi çoktur
Bir araya gelip kamışı sizin gibi bir ustaya denetmeyi istiyordum
Söylemeye cesaret edemedim
Yorum yazınca biraz cesaret geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gebze ye yolunuz düşerse en kısa sürede beklerim. Sizdende levrek avı konusunda ders almış olurum bahaneyle. Sizde bu arada bir jigging master shore game denemiş olursunuz. Ama jigin düştüğü yeri görebilirmisiniz garanti veremem...

İkinizin bir araya gelmesi balıklar açısından haksızlık olur bence 😀 İkinize de saygılar

Kamımışn parabolik gerilim değeri & sertlik düzeyi ciddi derecede değişmiştir dolayısı ile erim ve ipin çıkışındaki salınım değişiyor. Belirtildiği gibi Zenaq da aynı mantıkla üretim yapıyor. Aynı yönetmi boğazda kullandığım surf kamışıma da uygulamıştım erim farkı yaratıyor cidden.

Merhaba
50-100 mt derinlik de cipura,mercan avı için kullanmak için istiyorum
Her ne kadar 100 metre tabirini kullanmış olsanızda, kullandığınız takım ağırlıklarının 200 gr ı geçtiğini düşünmüyorum. 200 Gram üstüne çıkmıyor ve 70 metre dolaylarında av yapıyorsanız hedef balık boyutlarınıda göz önüne aldığınızda . Trabucco Achab XP boat 180-200 işinizi fazlasıyla görür.

Her ne kadar 100 metre tabirini kullanmış olsanızda, kullandığınız takım ağırlıklarının 200 gr ı geçtiğini düşünmüyorum. 200 Gram üstüne çıkmıyor ve 70 metre dolaylarında av yapıyorsanız hedef balık boyutlarınıda göz önüne aldığınızda . Trabucco Achab XP boat 180-200 işinizi fazlasıyla görür.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim

@murattp Murat bey affınıza sığınarak bir şey paylaşmak istiyorum. sizin bu modifikasyon işi ile ilgili olarak. yaklaşık 3-4 sene önce ilk parçalı kamış olarak lineaeffe fury caster 4,20 3 parça kamış aldım. sonrasında ise okuma ceymar surf 3 parça almıştım. lineaeffe kamış 3 parça en uç dahil 9 yüzük var. ceymar surf ise en uç dahil 6 yüzük var. sahilde merada görenler kamışta ne kadar fazla yüzük var ise ipin sürtünmesi o kadar çok olur. sen bu lineaffeyi sat dediler. 9 yüzük olması sebebi ile erimin düşer diyenler... gelgelelim her türlü ağırlıkta kurşun değişerek denememe rağmen aynı ip ve makina ile atmama rağmen okuma ceymar ile attığım mesafe daha az oldu. diyeceksiniz birinin en iyi atarı 180 diğeri 140-150 olabilir. inanın hepsini denedim. hatta boşluk bulduğum zamanlarda yanımda atışının - kamış sallamasının iyi olduğunu gördüğüm insanlara bile denettim. bıraktık işi gücü makina değiştir. ip değiştir. kurşun değiştir. yok omuzdan çıkar yok kafadan çıkar.
şimdi benim bahsettiğim mevzunun sizin kamışta yapmış olduğunuz modifikasyon sonucu ipin boşalması olayı ile alakası varmıdır. ( 9 yüzük erimin artmasına sebepmidir. )
yani 9 yüzüğe sahip lineaeffe ile 7 yüzüğe sahip ceymar arasındaki erim mesafesenin farklı olmasına sebep bu yüzük olayımıdır. yoksa kamışın esnemesi vs. midir.

Back