yusufselcuk
Aktif Üye
@yusufselcuk hedef balık ve avlak derinliği ?
Merhaba 50-100 mt derinlik cipura,mercan avı için
@yusufselcuk hedef balık ve avlak derinliği ?
Alıngan günümde miyim ne
Açık aralıklı halkalarda ipin veya misinanın yapısından ve hafızasından kaynaklı bir önceki halkadan çıktıktan sonra tekrar spiral yapıya dönmeye meyilli olduğu için sonraki halkaya geldiğinde öncekinden küçük bile olsa yine spiral yapıya dönüyor ve halkaya çarpıp tekrar düzeliyor bu rutin son iki halkaya kadar sürüyor
Erimi düşüren esas bu spiral yapının halkalara çarpmasıdır. Halka araları kısa olduğunda ipin veya misinanın yeniden spiral yapıya dönme mesafesi kalmıyor ve düz bir hat şeklinde çıkıyor. Herkesin söylediği gibi sürtünmeden ziyade ip veya misinanın halkalara minik çarpmaları söz konusudur bu da tabiiki erimi düşüren faktörlerden en önde gelenidir
Bu yüzden gosen ip kullanıyorum hafızası olmayan Ender iplerden birisidir. Birde lider düğümü 3. Halkanın hemen gerisinde kullanırım. Böylece asla halkalara çarpmaz
Sahte veya jigi de son halkaya kadar ve hatta biraz geçer mesafede sarkıtıp atışımı yaparım. Bu detaylar maxw erimi sağlıyor.
Tabiiki kamışın karbon oranı arttıkça erimde artıyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yüksek olasılıkla
Daha önce mamoi jigline 2,5 PE ip kullanıyordum
Gosen 1,5 PE sardım
Onunda etkisi çoktur
Bir araya gelip kamışı sizin gibi bir ustaya denetmeyi istiyordum
Söylemeye cesaret edemedim
Yorum yazınca biraz cesaret geldi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gebze ye yolunuz düşerse en kısa sürede beklerim. Sizdende levrek avı konusunda ders almış olurum bahaneyle. Sizde bu arada bir jigging master shore game denemiş olursunuz. Ama jigin düştüğü yeri görebilirmisiniz garanti veremem...
Merhaba@yusufselcuk hedef balık ve avlak derinliği ?
Her ne kadar 100 metre tabirini kullanmış olsanızda, kullandığınız takım ağırlıklarının 200 gr ı geçtiğini düşünmüyorum. 200 Gram üstüne çıkmıyor ve 70 metre dolaylarında av yapıyorsanız hedef balık boyutlarınıda göz önüne aldığınızda . Trabucco Achab XP boat 180-200 işinizi fazlasıyla görür.Merhaba
50-100 mt derinlik de cipura,mercan avı için kullanmak için istiyorum
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederimHer ne kadar 100 metre tabirini kullanmış olsanızda, kullandığınız takım ağırlıklarının 200 gr ı geçtiğini düşünmüyorum. 200 Gram üstüne çıkmıyor ve 70 metre dolaylarında av yapıyorsanız hedef balık boyutlarınıda göz önüne aldığınızda . Trabucco Achab XP boat 180-200 işinizi fazlasıyla görür.