murattp
Daimi Üye
@murattp Murat bey affınıza sığınarak bir şey paylaşmak istiyorum. sizin bu modifikasyon işi ile ilgili olarak. yaklaşık 3-4 sene önce ilk parçalı kamış olarak lineaeffe fury caster 4,20 3 parça kamış aldım. sonrasında ise okuma ceymar surf 3 parça almıştım. lineaeffe kamış 3 parça en uç dahil 9 yüzük var. ceymar surf ise en uç dahil 6 yüzük var. sahilde merada görenler kamışta ne kadar fazla yüzük var ise ipin sürtünmesi o kadar çok olur. sen bu lineaffeyi sat dediler. 9 yüzük olması sebebi ile erimin düşer diyenler... gelgelelim her türlü ağırlıkta kurşun değişerek denememe rağmen aynı ip ve makina ile atmama rağmen okuma ceymar ile attığım mesafe daha az oldu. diyeceksiniz birinin en iyi atarı 180 diğeri 140-150 olabilir. inanın hepsini denedim. hatta boşluk bulduğum zamanlarda yanımda atışının - kamış sallamasının iyi olduğunu gördüğüm insanlara bile denettim. bıraktık işi gücü makina değiştir. ip değiştir. kurşun değiştir. yok omuzdan çıkar yok kafadan çıkar.
şimdi benim bahsettiğim mevzunun sizin kamışta yapmış olduğunuz modifikasyon sonucu ipin boşalması olayı ile alakası varmıdır. ( 9 yüzük erimin artmasına sebepmidir. )
yani 9 yüzüğe sahip lineaeffe ile 7 yüzüğe sahip ceymar arasındaki erim mesafesenin farklı olmasına sebep bu yüzük olayımıdır. yoksa kamışın esnemesi vs. midir.
Yüzük sayısının fazla olmasını dünyanın en iyi kamışlarını üreten zenaq savunuyor ve üretimi bu şekilde yapıyor
Ben de bu fikrin arkasına düşerek halka sayısını artırdım ve olumlu sonuç aldım.
Sizin kamışlar içinde aynı şey geçerli olabilir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi