Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Shore jigging

eqrhas

Aktif Üye
Adı
SEDAT ERKAN
Herkese merhaba daha ziyade kalkan tarafinda bazen de izmir ve cevresinde ; spinin yaninda 2. Bir avcilik stili olarak shore jigging yapmak istiyorum. Makine olarak biomaster 5000sw yi belirledim. Fakat kamis konusunda kafam cok karisik son olarak 3 kamis arasinda kaldim
1.major kg evo 20-60
2.palms shoregun 20-60
3.Graphiteleader Remoto EX 962MH
Sizlerin degerli yorumlarini bekliyor.

karacicek

Daimi Üye
Adı
Fatih Karaçiçek
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Herkese merhaba daha ziyade kalkan tarafinda bazen de izmir ve cevresinde ; spinin yaninda 2. Bir avcilik stili olarak shore jigging yapmak istiyorum. Makine olarak biomaster 5000sw yi belirledim. Fakat kamis konusunda kafam cok karisik son olarak 3 kamis arasinda kaldim
1.major kg evo 20-60
2.palms shoregun 20-60
3.Graphiteleader Remoto EX 962MH
Sizlerin degerli yorumlarini bekliyor.

Makine olarak biomaster 5000sw güzel bir seçim.
Ben de Stradic 5000 FJ var. Alternatif olarak tavsiye edebilirim. Hatta Yeni Shimano Stradic FK ST5000XGFK de tercihler arasına alınabilir.

Kamış için ; Eğer bu iki disiplini de gerktiği kadar ayrı ayrı zaman ayrıcaksanız , 2. bir kamış elbetteki gerekli olacaktır.
Ancak her iki disiplini de ayrı ayrı zaman ayırmayacaksanız benim gibi , uygun aksiyon atarına sahip bir kamış ile de her iki disiplini gerçekleştirebilirsiniz.

Mesala benim son satın aldığım kamış , Shimano Antares 2.70.cm 20-50 gr atar Bu kamış ile hem spin denemelerim de , hem de jig ile denemelerimde çok güzel sonuçlar elde ettim.
Jig ile denemelerimde malesef balık kandırıp , jig üzerine balık bindiremedim ama... Her iki disiplin içinde atışlar ve kamışın dirayeti , karakteri çok iyiydi.

Şimdilerde bir kamış daha var dikkatimi çeken
Shimano Colt Sniper ben ce incelemeniz de bir fayda var.

Şimdiden yeni kamışınızın hayırlı olmasını diliyorum.
.

Son düzenleme:

eqrhas

Aktif Üye
Adı
SEDAT ERKAN
Colt sniper gerçekten çok iyi..

Makine olarak biomaster 5000sw güzel bir seçim.
Ben de Stradic 5000 FJ var. Alternatif olarak tavsiye edebilirim. Hatta Yeni Shimano Stradic FK ST5000XGFK de tercihler arasına alınabilir.

Kamış için ; Eğer bu iki disiplini de gerktiği kadar ayrı ayrı zaman ayrıcaksanız , 2. bir kamış elbetteki gerekli olacaktır.
Ancak her iki disiplini de ayrı ayrı zaman ayırmayacaksanız benim gibi , uygun aksiyon atarına sahip bir kamış ile de her iki disiplini gerçekleştirebilirsiniz.

Mesala benim son satın aldığım kamış , Shimano Antares 2.70.cm 20-50 gr atar Bu kamış ile hem spin denemelerim de , hem de jig ile denemelerimde çok güzel sonuçlar elde ettim.
Jig ile denemelerimde malesef balık kandırıp , jig üzerine balık bindiremedim ama... Her iki disiplin içinde atışlar ve kamışın dirayeti , karakteri çok iyiydi.

Şimdilerde bir kamış daha var dikkatimi çeken
Shimano Colt Sniper ben ce incelemeniz de bir fayda var.

Şimdiden yeni kamışınızın hayırlı olmasını diliyorum.
.
Colt sniper şuanda tr de yok galiba , olsa bile digerlerine nazaran fiyati hayli yuksek 900 tl diye hatirliyorum

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ben spin takımlarla shore jig yapıyorum. 7-35 gr ve 10-40 atarlı kamışlar kullanıyorum. Kullandığım Jigler 10-25 gr arasında. Makinam Shimano Exage 3000.

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kuvvetli balık aldınmı?
Öyle çok büyük balık denk gelmedi. Diğer taraftan, kıyıdan jig e fazla zaman ayıramadım. Ama bu yaz bu tekniği zorlayacağım. Geçen 3 sene içinde, tam hatırlamıyorum sanırım 5-6 defa kıyıdan jig yaptım. Hepsi, ailemle denize gittiğimde yaptığım kaçamaklar. Bir lağoz (1 kilo) ve bir akya (3-4 kilo, Fakat akyayı kayalık bir yerde olduğumdan çıkaramadım), bir balon (4-5 kilo civarıydı fakat mücadeleci değil), bir trakonya (700-800 gr). Bizim sularda bunların üstü zor denk gelir. Dolayısıyla spin takımlarım iş görüyor.

eqrhas

Aktif Üye
Adı
SEDAT ERKAN
Palms icin henuz fiyat almadim , lakin 900 e yakin bile olacagini dsnmuyorum

togay yurtsever

Aktif Üye
Baktım şimdi 795 tl yaziyor....
Colt sniper la aralrinda hic fark yok içiniz rahat olsun :)