Merhaba; bu tekniği uygulamak için mutlaka künyesinde "shore jigging" yazan bir kamış edinmeniz gerektiğini düşünmeyin...bu yanlış bir kanı. Donanımları sektörün size lanse ettiği gibi değil sahip oldukları fiziksel özelliklere göre değerlendiriniz. Bu düşünce çerçevesinde 2.70-3.30 mt boyunda, 20-60, 40-80 ya da azami 60-120 gr. atar değerlerini karşılayan, "orta sert" aksiyonlu yani uca doğru esnek, "herhangi" bir spin kamış işinizi bal gibi görecektir.
Ben uzun zaman Okuma Salina Seaspin 3mt 20-60 gr kullandım. Sonrasında Savagear mpp spin 2.70mt 120 gr. Kullandım. Şu andada Adana'da bir malzemeci arkadaşımla beraber katalogdan seçerek getirttiğimiz Okuma Cedros Surf Csx modeli var elimde. Csx'in 3 mt olanı size uyar mesela, üzerindeki aksesuar gurubu ve kalitesi ait olduğu fiyat grubunda pek bulunmaz. Csx deneme aşamasında ancak adını andığım diğer iki kamışlada 2-6 kg. aralığında epey balık yakaladım.
Önemli olan, yukarıda belirttiğim özelliklere haiz olması. Ötesi tamamen şahsi beğeninize bağlı.