Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sıcak Fırsatlar ve İkinci El Kuralları Güncellenmiştir (Lütfen Göz Atınız)

trkc

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Negatif
Alınıp da kullanılmadan satılan ürünler var. Sıfır diye satılıyor. Fiş/fatura olmadan satılan ürünler paketi açılmamış olsa bile en fazla 'kullanılmamış' üründür. Sıfır ayarında olabilir ama kesinlikle sıfır değildir.

Adam ürünü alıyor paketi açmadan satışa koyuyor sıfır diye. Veya paketi açıyor boyu vs. beklediğinden küçük çıkıyor. Tekrar kutuya koyup satışa koyuyor bu da sıfır diye. Ya da alıyor birkaç kere kullanıyor, ısınamıyor. Kutuya geri koyup satışa koyuyor bu da sıfır diye.
Şimdi bunların hangisi sıfır?? Hiçbiri..

trkc

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bence kullanılmamış her ürün sıfırdır.
Sıfırdır ama bunu bilemiyoruz ki. Fişi/faturası olsa buna bakarak bir şey diyebiliriz ama kullanılıp tekrar kutusuna konmuş ürünler de sıfır diye satılabiliyor. Hatta bazı ilanlarda ürün ikinci el ama bunu söylemesem sıfır sanarsınız diyorlar. Adam ürünü mesela bir hafta kullanıyor ama tertemiz kullanıyor. Sonra kutusuna koyup sıfır diye satmaya kalkıyor.

Ürün gerçekten faturalı sıfır ürünse bozulsa veya bozuk çıksa adam aldığı yere götürebiliyor. Ama bu şekilde alınan üründe bir sıkıntı çıksa geçmiş olsun..

yawruaslan

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sıfırdır ama bunu bilemiyoruz ki. Fişi/faturası olsa buna bakarak bir şey diyebiliriz ama kullanılıp tekrar kutusuna konmuş ürünler de sıfır diye satılabiliyor. Hatta bazı ilanlarda ürün ikinci el ama bunu söylemesem sıfır sanarsınız diyorlar. Adam ürünü mesela bir hafta kullanıyor ama tertemiz kullanıyor. Sonra kutusuna koyup sıfır diye satmaya kalkıyor.

Ürün gerçekten faturalı sıfır ürünse bozulsa veya bozuk çıksa adam aldığı yere götürebiliyor. Ama bu şekilde alınan üründe bir sıkıntı çıksa geçmiş olsun..
o adamda zaten Allah korkusu yoksa siz ne yapsanız boş ama sıfır ürün satan insanları burda zor durumda bırakmış oluyor bu kural.adam ürünü almış kutusunu bile açmamış kullanmamış atıyorum 1000 liralık bir ürünü neden 700 liraya satsın ki ? babasının hayrına yapmıyor yada parasını ben o bu şu vermiyor ki ürün sıfırsa sıfır fiyatına satılır yada dileyen az altına satabilir o tamamen satıcıya kalmış bişeydir bence. sonuç olarak siz olsanız 1000 liraya aldıgınız hiç kullanmadıgınız bir ürünü 700e satarmısınız ? ( bunu genel olarak soruyorum üstünüze alınmayın kimse parayı kumdan toplamıyor ) he nasıl olur sıfır ürün piyasa fiyatı belli adam 1000 liraya alıp 1100 1200 liraya satarsa müdehale edilsin tabi ki

mesela bu forumda onu takdir ediyorum facebookda cok görüyorum çinden aldıkları 18-20 liralık ipleri 50-60 liraya satıyorlar bakın satmasınlar demiyorum fakat sen 20 ye alip 50-60a satıp buradaki hobidaşları kazıklıyosan orda durmak durdurmak lazım tabiki bir risk oradan malzeme getirtmek ozaman 20 ye getir 30a sat 35e sat hadi en fazla ama gidip 60 lira nedir 50 lira nedir ayıptır günahtır bu forumda o yok çok şükür olsa zaten ilk müdahale edeceklerden biri benim

Son düzenleme:

techniq

Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
4 ) Ürün Fiyatı Belirlenirken Türkiye piyasa fiyatlarının MİNİMUM %30 altında belirlenmelidir.. Ülkemizde bulunmayan ürünlerde de aynı kural yurtdışı fiyatları üzerinden geçerlidir. Bu Kural Özellikle İkinci El Bölümünde Sergilenecek SıfırÜrünler için de geçerlidir.Satılmak istenen ürün sıfır bile olsa İkinci El Olarak Değerlendirilecek ve belirlenmiş ikinci el indirim oranına tekabul edecek bir fiyat konulması zorunludur..
Bu Kural Gold Üyelik Sahibi Olanları da Kapsamaktadır. İstediğiniz Fiyatlardan Satış İmkanı için Market BölümüAçılmıştır.
Tekel bir piyasa olmadığından fiyat belirlemede sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.
Piyasada fiyatlar her yerde aynı değil.

yawruaslan

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tekel bir piyasa olmadığından fiyat belirlemede sıkıntı olabileceğini düşünüyorum.
Piyasada fiyatlar her yerde aynı değil.
evet bide bu var ben yazmadan siz yazdınız heryerlerde fiyatlar değişiklik gösteriyor bi fiyat belirlemek piyasaya göre çok zor bi sitede 500 liraya olan başka bir yerde 400 lira ikinci eline bakarken bunun hangisini baz alarak fiyat yazacagız siz 400 ü baz aldınız adam dediki kardeşim ben bunu 500 e şurdan aldım ozaman nasıl bi yaptırım olacak ?

Ersen

Daimi Üye
Adı
ersen özkan
Evet fiyaylar degisken. Siteden bir abimiz gecen magazadan sıfır biomaster aldı 750 tl ye .

trkc

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Negatif
o adamda zaten Allah korkusu yoksa siz ne yapsanız boş ama sıfır ürün satan insanları burda zor durumda bırakmış oluyor bu kural.adam ürünü almış kutusunu bile açmamış kullanmamış atıyorum 1000 liralık bir ürünü neden 700 liraya satsın ki ? babasının hayrına yapmıyor yada parasını ben o bu şu vermiyor ki ürün sıfırsa sıfır fiyatına satılır yada dileyen az altına satabilir o tamamen satıcıya kalmış bişeydir bence. sonuç olarak siz olsanız 1000 liraya aldıgınız hiç kullanmadıgınız bir ürünü 700e satarmısınız ? ( bunu genel olarak soruyorum üstünüze alınmayın ) he nasıl olur sıfır ürün piyasa fiyatı belli adam 1000 liraya alıp 1100 1200 liraya satarsa müdehale edilsin tabi ki
Dedikleriniz kesinlikle doğru ama 1000 liralık ürün burada 950 liraya satılıyorsa kimse küçük bir fark için macera aramaz, gider yerinden garantili, hatta nakitte pazarlıkla daha ucuza bile alabilir. Veya taksitle alır.

Alacak olan kişiye cazip bir tarafı olmadıktan sonra neden buradan alsın ki zaten. Burada da bir zorlama yok illa satacaksın diye. Adam sıfır ürünü sıfır fiyata satacaksa marketten satsın demişler. Fiyat sıcaksa sıcak fırsatlara koyar.

Ayrıca çok garip insanlar var. Olta makinesi için kemanla takas önerenler bile oldu. Bir de ölücü, mezarcı tayfa var ki aman aman.
Ben burada 2-3 parça bir şeyler sattım. Birkaç gün içinde gitti. Fiyat sıcaksa zaten çok beklemiyor gidiyor.

yawruaslan

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Dedikleriniz kesinlikle doğru ama 1000 liralık ürün burada 950 liraya satılıyorsa kimse küçük bir fark için macera aramaz, gider yerinden garantili, hatta nakitte pazarlıkla daha ucuza bile alabilir. Veya taksitle alır.

Alacak olan kişiye cazip bir tarafı olmadıktan sonra neden buradan alsın ki zaten. Burada da bir zorlama yok illa satacaksın diye. Adam sıfır ürünü sıfır fiyata satacaksa marketten satsın demişler. Fiyat sıcaksa sıcak fırsatlara koyar.

Ayrıca çok garip insanlar var. Olta makinesi için kemanla takas önerenler bile oldu. Bir de ölücü, mezarcı tayfa var ki aman aman.
Ben burada 2-3 parça bir şeyler sattım. Birkaç gün içinde gitti. Fiyat sıcaksa zaten çok beklemiyor gidiyor.
işte olay tamamen bu alıcı kafasına yatarsa alır yatmazsa gider dediginiz gibi yerinden alır zaten satıcı sıfır ürün bile olsa onu caziplendirip satmak zorunda yoksa magaza varken neden burdan alısveris yapılsın ki adam yazar 900 pazarlık payıda bırakır vs gibi ama direk su fiyat yazılacak dendikten sonra pazarlık bile kimse yanaşmaz ki pazarlık sünnettir :) ölücüler her yerde var :) evlerden uzak