Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

sıfır tekne ve motor alacağım yasal ne yapmam gerek

anylife

Yeni Üye
Adı
Tayfun ŞEN
merhaba abilerim ustalarım dostlarım 20 şubatta fuarın son günü 4,50 metre tekne ve 9,9 ya da 15 bg motor almayı düşünüyorum yasal prosedürde yapılması gerekenler nelerdir alırken bu yasal prosedüre uygun dikkat etmem gereken mevzuat varmı şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:

umooth

Daimi Üye
Adı
umooth
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhaba,öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyelim. Yapmanız gerekenler biraz fazlaca.. Tavsiyem 15HP hatta 20HP bir motor almanız. 9.9HP 4.50 bir tekne için azcık düşük kalır. Ha götürmez mi ? tabiiki götürür fakat zorlanır,yakıt sarfiyatı artar. 4Zamanlı alacağınızı düşünerek varsayıyorum. 2 zamanlılar biraz daha performanslıdır. neyse konumuza gelirsek; tekneninizin ve motorun faturalarını almalısınız. teknenin ötvsi yattığına dair bir fatura daha almalısınız. Bunu tekneyi aldığınız yerden isteyiniz. Daha sonra tekneye isim almak için denizcilik müsteşarlığının sitesine girip isim kayıt işlemini başlatınız. O site size bir çıktı almanızı sağlıyacak.Teknenin ismini yazdırıp fotoğraflarını çekmeniz gerekiyor.sağdan arkadan soldan önden..Daha sonra sertifikalı can yelekleri ve sertifikalı yangın söndürü edinmelisiniz. Bütün bu evraklarla birlikte tekneyi bağlıyacağınız liman müdürlüğüne gidip ruhsat için başvuru yapabilirsiniz. Daha sonra bir görevli gelip teknenizin boyunu ölçecek. sonra onaylanıp ruhsatını alacaksınız. ufak bir hatırlatma eğer motorun gücü 9.9HP'den yüksek olursa tekneyi kullanmak için ADB(Amatör Denizci Belgesi) gerekiyor. Onu da ayrıca almanız gerekir. Kolay gelsin :)

Zaptinamumkun

Aktif Üye
Adı
ozan argun
ufak bir hatırlatma eğer motorun gücü 9.9HP'den yüksek olursa tekneyi kullanmak için ADB(Amatör Denizci Belgesi) gerekiyor. Onu da ayrıca almanız gerekir. Kolay gelsin :)
Güzel bir anlatım amator denizcilik belgesi yıl içerisinde bol bol sınavları var yanlız zor gecen bir sınav ...9.9 ile tekneniz düz ve sakin havada saat'de 6-7 mil yapar teknede 2 kişi olursanız.Yanlız benim acelem yok avlak yerime 1 saatde gidicem giderkende sırtı yapıcam veya cıkrığımı rapalamı sallıyacağım derseniz 4 ile 6 mil gitmeniz lazım o halde 9.9 da işinizi görecektir yok ben hemen gideyim oltamı suya salıcam derseniz 15 veya 20 almanızda yarar var ve bence kesinlikle 4 zamanlı

freefish

Aktif Üye
Adı
Ümmet AYYILDIZ
Benimde aklımda var ama sadece planlama aşamasında tekne almak. Bu konu iyi oldu benim içinde peki 4,50 metrelik bi tekneni yıllık vergi durumu nedir ?
Amatör balıkçılık için uzunluk sınırı nedir?

mrtsezal

Daimi Üye
Adı
murat sezal
şimdiden hayırlısı olsun,esasında tekne almaktan zıyade o tekneyi korumak daha zor bir iş,
2 sene içerisinde 4.90 (40bg) ve 4.50 (30 bg) 2 adet tekneyi çaldırdıktan sonra,hiç tekne alasım kalmadı,adamlar geliyor sabaha karşı dalgıç kıtafetı gıyıp,kesiyorlar tanozdan zinciri,bızim kumburgaz tarafı genelde sert poyraz olur tekne sankı zincir kopartmış gibi kendılıgınden açığa sürükleniyor,dalgıcın adamlar teknede zaten beklıyorlar ...kuş kafese girdimi bağlıyolar kendı teknelerıne çekee çekee götürüyolar........lüfer sezonu teknesiz kalmanızamı yanarsınız,yoksa giden paracıklaramı.....

anylife

Yeni Üye
Adı
Tayfun ŞEN
yerliyurt 4,50 ve parsun 15 bg 2 zamanlı aldım artık havalar düzelince rastgele diyeceğim

anylife

Yeni Üye
Adı
Tayfun ŞEN
Hayırlı ve uğurlu olsun.sağlam güvenilir bi tekne almışsın,yerliyurt kendini kanıtlamış sağlam bi firma.
Teşekkür ederim tekne çok güzel bir tekne daha önce komşumda kullanmıştım kazasız belasız kullanırım umarım motor içinde emsal en ucuzu 1 milyar daha fazla idi bende bu motorda karar kıldım

bahaberk

Üye
Adı
muhammed altılı
Hayırlı uğurlu olsun.bol bereketli avlar dilerim.