Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

sığ avlar

Mehmet Fatih

Daimi Üye
Adı
Mehmet Fatih
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tebrik ederim Ömer kardeş avların bol olsun zıpkın işinden pek anlamasamda bence gece av yapmak nasıl yasak ise taş altlarında fenerle vurmakta yasak olmalı ikisi arasında pek fark yok.Kaçmayan yatan balığı vurdurmanın hiçbir amatör yada profesyonel iş/hobiye yakışmıyor..Onun dışında büyük emek isteyen zorlu bir iş , Rastegele

emrah3305

Aktif Üye
Adı
emrah
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bende izlerken aynı şeyleri düşünmedim değil dogrusu hep mantık ters gelmiştir ..fener gecede gündüzde fenerdir ..

OMERBRK

Üye
bunu anlamak için elinize sadece fener alıp gece ve gündüz dalış yapıp balıkları izlemelisiniz. bakış açısı ile alakalı. mesela maske takmak görüşü düzeltir oda bir ekipmandır o zaman onu da kullanmayalım çünkü balığı görüp vurmamızı sağlar. asıl olan tek kriter gündüz avı yapmak olmalı. avcılığa yakışmayan tek şey uyuyan bir balığı kaçma şansı olmayan bir balığı avlamaktır. gündüz balık uyumuyor saklanmak için balık taşa girer ve sen avcılık içgüdülerinle ve tecrübenle balığın yerini bulup avlarsın. gündüz yapılan iş avcılıktır, gece toplayıcılık.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Zıpkın işinden hiç anlamam ama Şeref ağabey linklediğin kısımda gecenin her türlü yasak olduğu ortayı çıkıyor ama sanırım gündüz için ışık yasaklar arasına alınmamış... Şnorkel ve ışık hariç yazıyor... Yoksa ben mi yazıyı yanlış yorumluyorum?
Işık kaynağı, snorkel hariç vs vs diye gidiyor.

Maddeler halinde yazacak olsak;
Işık kaynağı,
Snorkel hariç yapay hava kaynağı,
Tüp,
Nargile,
... diye yazardık.
Her virgül bir yasaklı madde tanımını ayırıyor

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Şimdi anlaşıldı... Meslek öğretmende olsa bazen virgülü yanlış yerde okuyoruz :) Oku, baban gibi eşek olma ile oku baban gibi, eşek olma örneğine benzemiş benim okuma şeklim :)