Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sigara...

Emir Şengezer

Daimi Üye
Adı
emir şengezer
Şunu da unutmayın asla "sadece bir sigara" diye birşey yoktur. O bir sigarayı içerseniz muhtemelen haftasında paket taşımaya başlarsınız.

Adı
Selçuk ÖZŞENER
Akın tebrik ederim.
Fakat benim kullandığım yöntem kesinlikle ilaç kullanımına karşı. Sebebi ise, vucudun buna ihtiyacı yok.
%5 nikotin, %95 psikolojik bir bağımlılık yaşıyoruz.
Bugün sigarayı bırakalı 63 saat oldu. Vucudumdaki nikotin istemi çok azaldı. En fazla 48 saat içinde de kalmayacak. Yani nikotini defettim sayılır. İşte bukadar kolay.
Önemli olan bundan sonraki Psikolojik bağımlılık. Ama benim için sorun değil. Çünkü nezaman ne olacağını biliyorum. Gayet rahat hazırlıklıyım. Hatta şuanda bile yaşıyorum bunu. Bilgisayar kullanırken=SİGARA lambası yandı hemen :) Ama sorun değil. En fazla 4-5 sefer yanacak bu ampul. Ben bunu bilerek umursamazsam birdaha bu ampul yanmayacak. İşin en önemli noktası bu.
Sigarayı bırakmak tamamen ama tamamen psikolojik. Sakın saçma sapan yöntemlere inanmayın ama sakın.

Evet Emir arkadaşım haklı. Sakın ama sakın ben bunu alt ettim 1 sigara içeyim demeyin. Altın kural 1 sigara asla yok.

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Tamı tamına 69 gün olmuş ben de sigarayı bırakalı Bayburt'a selamlar:). Selçuk abi yazınca aklıma geldi bırakmıştım saymayı. Bizim iş yerinde de bana taklırlar bu sayma konusuyla ilgili.

Adı
Selçuk ÖZŞENER
Senide tebrik ederim Öndercim.
Sigarayı yeni bıraktığım için gün saymam bana yararlı. Çünkü 15 gün boyunca her günün bana yaptıklarını bilmek istiyorum. 15 günlük süre zarfında bendeki değişiklikleri izliyorum. 15 gün sonunda saymamın pek anlamı kalmayacağından zaten saymayla ilgili ihtiyacımda olmayacak.

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Senide tebrik ederim Öndercim.
Sigarayı yeni bıraktığım için gün saymam bana yararlı. Çünkü 15 gün boyunca her günün bana yaptıklarını bilmek istiyorum. 15 günlük süre zarfında bendeki değişiklikleri izliyorum. 15 gün sonunda saymamın pek anlamı kalmayacağından zaten saymayla ilgili ihtiyacımda olmayacak.
Valla bende pek bir değişiklik olmadı abi. Hala balgam çıkışı, ara sıra öksürük gibi şikayetlerim var. Ama tazı gibi koku almaya başladım onu farkettim kendimde. Saysak da saymasak da günleri, yaptığımız en doğru karar oldu bırakmak. İnşallah diğer tiryakiler de kurtulur. He bu arada sakın sigarayı yemekle özdeşleştirme abi. Ben kahveyle özdeşleştirmiştim ilk zamanlar. Canım ne zaman sigara istese 3'ü bir arada kahve içmiştim. Bayağı bir faydasını gördüm özdeşleştirmenin kaldı ki İlaç kullanmama rağmen çok fena sigara isterdi o zamanlar canım. Eğer zorlanan oluyorsa bırakmakta, Ramazandan sonra veya niyetli değillerse özdeşleştirme yoluna da gidebilirler. Özellikle yemeyi zevmediği bir şeyi yesin ki her sigara çektiğinde aklına yemek istemediği şey gelince tiksinir belki sigaradan. Bu arada ben kahveden nefret etmem aksine severim:).

Adı
Selçuk ÖZŞENER
Katıldığım seansta sigaranın yerine hiçbirşey koymama konusu vurgulandı. Ben sigaranın yerine hiçbirşey koymadım. Heleki yemek vs.. kesinlikle koymadım. Gerek bile duymadım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

onder

Daimi Üye
Adı
Önder Çapa
Katıldığım seansta sigaranın yerine hiçbirşey koymama konusu vurgulandı. Ben sigaranın yerine hiçbirşey koymadım. Heleki yemek vs.. kesinlikle koymadım. Gerek bile duymadım.
Abi pavlov deseydin, köpek deseydin belki oradan çıkardı birşey:D:D:D. Ben yanlış teşhiste bulunmuşum demek ki:D:D.

BİROL

Daimi Üye
Adı
Birol
3-4 sene oldu bırakalı.
ilk zamanlar hariç hiç aramadım.Tek bir tane bile yakmadım.Şu an yanımda içseler hiçbirşey ifade etmiyor bana.
işin sağlık yönü bir yana, maddi olarakta çok rahatlıyorsunuz.Yıllık 2500 TL civarı bir para cebinizde kalıyor. O parayla en kral balık malzemeleri alınır:D

Sydney24

Üye
Adı
Erkan
Yaklaşık 5 ay önce bende sigarayı bıraktım. bırakma sebebim ise kafamızdaki bazı planları hep ileriye atmaktan sıkılmıştım. pazar aksamı 23 sularında bıraktım dedım bu son sıgaram 1 saat sonra yeni ve sigarasız bir gün olcak dedim. sigarayı bırakmak isteyenlere benim tavsiyem sakın bir tartışmaya girmeyin :D hatta bence ilk bir hafta sinirinizi morelinizi bozacak bir sey olursa ordan koşarcasına kaçın insan sinirli olunca direk sigara arıyor çünkü. ben sigarayı bıraktıgım ilk hafta inanılmaz değişikliklere sahit oldum. Sabah kalkınca agzımdaki o acılık o susuzluk yoktu. Sanki biraz daha pratik olmuştum. Her akşam yürüyüş yaptıgım parkta bir deneme yaptım normalde yüksek tempo koştugumda parkın yarısını bitiremiyordum sonra koşmaya başladım ve o koca parkta bir tur yapabilmiştim.. SONRA FARKETTIMKI hani hayatta bir sey ler kazanmak ıcın sonucunu gormek ıcın hep beklemek lazımdır hanı bır anda zengın olunmaz çalısmak gerek bir anda kilo verılmez uzun sure rejım yapmak lazım bir anda kilo alınmaz uzun bir süre yemek programına uyman gerek. Ama hemen sonuç veren bir şeymi istiyorsunuz... sigarayı bırakın ve görün: tabiri cayizse :D birden kendinizi 3 uncu vites te takılmıs mı hıssedıyorsunuz bir iş yaparken cigerinizmi yetmiyor kalp atıslarınız kulaklarınızamı vuruyor... sigarayı bırakın ve 1 hafta sonra artık 3 uncu vıtesten 6 vitese atmıs bir sekilde hayatınızı bedeninizi hızlandırın sanki turbo takviyesiyle gücünüzün hiç bitmediğini yorulmadıgını ve havadakı oksijeni daha iyi tenefüs ettiğini anlıyacaksınız..

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Yaklaşık 5 ay önce bende sigarayı bıraktım. bırakma sebebim ise kafamızdaki bazı planları hep ileriye atmaktan sıkılmıştım. pazar aksamı 23 sularında bıraktım dedım bu son sıgaram 1 saat sonra yeni ve sigarasız bir gün olcak dedim. sigarayı bırakmak isteyenlere benim tavsiyem sakın bir tartışmaya girmeyin :D hatta bence ilk bir hafta sinirinizi morelinizi bozacak bir sey olursa ordan koşarcasına kaçın insan sinirli olunca direk sigara arıyor çünkü. ben sigarayı bıraktıgım ilk hafta inanılmaz değişikliklere sahit oldum. Sabah kalkınca agzımdaki o acılık o susuzluk yoktu. Sanki biraz daha pratik olmuştum. Her akşam yürüyüş yaptıgım parkta bir deneme yaptım normalde yüksek tempo koştugumda parkın yarısını bitiremiyordum sonra koşmaya başladım ve o koca parkta bir tur yapabilmiştim.. SONRA FARKETTIMKI hani hayatta bir sey ler kazanmak ıcın sonucunu gormek ıcın hep beklemek lazımdır hanı bır anda zengın olunmaz çalısmak gerek bir anda kilo verılmez uzun sure rejım yapmak lazım bir anda kilo alınmaz uzun bir süre yemek programına uyman gerek. Ama hemen sonuç veren bir şeymi istiyorsunuz... sigarayı bırakın ve görün: tabiri cayizse :D birden kendinizi 3 uncu vites te takılmıs mı hıssedıyorsunuz bir iş yaparken cigerinizmi yetmiyor kalp atıslarınız kulaklarınızamı vuruyor... sigarayı bırakın ve 1 hafta sonra artık 3 uncu vıtesten 6 vitese atmıs bir sekilde hayatınızı bedeninizi hızlandırın sanki turbo takviyesiyle gücünüzün hiç bitmediğini yorulmadıgını ve havadakı oksijeni daha iyi tenefüs ettiğini anlıyacaksınız..
Bravo Erkan
Çok iyi tasvir etmişsin