Cuma günü başlayıp bugün sona eren Şile maceramdan kısa notlar,cuma akşamı deniz çok dalgalı ve sahil rüzgarlı olduğundan olta atmakta zorlanınca limanın en ucundan yaklaşık 3 saat yemli denememiz oldu,sonuç bana tek vuruş amca oğlunun yakaladığı 2 adet çinekop,cumartesi akşamı deniz epey kabarık olduğundan deneme bile yapmayıp dinlenmeyi tercih ettik,pazar günü ise gündüz sahil taramam da dalganın ve rüzgarın az olması akşam için umutlandırdı,saat 3 günü amcaoğlunu arayıp bugün o gün diyerek onu gaza getirmem sonucu saat 17,30 gibi kumbabada kumsallardaydık,lakin hava gündüze göre biraz daha sertleşmişti ve en kötüsü akıntıda çıkmıştı,bu havada birşey olmaz olta bile suda durmaz telkinlerine rağmen bu havada olmazsa hiç olmaz diyerek zorla da olsa beklemeye razı ettim amca oğlunu,bunun semeresinide saat 18,30 gibi ilk vuruşla aldım,ne olduysa 35 dakika içinde oldu 1 lüfer 2 sarıkanat ve 1 çinekopu kıyıya aldım,o sırada amcaoğlunda tek vuruş bile olmazken iş 19,30 dan sonra değişti,peşpeşe vuruş ve balık almaya başladı 6 adet iricene sarıkanatı kıyıya almayı başardı,sonrasında vuruşlar seyrekleşti,20,00 dan sonra 2 tane çekerken kaçırdım 3 tanede tasmalamama rahmen balığı kancaya taktıramadım,saat 21,00 dan sonra akıntı iyice arttı 150 gram kurşunla çalışmama rahmen takımı açıkta hiç tutamaz hale geldik,biraz daha direterek saat 22,00 gibi pes ettik,yanımda daha ağır kurşun olsa gece balık yakalama şansım olacak gibiydi zira balık dün gece kıyılardaydı ama kısmet değilmiş,günü 4 balık ile sonlandırmak zorunda kaldım,bu günde eve geri döndüm çünki deniz epey kabarıktı ve bir kaç gün daha böyle devam edecek gibi görülüyor
82956 dosyayı görüntüle