Silikon ile spin avı hakkında...?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karacicek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Fikir birliği yapmışcasına herkes silikon arayışında sanırım🙂 Ben de 4-5 gündür bakınıyorum, hatta bugün açık olarak taneyle satılanlardan gözüme kestirdiğim bir kaç silikon ve 15-17 gr jigheadler edindim. Yarın sabah suyu denemek gibi bir niyetim var, bakalım sonuç alabilecek miyim:ssrtcbya:

Ben de dün ucuzundan birkaç silikon ve jighead edindim yarin denemek için 🙂 sonraki gunlerde biraz daha bilgi edinip tavsiye edilen silikonlari bulmaya calisicaz tabiki 🙂

Hani hiç levrek tutmadık mı? tuttuk tabi..! Ama sabah sersemliğinden midir nedir ,belki de aç karına hayvancığın boşuğuna gelmiş de olabilir belki 😀
Hedef balık mıydı..? Kesinlikle Hayır...
FB_IMG_1483714710211.jpg

Silikonlar ile , özellikle levrek meralarında ısrarcı olmak , kesinlikle sonuç verecektir. Ama doğru tekniklerle diye düşünüyorum.
Etkili silikon seçimi , Seçeceğimiz silikonun boyu ve rengi bu silikonlar ile kullanılması gereken ağırlıklar bence önemli. Ama bundan daha önemlisinin , o silikona aksiyon vererek balığı kandırmak olduğunu düşünüyorum. Tecrübe burada fark yaratıyor bence.

10.cm Silikonlar a mermi çekirdeği gibi kurşunlar ile çok güzel balıklar alan bir insanlar var.
Kullanılan , ürünler aşağı yukarı bilinen , ulaşılabilen ürünler olmasına rağmen , her kesin sonuç alması mümkün olmuyor.

Bir arkadaşımla sohbet ederken , Dedim len nedir sırrın...?
O da bana ;Balığı kışkırtıyorum abi dedi...! 👎
O silikonları güzel oynatacan , dans ettirecen , tabiri caiz ise , levreğin aklın alacan , bak gör nasıl atlıyor dedi.
Tabi bu dalarlı sahtelede de aynı. Aksiyon olayı yani.

Ama silikonların aksiyon teknikleri , çok çeşitli.

İşte çözemediğim kısım bu herhalde benim. 🙁

Selamlar cok kisa ve oz yazayim

1 pahali silikonlara girme

2 merada balik oldugunu gormek istiyorsan, mera cok derin ve bulanik degilse su ustu deneyin,

Tutamasan bile levrek oldugunu goreceksiniz..

Benim avlagimda kefal alan cok var. Bir atasozu kefal olan yerde levrek de vardir diye iletmislerdi bana 🙂

Son bir buçuk yıldır nerdeyse her hafta sonu at çeke gidiyorum. Oldukça da sabırlı bir adamım. Balığa gittiğimiz arkadaşlar 3 saat at çek yapıyorsa ben en az 2 katı yapıyorum. Bu bir buçuk yıl içinde sadece 1 defa ispendek nasip oldu. Bahtsızlık olduğunu sanmıyorum. Birinci düşünce sarım hızım da sorun var barakuda da iş yaptığı kesin ama levrekte tamamen tırt 🙂 Sahtelerde öyle çok kötü sahteler değil levrek sever diye düşünüyorum genelde limon kullanıyorum. En çok aralıksız at çek yaptığım saate hava aydınlanmadan 2 saat önceden başlayıp aydınlanana kadar. Mera kötü desem onuda sanmıyorum hiç mi levrek gezmen benim sürekli gittiğim meralarda. Çölde kutup ayısı değil ya bu 🙂 İnşallah bir gün levrek yakalamanın püf noktasına çözeceğim inşallah 🙂 En büyük hayalim trofe bir LEVREK :ssrtcbya:

İnşallah Abdullah Bey ,
Hani Güzel bir PAŞA ile size yeni bir Avatar resmi fena olmaz. 🙂

Levrek avında sarım çok önemli diye düşünüyorum.

Forumu , dikkatli takip edenler bilirler.
Hedef balığı Levrek olan arkadaşlar , çoğunlukla düşük devirli ve ağır sarım yapan makinaları tercih etmektedirler.
Baracuda , Lüfer , Kofana , Çıplak , hatta palamut gibi balıkları hedefliyen arkadaşlar ise yüksek devirli , hızlı misina toplayan makinaları tercih etmekte. Buna ben de dahilim tabi.

Bu da göz ardı edilmemesi gereken bir durum.

İnşallah Abdullah Bey ,

Peki bu jigheadli agir silikonlarda agir sarim yaparsak dipten surterek gelicek. Hadi takilma olayını geçtim, dipten levrek alma sansimiz nedir?

Hedef balığı Levrek olan arkadaşlar , çoğunlukla düşük devirli ve ağır sarım yapan makinaları tercih etmektedirler.
Baracuda , Lüfer , Kofana , Çıplak , hatta palamut gibi balıkları hedefliyen arkadaşlar ise yüksek devirli , hızlı misina toplayan makinaları tercih etmekte. Buna ben de dahilim tabi.

İnşallah Abdullah Bey ,

Alintiyi yanlis yaptim yine 🙁
Peki bu jigheadli agir silikonlarda agir sarim yaparsak dipten surterek gelicek. Hadi takilma olayını geçtim, dipten levrek alma sansimiz nedir?

Alintiyi yanlis yaptim yine 🙁
Dipten gelmesin istiyorsak drop shot tekniği tek çözüm sanıyorum. Altta kurşun üstte fırdöndü ortadaki çok kısa köstekte veya kösteksiz silikonumuz bulunacak. İster dibi ister dip üstünü gezdireceğiz silikona.

Back