Silikon ile spin avı hakkında...?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan karacicek
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Drop Shot tekniğinde Worm offset iğnenin misinaya iliştirilmesi bağlanması:

Ben de bir haftadır silikon işini araştırıyorum, biraz arastirip burada sorularımı paylasacaktım, bu konu iyi olmuş
C:\Users\BLENT~1\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif
forumda araştırdığım kadarıyla Horozbina kullanıcı isimli Bülent abinin bu konuda derin bilgisi var. Tavsiye ettiği silikonlar var. Savagear sandeel ve redgill slikonlari tavsiye etmiş o dönem. Yalniz yazılar baya bi eski. Yeni fikirlerini öğrenmek güzel olurdu.

Foruma girmem oldukça seyrekleşti. Hatta bir ara bir seneye yakın girmedim. Şimdi bu konudaki ilk sayfayı okuyup cevaplıyorum.

Ben sürekli yeni sahteler almama rağmen silikon kullanımım sürüyor. Silikon kullanımı, gerek toplu dedikleri şamandıralı, gerek jighead veya içerisinde ağırlık bulunanlar olsun diğer sert plastiklere göre sorunlu. Bazı tiplerde kuyruğun ters dönüp iğneye takılması uzak atış için hareketli ağırlık sisteminin bulunmayışı bu dezavanlardan bazıları. Ancak çekişte, mastürbasyon yani jerking veya seğirtme yapmasanız dahi balığın zor yediği dönemlerde çok avantajlı.

Bu yaz haziran ortasında başlayıp 9 temmuza kadar savagear 4 play shad ile başlayıp elime geçen sipariş sonrası storm wild eye silikonla çoğunluğu ispendek 44 levrek yakaladım.

Stormu kullandığım ilk gün 3 tane kaçırıp 2 tane yakalamıştım. Yani silikona atlayanların beşte ikisi elime geçince sonrası alta üçlü iğne bağlayıp oran %100 oldu.

Bu süre içinde sadece bu silikon kullandım. Beyaz sarı ve karpuz renklerini. Görmediğiniz bir silikon olduğu için resmini ekliyorum. Bundan çok daha güzelleri var tabii.

IMG_3923.JPG

Bu jigheadli slikonlar agir olduğu için dipten gelir, ama levrek daha cok yuzeye yakin yüzen yemlere meyilli diye biliyorum. Bu tarz slikonlarin dipten gelmesi dezavantaj degil mi? Ya da dipten gelmemesi icin hizli sarmamiz mi gerekiyor?

Benim zor gelip hiç uğraşmadığım toplu veya sbiro ile ragot atarsanız yüzeyden gelir.
Diğerlerinde yemin yoğunluğuna göre silikon farklı derinlikte yüzer. Ayrıca kamışı dik tutmanız ve kamışın boyu ve attığınız yerin su yüzeyinden yüksekliği silikonun yüzme derinliğini etkiler. Ben 30-50 cm derinlikte suda dahi 12-20 gram ve altında iğnesi olan silikonu dibe takmadan kullanıyorum.

Bunun dışında levrek sürekli dolaşan balık değil zemine kumun üzerine de yatar. Hatta kuma bile gömer kendini.

Alttaki ikili bulanık suda ya da berrak su gece avında işinizi görecektir.diğerlerinde bence ilave kurşun kullanmayın çünkü üstteki iki sahtenin kafalarında ağırlık var...kısmi texas rig olmuş...rast gelsin...

Deneyeceğim boktan silikonlardan biri de bu. Turna silikonu diye satılan altında iğne bulunan silikonları alıp mutlaka deneyin.
Bunların paketi 3-5dolar.

IMG_3925.JPG

Sert sahtelerde yaptığımız çekiş hızını ani hızlandırma veya kamışın ucunu jig yapar gibi kaldırma yapmasanız da silikonlar levreğin ilgisini daha fazla çekiyor.

Ayrıca silikonun kokulandırılması da önemli. Ben ava giderken silikonlar kavanozun içinde, ve kokulandırılmış. Berkleyin Gulp Alive, refil attractant gibi sıvıları silikonlara uygulanmamalıdır, bunlar çimçim silünez madya üzerine dökülebilir. Silikonu kavanoza koyup içinde iki sardalya ezerseniz yeterli. Sardalya bulamazsanız mezecilerde satılan tüpte ançuez var. Süper Kartal markasını bulmak kolay. Bunu bile silikona sürebilirsiniz ya da suyla karıştırıp kavanoza koyup silikonlarla çalkalayın. Silikon kokuyu hemen kapar.

Deneyeceğim boktan silikonlardan biri de bu. Turna silikonu diye satılan altında iğne bulunan silikonları alıp mutlaka deneyin.

50947 dosyayı görüntüle

Sert sahtelerde yaptığımız çekiş hızını ani hızlandırma veya kamışın ucunu jig yapar gibi kaldırma yapmasanız da silikonlar levreğin ilgisini daha fazla çekiyor.

Ayrıca silikonun kokulandırılması da önemli. Ben ava giderken silikonlar kavanozun içinde, ve kokulandırılmış. Berkleyin Gulp Alive, refil attractant gibi sıvıları silikonlara uygulanmamalıdır, bunlar çimçim silünez madya üzerine dökülebilir. Silikonu kavanoza koyup içinde iki sardalya ezerseniz yeterli. Sardalya bulamazsanız mezecilerde satılan tüpte ançuez var. Süper Kartal markasını bulmak kolay. Bunu bile silikona sürebilirsiniz ya da suyla karıştırıp kavanoza koyup silikonlarla çalkalayın. Silikon kokuyu hemen kapar.
Bülent abi bilgiler icin tesekkurler,

50947 dosyayı görüntüle

çok teşekkürler Bülen Abi.

Bu alta iğne bağlama ile ilgili olarak ; Savagear sandeel 12,5 cm 3lü iğne eklemeyi düşünmüştüm.
Bu nun ile ilgili ( Bu marka için değil ) videoları felan da araştırdım. Sonraları ise nedense üstüne fazla düşmemiştim.

Back