Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

sivriburun karagöz için yem tavsiyesi

Bora

Üye
Adı
BORA BAHADIR ABANOZ
Suyu alınmış tuzlanmış midye ve taze karides ;)

İrfan

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
İrfan Çimçik
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kışa girerken yağlanma zamanı, deniz anası...
Bende musade ederseniz nacizane bir iki öneride bulunmak isterim.
Öncelikle Erhan beye katılıyorum kasım aralık aylarında deniz anasının ayakları çok güzel sonuçlar vermekte geçen yılarda şeytan oltası diye tabir edilen şamandıralı takımla güzel sonuçlar elde ettim.

Deniz annası kestikten sonra tekneyle yem karades,midye,bazende boru kurduyle güzel avlar vermekte. avlanma sistemim iki çeşit kılasik iki,üç iğneli dip takımı. ve ya tek iğne alta 30 cm üste sıtoper ve ya ufak fırdöndü üstü 30 ve ya 50,gr gezer kurşun.takım budur.:)

geçmiş yılarda bu yemler ve sistemle yaptığım güzel avlarım olmuştur.resimleri yüklüyorum.uamarım faydalı olmuşumdur şimdiden rastgelsin.sevgiyle kalın selamlar.:)

Bora

Üye
Adı
BORA BAHADIR ABANOZ
Bende musade ederseniz nacizane bir iki öneride bulunmak isterim.
Öncelikle Erhan beye katılıyorum kasım aralık aylarında deniz anasının ayakları çok güzel sonuçlar vermekte geçen yılarda şeytan oltası diye tabir edilen şamandıralı takımla güzel sonuçlar elde ettim.

Deniz annası kestikten sonra tekneyle yem karades,midye,bazende boru kurduyle güzel avlar vermekte. avlanma sistemim iki çeşit kılasik iki,üç iğneli dip takımı. ve ya tek iğne alta 30 cm üste sıtoper ve ya ufak fırdöndü üstü 30 ve ya 50,gr gezer kurşun.takım budur.:)

geçmiş yılarda bu yemler ve sistemle yaptığım güzel avlarım olmuştur.resimleri yüklüyorum.uamarım faydalı olmuşumdur şimdiden rastgelsin.sevgiyle kalın selamlar.:)

Artı parantez her deniz anası olmaz.Mavi olanlar olmalı değilmi İrfanım ;)

İrfan

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
İrfan Çimçik
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Artı parantez her deniz anası olmaz.Mavi olanlar olmalı değilmi İrfanım ;)
Evet Bora'cım seninde özelikle bu balığa baktığın dönemlerde çok iyi avlarını biliyorum.;)deniz annası maviş olgun ve büyük olursa bak sen ondan sonra işe..:p

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
cevaplar için teşekkürler, deniz anası zor bulunur midye kullanıcam sonuçları buradan aktarırım.

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Sivriburunların bir diğer ismi de şuna dır. Ekmek hamuru ile avlanabilmektedir. Tarif ise taze ekmeğin beyazını küçük küçük parçalıyor sonra üzerine bir adet akı ile yumurta bir adette sadece sarısını kırıyor ve eski kaşar rendeliyoruz. Sonra bu karışımı bir güzel yoğuruyoruz. Ondan sonrada şansımızı deniyoruz.

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
midye denedim baktılar beğenmediler. o balıklar kımıl kımıl bu yemede gelmesin bırakıcam peşlerini :) yemleri dere ağzından kürekle çıkardım. gerçekten pis işti, ilk kürekten itibaren suyun rengi simsiyah oldu, kokusunu varsın siz düşünün. şimdi duşa girip aklanıp paklanma zamanı :D

setere

Yeni Üye
Adı
Ünsal Yılmaz
solucanda denenebilir.

Erkan YAĞIŞAN

Aktif Üye
Adı
ERKAN YAĞIŞAN
Yem: boru kurdu yada midye
Misina:takım: 0.20 skorpion en az 2mt.....
bedenni 0.30 yeter
iğne :1521 mustad no: 5 yada 7

takım ikili köstekli yad tek salma

salma olursa kurşun 20 gr yeter
yem takıldıktan sonra iğnede salaş dursun yani sarksın sağdan soldan ve büyük olsun........aç gözlüdür bu sivriler...........
rastgele...................

sa®gozmehmet

Daimi Üye
Adı
Mehmet TEKİN
Sevgili Hüseyin kardeşim sana önereceğim yem biraz zahmet gerektiriyor ama iyi sonuçlar alacağına inanıyorum.(bazı arkadaşlar hadi sende diyebilirler :D)
Çiftlik yemi diye tabir edilen yemlerden tedarik edeceksin,sonra bu yemleri su dolu bir kaba koyup iyice erimesini bekleyeceksin,eriyen yemleri çok ince bir bezden süzeceksin.Elde ettiğin lapa şeklindeki yeme sardalya esansından 5 damla damlatacaksın,ve bu karışıma daha sonra un ilave edip kulak memesi tabir edilen kıvamı yakalayana kadar harmanlayacaksın.Sonra oluşturduğun hamuru sert bir cisim üzerinde kalem şeklinde yuvarlayacaksın, 1 cm büyüklüğünde keseceksin.İğnen kesinlikle Mustad 496 / 5 no olacak ona göre misina Asso Ultra 0.24 mm lik.Olta tek iğne sıkma mercimek kurşun olacak ( İğneden 40 Cm geriye sıkma kurşunu takacaksın) Hadi bakalım o karagözler gelmesinde görelim :D Selamlar.