Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sizce Hangi Kamışı Almalıyım ?

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Boğaz’a az gideceksen daha hassas olanı tercih et

VaKuR

Üye
Adı
Mesut YURT
Kan Grubu
B Rh Pozitif
aynen. kamış seçiminde yola çıkışınızın bu olması lazım öncelikle..
avın ne olacak, boğazda mı yoksa akıntısız diğer kıyılarda mı avlanacaksın?
yoksa göze hoş geldi diye - yada en çok bu tavsiye edildi diyerek alınan ürünler şu anda ikinci el sitelerinde alıcı bekliyor..

daha öncede açtığınız konuda okuma carbonit 3,90 a karar kılmış ama sanırım atar ağırlığında kararsız kalmıştınız..
Avım : Şimdilik bildiğim balıklar ; İstavrit , kefal , zargana, mezgit gibi balıklar....
Eşit oranda boğaz ve akıntı diyebilirim. Üsküdar sahili yakın bana mesela... Yazları Armutlu / Yalova ' ya gideceğim.

Evet atar ağırlığı sürekli kafama takıldı. Aslında balığı hissetmek istiyorum. Fakat bütçeme uygun olup da surf kamış falan... Sanırım şimdilik atarı yüksek bir kamış daha fazla işimi görecek.
Bugün sabah erkenden Üsküdar sahile gittim. ve oradaki herkes ile sohbet ettim. Fikirlerini aldım. Ve 390 cm yerine 420 cm kamışa döndüm. Üzerine Atar ağırlığı konusundaki fikirlerim de değişti. Carbonite 420 cm pahalı geldiği için daha uygun kamışlara bakarken buldum kendimi üstadım

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Üstadım hassas kamışı ancak elime aldığımda mı anlayabilirim ? Yoksa atarıyla alakalı bir durum mu ?
Ya tavsiye, ya da eline alıp inceleyerek

Avım : Şimdilik bildiğim balıklar ; İstavrit , kefal , zargana, mezgit gibi balıklar....
Eşit oranda boğaz ve akıntı diyebilirim. Üsküdar sahili yakın bana mesela... Yazları Armutlu / Yalova ' ya gideceğim.

Evet atar ağırlığı sürekli kafama takıldı. Aslında balığı hissetmek istiyorum. Fakat bütçeme uygun olup da surf kamış falan... Sanırım şimdilik atarı yüksek bir kamış daha fazla işimi görecek.
Bugün sabah erkenden Üsküdar sahile gittim. ve oradaki herkes ile sohbet ettim. Fikirlerini aldım. Ve 390 cm yerine 420 cm kamışa döndüm. Üzerine Atar ağırlığı konusundaki fikirlerim de değişti. Carbonite 420 cm pahalı geldiği için daha uygun kamışlara bakarken buldum kendimi üstadım
Üsküdar'a kadar gittin madem uğra Cengiz balıkçılığa, merak ettiğin her kamışa bak, dokun ve incele

VaKuR

Üye
Adı
Mesut YURT
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ya tavsiye, ya da eline alıp inceleyerek

Üsküdar'a kadar gittin madem uğra Cengiz balıkçılığa, merak ettiğin her kamışa bak, dokun ve incele
Evet. Cengiz balıkçılığa da uğradım üstad. :) 2 saat boyunca çıkmadan hemen hemen işime yarayacak her kamışa dokundum. Fakat bakarken sadece özelliklerine şekline falan bakmıştım. Bir sonraki gidişimde hepsinin esnekliğini kontrol edeceğim. Tavsiyelerin için ok teşekkür ederim.